Pulpita

10-06-2009
cristi1
Nu este medic/terapeut
cristi1
As dori sa stiu daca la pulpita, dupa deschiderea camerei pulpare si omorarea nervului, se lasa maseaua deschisa o perioada pentru drenjaj.
3 comentarii
0
10-06-2009, ora 09:30
Dr. Olga Guzun
Stomatologie, Pitesti, Bucuresti
Dr. Olga Guzun
scoala clasica de stomatologie spunea ca trebuie sa lasi un dinte deschis ca sa dreneze colectia purulenta de pe canal sau din osul din jurul radacinii.
ultimele lucrari legate de acest subiect interzic sa lasi un dinte deschis pentru ca se contamineaza cu bacteriile care se gasesc in caitatea bucala. prin urmare in prima sedinta atunci cand se deschide camera pulpara se extrage nervul apoi se face tratamentul mecanic de canal se iriga canalul cu substante antiseptice astfel incat sa se indeparteze din flora bacteriana dezvoltata acolo si apoi se aplica un antiseptic/antibiotic/corticoid(depinde de caz)si in sedinta urmatoare se inchide definitiv dintele cu o obturatie de canal.
0
10-06-2009, ora 09:45
cristi1
Nu este medic/terapeut
cristi1
Si drenajul cum se realizeaza? Am stat cu maseaua umflata cateva zile!
0
10-06-2009, ora 11:26
Dr. Olga Guzun
Stomatologie, Pitesti, Bucuresti
Dr. Olga Guzun
se deschide dintele/camera pulpara se scoatre nervul se introduce o spalatura si se lasa deschis dintele pin ala urmatoarea sedinta. ca si indicatii pentru pacient sa puna o buleta de vata atunci cand mananca si apoi dp ce a terminat de mancat sa o scoata ca sa nu ramana mancare in dinte si sa ajunga sa fermenteze sa creasca infectia...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Pulpita acuta

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O simplă carie sau afectare pulpară la copii - cum ne dăm seama?
  •