Prietenul meu este dependent de prenadez
Prietenul meu consuma prenadezul, inhalandu-l dintr-o pungă. Face acest lucru dinainte sa il fi cunoscut, nu se poate lăsa, chiar mai rău, orice ultimatum i-aș da, el tot la inhalații se intoarce. O altă problemă care s-a invit de la consumul acestui lipici, este că a devenit violent, de nenumărate ori, strangulându-mă de gât in mod repetat, lovindu-mă in ultimul hal cu pumnii, șuturi, cu tot mai pe scurt, pentru o perioadă lungă, până când mi-a spart fața si am ajuns la urgențe.
Nu știu ce să ii mai spun sau cum să il ajut, nu mai sunt de acord cu ce face, incerc să ii explic zilnic să nu mai recurgă la aceste vicii, dar si la faptul că anturajul lui face acelasi lucru.
Are 18 ani si mi-aș dori foarte mult să il ajut să depășească situatia aceasta, dar nu mă ascultă de nici un fel deși susține că ține la mine mai mult decat arată. Tin sa mentionez că el a renuntat 7 luni de zile iar apoi a reinceput să inhaleze din nou, iar abuzul a inceput la finalul primului an de relatie si a tinut in jur de 4 luni către 5 luni. Vă rog dati-mi un sfat cum să il ajut.. multumesc anticipat.
Nu știu ce să ii mai spun sau cum să il ajut, nu mai sunt de acord cu ce face, incerc să ii explic zilnic să nu mai recurgă la aceste vicii, dar si la faptul că anturajul lui face acelasi lucru.
Are 18 ani si mi-aș dori foarte mult să il ajut să depășească situatia aceasta, dar nu mă ascultă de nici un fel deși susține că ține la mine mai mult decat arată. Tin sa mentionez că el a renuntat 7 luni de zile iar apoi a reinceput să inhaleze din nou, iar abuzul a inceput la finalul primului an de relatie si a tinut in jur de 4 luni către 5 luni. Vă rog dati-mi un sfat cum să il ajut.. multumesc anticipat.
4 comentarii
Buna seara
Inteleg ca va place chinul? V-ati gandit ca poate data viitoare nu veti mai ajunge la spital?...
Aici nu este vorba despre ”prieten” ci despre faptul ca functionati la fel de defect ca persoana despre care scrieti. Si, daca nu realizati inca, si dumneavoastra sunteti dependenta...doar obiectul dependentei este altul
Inainte de a-l ajuta pe el ajutati-va pe dumneavoastra si luati distanta, pana nu va fi prea tarziu.
Inteleg ca va place chinul? V-ati gandit ca poate data viitoare nu veti mai ajunge la spital?...
Aici nu este vorba despre ”prieten” ci despre faptul ca functionati la fel de defect ca persoana despre care scrieti. Si, daca nu realizati inca, si dumneavoastra sunteti dependenta...doar obiectul dependentei este altul
Inainte de a-l ajuta pe el ajutati-va pe dumneavoastra si luati distanta, pana nu va fi prea tarziu.
Buna ziua! D-voastra aveti nevoie de ajutor pentru a constientiza ce vi se intampla. Nu puteti sa ajutati oamenii daca ei nu isi doresc schimbare. Va puneti viata in pericol inutil. Nu puteti face nimic pentru el dar pentru d-voastra da, indepartati-va de el. Nici o prietenie din lume nu justifica violenta fizica !
Așa cum v-au spus și colegii mei, e nevoie să vă ajutați întâi pe dumneavoastră pentru a ajuta pe alții.
Îndepărtați-vă de el cel puțin până își rezolvă problemele, pentru că riscați să fiți agresată, întrucât o persoană dependentă de substanțe nu se mai poate controla.
Dacă vreți totuși să-l ajutați, apelați la părinții lui, sau la cineva apropiat de el, care ar putea să-l influențeze să renunțe la inhalațiile cu prenadez, sau dacă nu, poate să ceară ajutor specializat.
Îndepărtați-vă de el cel puțin până își rezolvă problemele, pentru că riscați să fiți agresată, întrucât o persoană dependentă de substanțe nu se mai poate controla.
Dacă vreți totuși să-l ajutați, apelați la părinții lui, sau la cineva apropiat de el, care ar putea să-l influențeze să renunțe la inhalațiile cu prenadez, sau dacă nu, poate să ceară ajutor specializat.
Bună ziua,
Nu îl puteți ajuta dvs. Are nevoie de ajutor specializat. In schimb, va puteti ajuta pe dvs. Nu are rost sa îi dați ultimatumuri, este un om dependent si ca orice om dependent cel mai mult tine la adictia lui pe care o va alege mereu in defavoarea dvs. Iesiti din această relație toxică cat inca o mai puteti face. Apelați la un psiholog, ati trecut prin trauma abuzului si aveti nevoie de terapie psihologica.
Nu îl puteți ajuta dvs. Are nevoie de ajutor specializat. In schimb, va puteti ajuta pe dvs. Nu are rost sa îi dați ultimatumuri, este un om dependent si ca orice om dependent cel mai mult tine la adictia lui pe care o va alege mereu in defavoarea dvs. Iesiti din această relație toxică cat inca o mai puteti face. Apelați la un psiholog, ati trecut prin trauma abuzului si aveti nevoie de terapie psihologica.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 507Cipralex dependenta - solutii alternative
- 332sunt dependenta de heroina
- 23Dependenta picaturi de nas
- 371Dependent de metadona (sintalgon)
- 1478Cocaina legala de la weedshopuri?
- 8Dependenta psihica!
- 20Drogat fara voie?!
- 6Vreau sa scap de depedenta de masturbare... Ajutati-ma!
- 0Cum scap de depedenta de calculator?
- 1Centru tratament gratis
- 4Dependent de droguri de 11 ani
- 10Etnobotanice
- 3Ajutați-mă cu problema de cuplu.
- 2Vreau sa merg inainte
Mai multe informații despre: Dependenta
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: