Propolis

15-09-2010
bitzabitza
Nu este medic/terapeut
bitzabitza
Buna ziua! Ma numesc Alexandru si am 15 ani.Am apelat la acest forum deoarece m si eu o problema cu acneea in zona fetei.Aceasta problema a aprut odatac cu inceperea sezonului cald, am avut foarte multi pe spate insa acestia au trecut.Am acasa o solutie preparta din propolis si alcool de 7 de grade.Intrebarea mea este daca ar fi bine sa-mi dau cu aceasta solutie pe fata sau daca imi face rau.Eu am dat de vreo 2 ori si am vazut ca incepusera sa se usuce dar de dimineata cand m-am sculat iar erau albe cosurile.AM uitat sa mentionez ca de obicei le sparg(cosurile), stiu c nu este bine insa nu ma pot abtine.SI daca nu este buna aceasta solutie imi puteti spune niste tratamente naturiste (pe care sa le pot face acasa )prin care sa-mi treaca cosurile de pe fata?
Multumesc anticipat si o zi buna in continuare!
1 comentarii
0
17-09-2010, ora 23:12
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Stimate domnişorule Bitzabitza,

Indicat ar fi să nu folosiţi niciun preparat, fără aviz de la medicul dermatolog pentru că, prin implicarea directă sau indirectă a unor factori, acneea facială se poate exacerba, adică se poate înrăutăţi semnificativ.
Soluţia care conţine propolis în alcool de 70 de grade, se poate dovedi a fi eficientă, cel puţin din punct de vedere al asigurării unei protecţii antibacteriene şi antifungice, în principal, dar dacă acneea dvs. este produsă de o tulburare de keratinizare sau de o hipersecreţie de sebum şi nu numai, făcând abstracţie de o eventuală proliferare a unor bacterii patogene (Propionibacterium acnes şi Staphylococcus epidermidis, ca şi fapt divers, sunt cei mai frecvenţi agenţi patogeni care sunt implicaţi în procesul infecţioso-inflamator din mai toate tipurile de acnee), soluţia cu propolis nu vă va fi de mare ajutor.
Vă rog să faceţi tot posibilul să consultaţi un medic dermatolog. Aveţi nevoie de o examinare. O astfel de examinare îl va ajuta pe medic să-şi de-a seama de tipul acneei de care suferiţi, ba chiar îi va fi de folos şi pentru deducerea cauzei principale, ceea ce v-ar mări considerabil şansele de prescriere a unui tratament foarte eficient. După ce veţi primi diagnosticul, care va fi, cel mai probabil, acnee juvenilă, veţi primi şi tratamentul adecvat.
Ţinând cont că doriţi să folosiţi un tratament naturist, vă informez că puteţi consulta un dermatolog cu competenţă în fitoterapie, gemoterapie sau homeopatie.

NU aveţi voie să vă manipulaţi în niciun fel coşurile (NU le spargeţi, NU le stoarceţi). O astfel de manipulare v-ar expune la un risc major de producere a unor infectări sau suprainfectări, ca de altfel şi la producerea unor semne inestetice (cicatrici!).
Nu există să nu vă puteţi abţine, dar există să nu doriţi să nu vă puteţi abţine! (folosiţi-vă voinţa în mod practic, pentru a vă controla şi inhiba impulsul de a vă sparge/stoarce coşurile).
.
Sugestie: Încercaţi să vă spălaţi pe faţă cu săpunul dermatologic pentru ten acneic, din gama Sebamed Clear Face, de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara, iar apoi, adică după spălare, aplicaţi-vă o cantitate mică din crema PICA-N-DERM.
PICA-N-DERM-ul este un produs dermatologic naturist, care se foloseşte strict după spălarea feţei, prin aplicarea unei cantităţi de cremă, cu vârful degetelor (citiţi mai multe detalii legate de modul de folosire, în prospectul produsului sau accesând link-ul pe care vi l-am oferit).
_
Consultaţi medicul dermatolog!

Toate cele bune şi însănătoşire grabnică.
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister Nick ;)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul