Respiratie grea

Bună ziua
În urma unei radiografii pulmonare rezultatul este
Hil drept cu arie de proiecție mărită și bronsitaczii in observație îmi puteți spune ce înseamnă?
Vă mulțumesc!
În urma unei radiografii pulmonare rezultatul este
Hil drept cu arie de proiecție mărită și bronsitaczii in observație îmi puteți spune ce înseamnă?
Vă mulțumesc!
8 comentarii

Bună ziua, plț
Bronșiectaziile sunt dilatații ale bronșiilor (de obicei după infecții respiratorii, brohșiile rămân cu pereții mai slabi și se măresc. Aceasta se poate vedea pe radiografie).
Hilul pulmonar este partea dinspre mijloc a plămânului. Pneumologul vă poate spune dacă trebuie sau nu să faceți și un CT pulmonar.
Dacă vă cunoaște de multă vreme cu acest aspect, hilul este stabil ca dimensiuni, sau aveți deja un CT recent, probabil că nu mai trebuie.
Multă sănătate!
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
Bronșiectaziile sunt dilatații ale bronșiilor (de obicei după infecții respiratorii, brohșiile rămân cu pereții mai slabi și se măresc. Aceasta se poate vedea pe radiografie).
Hilul pulmonar este partea dinspre mijloc a plămânului. Pneumologul vă poate spune dacă trebuie sau nu să faceți și un CT pulmonar.
Dacă vă cunoaște de multă vreme cu acest aspect, hilul este stabil ca dimensiuni, sau aveți deja un CT recent, probabil că nu mai trebuie.
Multă sănătate!
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.

Am făcut ct unde ca și rezultat -aspect pulmonar normal tomodensiometric însă tot mai am ceva probleme cu respirația

Am înțeles. Dacă CT-ul l-ați făcut DUPĂ radiografie este bine, înseamnă că hilul mărit NU s-a văzut pe CT.
Pe de altă parte, pot exista probleme de respirație care nu se văd pe CT (astmul ușor etc.). Oricum, pneumologul vă poate spune mai multe.
Numai bine!
Haplea I.S.
Pe de altă parte, pot exista probleme de respirație care nu se văd pe CT (astmul ușor etc.). Oricum, pneumologul vă poate spune mai multe.
Numai bine!
Haplea I.S.

Acesta este rezultatul ct ului
Parechim pulmonar normal expansionat la peretele toracic, fără revărsat lichidian pleural sau pericardic
Fără imagini nodulare sau arii de condensare pulmonară
Glanda tiroida cu dimensiuni normale structura omogenă ct
Vasele mediastinale mari cu dimensiuni normale omogen opacefiate cu substanță de contrast
Fără imagini de adenopatii mediastinale sau hilare
Glande suprarenale cu aspect normal
Modificări degenerati-artrozice la nivelul coloanei toracale
Aspect pulmonar normal tomodensiometric
Parechim pulmonar normal expansionat la peretele toracic, fără revărsat lichidian pleural sau pericardic
Fără imagini nodulare sau arii de condensare pulmonară
Glanda tiroida cu dimensiuni normale structura omogenă ct
Vasele mediastinale mari cu dimensiuni normale omogen opacefiate cu substanță de contrast
Fără imagini de adenopatii mediastinale sau hilare
Glande suprarenale cu aspect normal
Modificări degenerati-artrozice la nivelul coloanei toracale
Aspect pulmonar normal tomodensiometric

Totul arată normal la CT, chiar și hilul care părea "mărit" pe radiografie. Și vasele de sânge, și ganglionii ("fără adenopatii... hilare").
Nu există lichid la plămâni (în pleură), nu se văd noduli - este bine.
CT-ul este cu substanță de contrast, ceea ce face examinarea mai bună. Nici chiar cu contrast nu s-a văzut nimic în hilul acela.
Încă o dată, presupun că CT-ul l-ați făcut DUPĂ radiografie.
Puteți întreba pneumologul dacă pe CT se mai văd sau nu bronșiectaziile acelea care se vedeau pe radiografie. S-ar putea să fie niște bronșiectazii mici, pe care radiologul de la CT nici nu le-a băgat în seamă. Sau se poate ca bronșiectaziile să nu fi existat deloc în realitate, iar pe radiografie s-a văzut doar ceva vag. Bronșiectaziile izolate, de dimensiuni mici, de obicei nu pun probleme speciale. Oricum, este bine dacă pneumologul se uită el însuși la imaginile de CT, nu doar citește rezultatul de la radiolog.
Acum, în funcție de simptome și probe funcționale (spirometrie), pneumologul vă poate spune mai multe.
Multă sănătate !
Haplea I.S.
Nu există lichid la plămâni (în pleură), nu se văd noduli - este bine.
CT-ul este cu substanță de contrast, ceea ce face examinarea mai bună. Nici chiar cu contrast nu s-a văzut nimic în hilul acela.
Încă o dată, presupun că CT-ul l-ați făcut DUPĂ radiografie.
Puteți întreba pneumologul dacă pe CT se mai văd sau nu bronșiectaziile acelea care se vedeau pe radiografie. S-ar putea să fie niște bronșiectazii mici, pe care radiologul de la CT nici nu le-a băgat în seamă. Sau se poate ca bronșiectaziile să nu fi existat deloc în realitate, iar pe radiografie s-a văzut doar ceva vag. Bronșiectaziile izolate, de dimensiuni mici, de obicei nu pun probleme speciale. Oricum, este bine dacă pneumologul se uită el însuși la imaginile de CT, nu doar citește rezultatul de la radiolog.
Acum, în funcție de simptome și probe funcționale (spirometrie), pneumologul vă poate spune mai multe.
Multă sănătate !
Haplea I.S.

Mulțumesc frumos încă odată
Sănătate vă doresc!
Sănătate vă doresc!

Da, ct ul este făcut după radiografie
Pneumologie s a uitat doar pt rezultat nu și pe cd unde nu mi a spus mai nimic despre bronsitaczii decât ca as fi avut o pneumonie netratată corect
O să merg către alt pneumolog cu cd ul ct ului pt altă părere
Cei de la Nasta unde am făcut radiografia mi au spus de brosiectazii în observație
Pneumologie s a uitat doar pt rezultat nu și pe cd unde nu mi a spus mai nimic despre bronsitaczii decât ca as fi avut o pneumonie netratată corect
O să merg către alt pneumolog cu cd ul ct ului pt altă părere
Cei de la Nasta unde am făcut radiografia mi au spus de brosiectazii în observație

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1rezultat radiografie pulmonară
- 11Radiografie pulmonara
- 1Micronodul Calcar
- 1Radiografie pulmonara
- 3Radiografie pulmonara
- 1Traducere rezultat radiografie pulmonara
- 1Buletin radiologic, barbat, 30 ani
- 1Interstițiu pulmonar accentuat bilateral
- 1Interpretare radiografie plămâni
- 0Radiografie pulmonară
- 0Radiografie pulmonara
- 0Citire radiografie pulmonară
- 0Radiografie pulmonara
- 0Pleurezie TBC
- 0Infiltrat pulmonar LID in observatie etiologica
- 1Radiografie pulmonara
- 1Radiografie pulmonara
- 0Vreau un diagnostic la rx plamani
- 0Interstitiu pulmonar accentuat infrahilar bilateral
Mai multe informații despre: Radiografia pulmonara respiratia grea respiratia dificila
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: