reactie la praf si caldura
ma confrunt de aprox 2 ani cu o eruptie pe piele (mai ales pe gat si tample) sub forma de bubite pline de un lichid alb, asemanatoare cosurilor. am observat ca am aceste eruptii cand intru in contact cu praf, dar si la caldura. sunt insotite de o senzatie de arsura la nivelul pielii. am fost la medici, am primit tratament pt alergii mai intai, apoi au tratat eruptia ca pe o micoza sau stafilococ. in nici una din situatii nu mi-a trecut. am observat ca cedeaza la dermovate (tata are psoriazis si am luat de la el). ma gandesc cu groaza ca vine vara si nu pot evita caldura.
3 comentarii
Daca simptomele se manifesta mai ales in sezonul cald, este posibil sa fie vorba despre un prurigo estival, generat de expunerea la soare. Poate ar trebui sa aplicati dimineata pe partile descoperite o crema protectoare pentru ultraviolete, cu factor de protectie SPF 50+.
Multumesc pt. raspuns. Din pacate nu cred ca e vorba doar de caldura soarelui. Si caldura dintr-o incapere incalzita imi provoaca aceleasi reactii.
Soarele emana pe langa razele ultraviolete, raze calorice, numite infrarosii. Aceste raze infrarosii sunt emanate de orice sursa de caldura, deci "din pacate" exista si o relatie cu expunerea la soare!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1eruptie ciudata in jurul glandului si a pielii ce il inconjoara!
- 6alergie la praf de casa
- 3imi dati un sfat... sa scap de o eruptie
- 7astm bronsic mixt si alergii multiple la copii
- 3Eruptii pe piele cu mancarimi puternice
- 8basicute mici pe degetele de la maini si pe picior
- 1Eruptii pe ambele picioare
- 3Eruptie care se raspandeste
- 3adolecenta cu cosuri pe piept
- 9durere si foarte mare chin
- 1eruptii cutante
- 12sufar de ani buna de o rinita cronica alergica
- 0Eruptie cutanata, febra, secretii nazale.
- 0Eruptie piele
- 4Nimeni nu stie
- 2eruptie pe frunte
- 6eruptie cutanata
- 4Eruptie deranjanta - bubite mici rosii pe abdomen, spate, zona coastelor
- 7rinita
- 1Tratament homeopat alergie și polipi
Mai multe informații despre: Alergia la praf Eruptia cutanata
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: