Puroiul si sangele
Va salut! Stie cineva sa imi zica, daca Ai o masea in stare perfecte fara carii, care are puroi la radacinile din exterior sa creeze probleme ca puroiul sa ajunga in sange sau sa fie ceva mai grav. Problema este in felul urmator, Aceasta masea face probleme dupa raceli din cauza ei sincer ma doare toata partea stanga. Doar prin filme am ajuns sa aflu ca defapt problemele le creeaza maseaua de minte. Daca folosesc Oxacilina, imi trece durerea cu totul in maxim 4 zile. Si pana la urmatoarea raceala nu am probleme. Un stomatolog a zis ca el poate sa extraga aceasta masea si sa il curete apoi sa il introduca la la loc in cazul in care maseaua nu se rupe la extragere. CE parere aveti daca mai stau asa cu aceasta masea Poat sa ajung sa am probleme grave? Poate ajunge puroiu in sange si sa mori?
10 comentarii
Desi n-are prea multa logica mesajul tau, incerc sa-ti raspund...Puroiul la radacini nu apare din senin, trebuie sa existe o cauza pe undeva.Daca dintele in cauza este un molar de minte, acestia in general se extrag cand incep sa faca probleme.se pastreaza doar in situatii exceptionale cand chiar e nevoie de ei pe arcada sa foloseasca ca dinte stalp intr-o lucrare etc.Reimplantarea de care mentionezi e un procedeu rar intalnit si-n general se face la copii, rezultatele la acestia avand sanse sa fie favorabile.
Sfatul meu este sa sa extragi acel molar de minte ptca odata ce a inceput sa-ti faca probleme, antibioticele nu fac decat sa"pacaleasca'pe moment infectia.peste alte 2 luni o iei de la capat.
Sfatul meu este sa sa extragi acel molar de minte ptca odata ce a inceput sa-ti faca probleme, antibioticele nu fac decat sa"pacaleasca'pe moment infectia.peste alte 2 luni o iei de la capat.
Puroiul nu trece in sange, dar germenii o po face. Riscul cel mai mare este ca prin trecerea in fluxul sanguin sa se distribuie in tot organismul(insamantare). Riscul cel mai mare este de endocardita (infectia stratului intern al inimii) si afectare a valvelor inimii cu consecinte grave asupra sanatatii actule si mai ales viitoare, pana la deces. Sfatul meu: rezolva urgent acel molar de minte ca sa nu "te invete el minte".
Au si altii probleme de genu, dureri cauzate de la puroi de la radacina. Problema asta a aparut dupa ce au omorat nervul dintr-o masea de langa molar. Si problema de durere apare cam de 2 ori pe an dupa o raceala mai sanatoasa netratata suficient de bine. Odata am avut si o pungulita de puroi. Dar sa retras. Momentan nu am probleme de durere totul pare a fi normal. DAca nu il scot inca chiar pot patii ceva grav?
E, vezi ca a aparut si cauza?!cauza este un tratament incorect efectuat la molarul de langa!in acest caz, tot nu scapi de extractie!pe o radiografie se poate vedea exact localizarea infectiei si daca esti noroc pleci cu un dinte mai putin, nu cu 2!oricum, daca o lasi asa, la prima raceala stii ce patesti!;) asa ca nu mai sta pe ganduri, du-te acum cat nu esti racit si nu te doare!
Da, am si eu o kestie de-asta, la o radacina sanatoasa, ca din dinte s-a ales praful de mult... Poate pun o intrebare stupida, dar nu am mai avut parte de extractii de la dintii de lapte: o sa fie nevoie de operatie pentru radacina aia, sau o sa reuseasca sa o scoata pur si simplu cu un cleste? mi-e frica de mor, si nu atat de durere sau kinuiala cat de sterilizare:(((
si eu am o umflarura duredoasa la apasare la radacina unui premolar. la periaj siata dentara sangereaza si miroase urat. o am de mai bine de 12 ani cand am scos nervul. acum 5 ani un doctor stomatolog a descoperit si cauza, un varf de ac a aramas acolo de la acele de scos nervil. se vede si pe radiografie. atunci doctorul mi-a recomandat interventie chirurgicala pt a scoate doar varful de ac. un alt doctor mi-a spus ca s0a calcifiat acolo sa nu il deranjez, au trecut 5 ani si eu tot am o senzatie neplacuta. daca nu cauzeaza probleme grave l-as lasa acolo. problema e ca nu am gasit un doctor care sa vrea s afaca interventia, a mai avut cineva probleme de astea?
Am si eu o intrebare:Am fost la un cabinet stomatologic cu o problema la un dinte.Doctorita mi-a spus ca imi singereaza un pic canalul si atunci ma trimis sa fac radiografie ca nu stie ce ii acolo.Dupa ce am facut radiografia a curatat canalul si a pus o substanta si a spus ca sa ma intorc peste o luna si sa spun daca am dureri.Dupa o luna ma-m intors mia plombat canalul si a spus ca mai trebuie sa stau o luna.Acuma am canalul plombat si sunt racit si am o durere mica chiar ca o iritatie se simte la masea.As vrea sa imi spuneti ce este de facut ca sunt speriat de extractii
A'si avea si eu o intrebare..Sa va zic despre ce este vorba: de ceva vreme adica de cateva zile, ma doare partea de sus.. mai precis toata partea stanga :| Mie teama sa nu fie puroi din cauza curentului :(.. altceva nu stiu ce sa fie pentru ca, nu am carii si nimic stricat acolo.A'si lua antibiotic dar abea de o luna numa ce am terminat de luat niste antibiotic pentru o masea care mi se umflase..si nu stiu daca ii bine sa incep iar sa iau.Poate stiti sa ma ajutati cu un sfat :D :|.Mersi !
In urma cu un an de zile a inceput sa ma doara maseaua de minte dreapta sus. Era cariata. Am fost la stomatolog si mi-a curat caria si mi-a pus plomba. Doua luni nu m-a mai durut. Au inceput durerile de asta data ma dureau in acelasi timp: maseau de minte, caninul dreapta sus, nara dreapta a nasului (fac coaja si curge sange) si urechea dreapta. Am fost din nou la acelasi stomatolog si m-a trimis la chirurgie. N-am fost, am rezistat pana prin octombrie cu durerile cu Aulin pliculete. M-am dus la o clinica. Am facut vreo 3 sedinte, doctorita a incercat sa-mi salveze maseaua printr-o metoda noua. Nu era adepta scoaterii maselelor de minte. Imi punea o solutie prin care-mi omora treptat nervii. Am vazut ca nu ma mai doare n-am mai fost. In In februarie pe gerul cel mare am rams fara curet la munca si am inghetat rau de tot in tura de noapte si au inceput durerile mai cumplite ca niciodata. Dupa 2 zile m-am dus la un stomatolog la care merge tatal meu, am facut radiografie, m-a pus pe scaun, mi-a facut radiografiie, apoi anestezie, si mi-a scos masueau de minte. Mi-a dat pastile. O saptamana cat am luat pastilele mi-a fost bine. Mi-au revenit durerile initiale:durere in nara dreapta si fac coaja cu sange, ma doare urechea dreapta, iar in locul unde era maseaua de minte s-a cicatrizat bine numai ca ma doare tot timpul, este ca o mancarime, iar gingia este inflamata. Am fost acum o saptamana la stomatolog mi-a facut radiografie, a zis ca este curat acolounde era maseaua. Mi-a dat iarasi pastile:amoxacilina, ketonal duo, metronidazol. Le-am terminat dar durerile au ramas. Ce sa mai fac? Ma puteti ajuta?
Buna seara! Am o fetita de 8 ani si are o carie la dinte. D-na doctor a spus ca nu o poate plomba deoarece, desi a curatat canalul alaltaieri, azi era puroi la gingie. Mi-a recomandat sa ia fetita amoxicilina. Problema e ca am uitat s-o intreb cum, pentru cele 20 kg ale fetei mele slabute... A mai zis sa revin dupa 3 zile, sau mai bine o saptamana..Nu stiu nici daca sa mai plec cu ea la socrii in Bucuresti sau sa stau acasa si sa merg la acelasi dentist al fetitei.Ce ma sfatuiti?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4cu ce trece stomatita?
- 4Bubite albe dureroase in gura - gingie, obraz- posibil afte?
- 275Puroi la masea
- 3s-a procedat corect... maseaua nu putea fi salvata?
- 90Puroi la masea
- 3Afte care nu raspund la tratament de o luna de zile
- 0Puroi la masea de 6 zile:((
- 14Stomatita aftoasa recurenta, afte imense pana la 4 cm
- 7Puroi la masea si nu stiu ce sa fac!
- 1Gat - urechi
- 5umflatura in partea dreapta sub maxilar..tare la atingere insa nedureroasa
- 6Puroi (galben si dens) gingie
- 1Prevenirea racelilor si aftelor in cursul chimioterapiei si radioterapiei
- 2Puroi la masea... nu vreau extractie ci doar un tratament
- 1inflamatie la masea, punga de puroi
- 2Afte pe locul dupa extractia molar 3 (de minte)
- 1Afte bucale
- 3Afte repetate
- 1Afta pe lateralul limbi
- 0Transmitere HIV afta bucala
Mai multe informații despre: Aftele bucale stomatita aftoasa
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: