prezbitism de la 35 de ani?

29-01-2010
dora_s
Nu este medic/terapeut
dora_s
buna seara!

pe langa obezitate , pb cu articulatiile si alte maruntisuri, m-am procopsit si cu un prezbitism (probabil). cam de 2 ani.am tot amanat un control pt ca nu am avut anterior nevoie de ochelari si speram sa se remedieze cumva de la sine. nu e ceva grav, s-a indepartat punctul proximum ( am zis bine?!)... adica nu mai vad de aproape sa citesc.

e reversibil? sau astept degeaba sa treaca?.
2 comentarii
0
30-01-2010, ora 10:33
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Cred ca este vorba despre hipermetropie, este un viciu de refractie frecvent si se manifesta prin tulburari de vedere la citit; iti recomand un consult oftalmologic cu cicloplegie si apoi determinarea refractiei; in functie de rezultate, ti se va prescrie corectia optica adecvata; daca stai mai mult de patru ore la calculator, iti recomand si filtru pentru lentilele ochelarilor, ideal, filtru verde( astfel de lentile sunt fabricate de Essilor, Hoya, Zeiss); in viitor, ne vom astepta ca dioptriile sa mai creasca, ca urmare a presbiopiei care apare in jurul varstei de 40 de ani ; numai bine
0
30-01-2010, ora 19:29
dora_s
Nu este medic/terapeut
dora_s
multumesc frumos pentru raspuns!
notez ce mi-ati spus si voi merge la o consultatie.
ceva endocrin poate fi cauza problemei? pt ca am facut controale de rutina la ochi in anii trecuti si era ok...si uneori vad bine si scrisul mic daca e lumina puternica. da, la calculator stau cateva ore seara...
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.