Probleme cu respiratia, mi-e frica!
Buna ziua, am 19 ani, fumez de vreo 3 ani serios, am ajuns si la un pachet de tigari pe zi, in ultimul timp le-am mai redus, dar simt o durere in spate, si parca ma sageata ceva cateodata in jurul plamanilor, nu prea pot sa trag aer in piept, ceva parca ma tine si nu imi pot umple plamanii de oxigenul necesar, mi-e frica: ma gandesc la bronsita asmatica, am avut in luna noiembrie bronsita pulmonara, cu aproximativ aceleasi simptome, fara durere, incerc sa ma las si de fumat, insa e greu, dar voi reusi, am si niste probleme emotinale de cand a murit un prieten drag, si ma gandesc serios ca e anxietate, am mainile transpirate de multe ori si noapte adorm greu si ma trezesc de multe ori speriata, cu o senzatie de cadere in gol...la medic nu vreau sa ma duc pt ca mi-e frica de un posibil diagnostic mai rau decat ma astept (cancer pulmonar sau altceva mai rau), asa ca v-as ruga daca se poate sa ma ajutati cu un sfat. Va multumesc din suflet!
4 comentarii
vad ca adopti tactica strutului, ce nu vezi nu te deranjeaza, trebuie sa treci peste frica asta, stiu ca este mai comod pentru tine sa faci numai ce crezi tu ca este bine pentru tine sa nu te incarci emotional dar trebuie sa te gindesti ca binele tau este defapt realitatea indiferent care este ea. TREBUIE SA TE DUCI LA UN CONTROL MEDICAL numai asa poti inlatura problema care te supara de atata timp. Si inca ceva, nu te gandii mereu la ce e mai rau. Fi mai pozitiva. Te pup, numai bine!
Draga mea,
Orice ai avea e bine sa te tratezi din timp, asa ca cu cat mai repede cu atat mai bine si crede-ma am simtit-o pe pielea mea.Nici eu nu prea puteam sa trag aer in piept ( nu e de gluma ). Du-te la medic, te va ajuta. Poate nu e nimic grav si vei dormi linistita decat sa stai sa te consumi acum.Iar cu tigarile ce sa-ti spun, imi pare rau pentru prietenul tau dar asta nu inseamna ca tu trebuie sa te omori singura.
Eu am 35 ani si am fost operata la plamani, as da orice ca sa nu fi fumat nici macar o tigara(fumam rar) dar timpul nu-l mai pot intoarce !
Multa sanatate si du-te la doctor!Daca nu te duci, boala se va agrava si tie iti va fi mai greu. BAFTA
Orice ai avea e bine sa te tratezi din timp, asa ca cu cat mai repede cu atat mai bine si crede-ma am simtit-o pe pielea mea.Nici eu nu prea puteam sa trag aer in piept ( nu e de gluma ). Du-te la medic, te va ajuta. Poate nu e nimic grav si vei dormi linistita decat sa stai sa te consumi acum.Iar cu tigarile ce sa-ti spun, imi pare rau pentru prietenul tau dar asta nu inseamna ca tu trebuie sa te omori singura.
Eu am 35 ani si am fost operata la plamani, as da orice ca sa nu fi fumat nici macar o tigara(fumam rar) dar timpul nu-l mai pot intoarce !
Multa sanatate si du-te la doctor!Daca nu te duci, boala se va agrava si tie iti va fi mai greu. BAFTA
Buna problema mea este urmatoarea: acum 4 ani am avut o pneumonie pe care nu sunt sigur ca am tratat-o suficient de bine de ce spun asta, ptr. ca eram in Spania cand m-am inbolnavit am fost internat in spital o saptamna am facut tratament la inceput m-au banuit ca as avea tuberculoza dar dupa ce mi-au facut radiografie si bronhoscopie au ajuns la concluzia ca este pneumonie.deci dupa cum am mai spus nu sunt convis ca s-a tratat destul de bine ptr. ca dupa ce am iesit din spital am plecat in tara si doctorul mi-a prescris niste pastile pe care nu le-am mai luat.de ce nu le-am mai luat ptr. ca in perioada aceea am trecut prin niste probleme pe plan personal care m-au distras de la problema pe plan de sanatate
In fine ce ma nelinisteste pe mine este faptul ca de la un timp (2 ani si)am remarcat uneori niste dureri in dreptul plamanului si cateodata un suierat simtome care i-mi dau o f. mare neliniste.Daca cineva ar putea cat de cat sa ma lamureasca v-as multumi din suflet
In fine ce ma nelinisteste pe mine este faptul ca de la un timp (2 ani si)am remarcat uneori niste dureri in dreptul plamanului si cateodata un suierat simtome care i-mi dau o f. mare neliniste.Daca cineva ar putea cat de cat sa ma lamureasca v-as multumi din suflet
in ce perioada a anului putem merge la salina?daca mergem la inceputul lui august e bine, , , , si cit dureaza ratamentul?multumesc mult
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Probleme respiratorii
- 5Problema cu respiratia inconstienta
- 9insuficienta de aer
- 10rinita atrofica - tratament fara rezultat
- 3durere la inspiratie
- 11Aslo marit, sport de performanta..
- 6durere de spate partea dreapta sus..sunt foarte speriata:((
- 17colargol..alergie e posibil?
- 8junghi in partea stanga sub omoplat
- 4imi pocnesc oasele in zona pieptului si ma doare cand respir adanc
- 13Senzatie de mucoasa nazala uscata, dificultate in a respira
- 1probleme de respiratie
- 7Droguri legale lipsa de aer! ajutorrrrrrr disperareeee
- 7amorteala partea stanga a corpului + respiratie greoaie
- 9Simt ca ar trebui sa eructez, incerc, dar nu pot.
- 2Durere intercostala in timpul respiratiei
- 28chist mucos situat pe sinus maxilar stang - de la ce a aparut?
Mai multe informații despre: Insuficienta respiratorie caile respiratorii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: