regim alimentar cancer laringian
Va rog frumos sa-mi recomandati si mie ce as putea sau ce am voie sa mananc dupa o operatie de cancer laringian si anume o cordectomie extinsa de nivel V. Domnii doctori chirurgi mi-au spus ca pot manca orice in afara de piperat rece si fierbinte, dar am vazut o groaza de chestii pe internet si am inceput asa fara prajeli, fara zahar, fara carne rosie (mai bine numai peste) fara lactate branzeturi oua, fara gluten si de aici se duc toate pastele fainoase si cam ma duc la vale rau ca au ramas cam putine variante. Va rog spunetimi daca e ok ce am gasit pe internet sau exagerez eu. Va multumesc
1 comentarii
Buna ziua!
Intr-adevar, unele restrictii mentionate de dvs. nu reprezinta principii ale alimentatiei in cancer.
Mancarea condimentata, alimentele prea reci sau prea fiebinti sunt iritante pentru mucoasele, de aceea trebuie evitate.
Limitarea sau evitarea totala a alimentelor prajite in ulei, evitarea excesului de zahar din alimentatie reprezinta reguli de bun simt ale alimentatiei sanatoase.
Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, mezelurile si carnea intens procesata sunt considerate factori nutritionali de risc pentru cancer. Carnea rosie slaba in schimb trebuie limitata la un consum de maxim 4 ori intr-o luna, in cantitati moderate (circa 65 g carne gatita dietetia). In functie de preferinta persoanla puteti alege sa consumati. Persoanele care vehiculeaza idei precum „carnea este cancerigena” si alte variabile, uita de nutrientii esentiali care se gasesc in carnea rosie si neaga de cele mai multe ori conceptul unei alimentaii dozate, moderate, in detrimentul restrictiilor inutile si demonizarii unor alimente, fara un fundament stiintific solid.
Cerealele care contin gluten, lactatele si oul constituie surse nobile de proteine si nutrienti. In lipsa unei alergii, intolerante sau a unei boli a carei terapii exclusive o constituie eliminarea acestor alimente din dieta documentate clinic, nu se recomanda excuderea lor din alimentatie, ci consumul lor cu moderatie.
Organismul trebuie hranit! Trebuie sa va alimentati corespunzator pentru a va recupera in urma operatiei si pentru a continua tratamentul, respectiv a va redobandi starea de sanatate! Puteti consulta un specialist in nutritie (nutritionist-dietetician, medic nutritionst) in acest sens, pentru a tine cont de caracteristicile dvs. fizice, de tratamentul urmat, de evolutia bolii, respectiv preferintele limentare.
Cand utilizati internetul pentru a va informa, incercati sa folositi surse sigure, avizate, de preferat in engleza ale organizatiilor nationale sau interantionale pentru sanatate, cercetare in cancer. Din pacate, in mediul online fiecare isi poate oferi o parere indiferent de validitatea ei, fara a se gandi ca poate face rau unei persoane.
Puteti consulta in acest sens urmatoarea lista: http://www.romedic.ro/portaluri-medicale-0G27003
Mai multe informatii si sprijin puteti gasi si aici: http://www.ghid-cancer.ro/
Multa sanatate! Daca mai aveti nelamuriri, va raspund cu drag.
Echilibrati-va gandirea si alegeti responsabil! Organismul are nevoie de nutrienti. Cancerul este o afectiune extrem de complexa si presupune interactiunea a numerosi factori de mediu, genetici, respectiv alimentari, insa acest lucru nu inseamna ca alimentele cauzeaza cancer, ci alimentatia dezordonata! Nu exista alimente nesanatoase, ci diete nesanatoase. Din pacate, restrictiile mentionate de dvs. definesc o asfel de dieta, care va priveaza organismul de principiile nutritive esentiale pentru a functiona normal.
Intr-adevar, unele restrictii mentionate de dvs. nu reprezinta principii ale alimentatiei in cancer.
Mancarea condimentata, alimentele prea reci sau prea fiebinti sunt iritante pentru mucoasele, de aceea trebuie evitate.
Limitarea sau evitarea totala a alimentelor prajite in ulei, evitarea excesului de zahar din alimentatie reprezinta reguli de bun simt ale alimentatiei sanatoase.
Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, mezelurile si carnea intens procesata sunt considerate factori nutritionali de risc pentru cancer. Carnea rosie slaba in schimb trebuie limitata la un consum de maxim 4 ori intr-o luna, in cantitati moderate (circa 65 g carne gatita dietetia). In functie de preferinta persoanla puteti alege sa consumati. Persoanele care vehiculeaza idei precum „carnea este cancerigena” si alte variabile, uita de nutrientii esentiali care se gasesc in carnea rosie si neaga de cele mai multe ori conceptul unei alimentaii dozate, moderate, in detrimentul restrictiilor inutile si demonizarii unor alimente, fara un fundament stiintific solid.
Cerealele care contin gluten, lactatele si oul constituie surse nobile de proteine si nutrienti. In lipsa unei alergii, intolerante sau a unei boli a carei terapii exclusive o constituie eliminarea acestor alimente din dieta documentate clinic, nu se recomanda excuderea lor din alimentatie, ci consumul lor cu moderatie.
Organismul trebuie hranit! Trebuie sa va alimentati corespunzator pentru a va recupera in urma operatiei si pentru a continua tratamentul, respectiv a va redobandi starea de sanatate! Puteti consulta un specialist in nutritie (nutritionist-dietetician, medic nutritionst) in acest sens, pentru a tine cont de caracteristicile dvs. fizice, de tratamentul urmat, de evolutia bolii, respectiv preferintele limentare.
Cand utilizati internetul pentru a va informa, incercati sa folositi surse sigure, avizate, de preferat in engleza ale organizatiilor nationale sau interantionale pentru sanatate, cercetare in cancer. Din pacate, in mediul online fiecare isi poate oferi o parere indiferent de validitatea ei, fara a se gandi ca poate face rau unei persoane.
Puteti consulta in acest sens urmatoarea lista: http://www.romedic.ro/portaluri-medicale-0G27003
Mai multe informatii si sprijin puteti gasi si aici: http://www.ghid-cancer.ro/
Multa sanatate! Daca mai aveti nelamuriri, va raspund cu drag.
Echilibrati-va gandirea si alegeti responsabil! Organismul are nevoie de nutrienti. Cancerul este o afectiune extrem de complexa si presupune interactiunea a numerosi factori de mediu, genetici, respectiv alimentari, insa acest lucru nu inseamna ca alimentele cauzeaza cancer, ci alimentatia dezordonata! Nu exista alimente nesanatoase, ci diete nesanatoase. Din pacate, restrictiile mentionate de dvs. definesc o asfel de dieta, care va priveaza organismul de principiile nutritive esentiale pentru a functiona normal.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Alimentatia bolnavului de cancer!
- 30neoplasm laringian operat
- 7durere in zona laringelui
- 5Neoplasm laringian
- 3Cancer laringe - recuperarea post-operatorie
- 3laringite dese
- 4Inflamatie faringe laringe
- 10carcinom laringian
- 6Tumora maligna laringe, partea stanga
- 6Faringolaringita subacuta.. trebuie sa iau antibiotic?
- 2Durere "marul lui Adam"
- 1Cancer de laringe
Mai multe informații despre: Cancerul de laringe Laringele dieta pentru prevenirea cancerului alimentatia si cancerul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: