reactie la praf si caldura

ma confrunt de aprox 2 ani cu o eruptie pe piele (mai ales pe gat si tample) sub forma de bubite pline de un lichid alb, asemanatoare cosurilor. am observat ca am aceste eruptii cand intru in contact cu praf, dar si la caldura. sunt insotite de o senzatie de arsura la nivelul pielii. am fost la medici, am primit tratament pt alergii mai intai, apoi au tratat eruptia ca pe o micoza sau stafilococ. in nici una din situatii nu mi-a trecut. am observat ca cedeaza la dermovate (tata are psoriazis si am luat de la el). ma gandesc cu groaza ca vine vara si nu pot evita caldura.
3 comentarii

Daca simptomele se manifesta mai ales in sezonul cald, este posibil sa fie vorba despre un prurigo estival, generat de expunerea la soare. Poate ar trebui sa aplicati dimineata pe partile descoperite o crema protectoare pentru ultraviolete, cu factor de protectie SPF 50+.

Multumesc pt. raspuns. Din pacate nu cred ca e vorba doar de caldura soarelui. Si caldura dintr-o incapere incalzita imi provoaca aceleasi reactii.

Soarele emana pe langa razele ultraviolete, raze calorice, numite infrarosii. Aceste raze infrarosii sunt emanate de orice sursa de caldura, deci "din pacate" exista si o relatie cu expunerea la soare!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Mancarime...
- 8bubite, papule genitale
- 6alergie la praf de casa
- 7astm bronsic mixt si alergii multiple la copii
- 5eruptie a pielii de cam o saptamana
- 18eruptii
- 1Eruptii pe ambele picioare
- 7mancarime si intepaturi in dreapta la mijloc
- 2Eruptii pe piele in urma Chimioterapiei
- 4in anumite incaperi, stranut... ce pot sa fac?
- 1Tratament naturist alergie praf (acarieni)?
- 2eruptie pe frunte
- 1Eruptie in zona exterioara a obrazului
- 2eruptii cutanate frecvente
- 4Eruptie deranjanta - bubite mici rosii pe abdomen, spate, zona coastelor
- 0Erupții cutanate
- 1Dermatologie - eruptii cutanate care dispar in 1h
Mai multe informații despre: Alergia la praf Eruptia cutanata
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: