Postul terapeutic cu apa recomandat in afectiunile psihice

29-10-2023
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Se pare ca postul terapeutic cu apa ajuta in bolile psihice.

Am dat peste un comentariu al cuiva de pe Reddit si l-am tradus:

Postul vindecă 70% dintre pacienții cu schizofrenie din Rusia

Orice tratament naturist care îmbunătățește bunăstarea mintală va preveni, de asemenea, bolile mintale, prin urmare postul va face și asta.

Institutul de Psihiatrie din Moscova - postul raportat a fi un tratament de succes pentru diferite tulburări mintale

A) Deși drogurile psihologice modifică doar temporar stările mentale prin afectarea creierului, postul poate elibera creierul pentru totdeauna (Bragg & Bragg, 1999).

Cartea utilă despre beneficiile imense pentru sănătate ale postului - Miracolul postului, ediția a 51-a: dovedit de-a lungul istoriei pentru întinerirea fizică, mentală și spirituală de Paul C. Bragg, Patricia Bragg

B) În ultimii 50 de ani, postul terapeutic s-a dovedit a fi cel mai eficient tratament pentru schizofrenie în Rusia.

Începând cu anii 1970, cercetătorii au înregistrat succes în tratarea unor afecțiuni psihiatrice cu post terapeutic, în special schizofrenia (Cott, 1974).

Postul ajuta în schizofrenie

În domeniul psihiatriei, Yuri Nikoliav de la Institutul de Psihiatrie din Moscova, a postit zece mii de pacienți diagnosticați cu schizofrenie cronică refractară, o afecțiune recurentă caracterizată prin distorsiuni grosolane ale realității, care este rezistentă la tratament. Pacienții, care au fost tratați cu tipuri mai convenționale de psihiatrie și nu au răspuns, au fost plasați pe posturi cu apă cu durata de la douăzeci și cinci până la treizeci de zile. Regimul de post al lui Nikoliav a avut succes în peste 70% din toate cazurile. Rezultatele au fost atât de impresionante încât marea majoritate a pacienților schizofrenici din centrul de cercetare cu 3.000 de paturi au solicitat admiterea în unitate.

Psihiatrul din New York Alan Cott a petrecut două săptămâni observând tratamentele de post ale lui Nikoliav. Cott a întreprins apoi un program experimental de post controlat ca parte a unui proiect de cercetare la Spitalul Gracie Square din New York. Pacienții din studiul lui Cott fuseseră anterior diagnosticați ca schizofrenici de cel puțin cinci ani și nu s-au îmbunătățit sub formele anterioare de tratament. După ce a tratat 28 de schizofrenici, Cott a raportat că peste 70% dintre cei care au terminat postul au rămas bine, cu condiția să țină o dietă specială cu conținut scăzut de grăsimi.

În cartea sa What Really Causes Schizofrenia?, Harold Foster numește postul terapeutic al schizofrenicilor drept una dintre „cele mai eficiente cinci abordări neconvenționale pentru tratamentul schizofreniei”. Foster este abonat la o ramură a medicinei numită „medicină ortomoleculară”. Psihiatria ortomoleculară este un tip de medicină ortomoleculară ai cărui susținători susțin că suplimentele alimentare și alte tratamente pot fi eficiente în tratarea bolilor mintale. Linus Pauling, câștigător a două premii Nobel, a inventat termenul de „psihiatrie ortomoleculară” în 1968 pentru a se referi la tratamentul bolilor psihiatrice cu substanțe (cum ar fi vitamine, minerale, enzime, oligoelemente, coenzime) care sunt prezente în mod normal în corp. În psihiatria ortomoleculară se folosesc uneori cantități mari de vitamine, nu pentru a corecta o deficiență în sine, ci pentru a crea un mediu biochimic mai optim. Postul este o altă metodă folosită în psihiatria ortomoleculară.
21 comentarii
0
29-10-2023, ora 13:07
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Atentie e vorba de post terapeutic cu apa tinut cu supraveghere medicala!

In Rusia exista 100 de clinici subventionate de stat pentru diverse afectiuni
.In Germania exista clinica Buchinger si in SUA mai exista clinici de genul.

Daca o sa cautati dupa "Controlled Fasting Treatment for Schizophrenia ALLAN COTT, M.D.1" sunt descrise putin metodele folosite. Aproxiamtiv 70% din pacienti si-au revenit. Iar o parte au nevoie incontinuare sa tina post doar cu apa doar cateva zile pe luna sa nu faca episod psihotic.
0
29-10-2023, ora 13:28
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Ideea e ca dupa cateva zile de post cu apa corpul intra in stare de ketoza, ca si cu dieta ketogenica. Diferenta e ca in loc sa manance grasimi din exterior intra in stare de autofagie, adica mananca celulele defecte din corp. E ca o resetare a organismului.
1
29-10-2023, ora 14:51
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Eu stiu persoane care au facut episod psihotic tinand acest post sau chiar au murit. Dintre cunostintele mele, nu din auzite. Psihoza se agraveaza cand nu mananci.
1
29-10-2023, ora 14:56
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Cate zile au tinut postul? Post simplu(negru fara apa si fara mancare) sau post cu apa? Daca au tinut post cu apa au facut sub supraveghere medicala?
1
29-10-2023, ora 16:14
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu stiu sa iti raspund. A trecut mult timp de atunci. Dar ei erau persoane sanatoase si au intrat in episod psihotic.
La mine se agraveaza episodul daca nu mananc.
Astea sunt povesti, Lena. Scrise de oameni psihotici. Nu se vindeca schizofrenia nici cu post, nici cu vitamine. Nu mai crede tot ce se scrie. Dimpotriva, vitaminele in cantitate mare imbolnavesc rinichii.
Trebuia sa iti dai seama din prima ca e o gogorita cand ai citit ca au fost tratati 10.000 de pacienti. Vuia toata presa daca erau tratati atatia pacienti si se vindecau. De ce nu au scris pacientii ca s-au tratat cu post sau vitamine, si-au reluat viata, si-au facut familii, s-au angajat? Astea cu vindecarea schizofreniei sunt gogorite.
0
29-10-2023, ora 16:35
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Daca ai citit cu atentie articolul "Controlled Fasting Treatment for Schizophrenia ALLAN COTT, M.D.1" e vorba de studiu facut in fostul USSR.

Cum ti se pare ca comunicau pe atunci estul cu vestul ? :)) Sau mai bine zis comunistii cu capitalistii? Cam greu. Plus ca nu stiu cat recunosteau unii performantele celorlalti. Pe atunci se luau la intrecere care ajunge primul pe luna nu cred ca atentia era pe un medic psihiatru din Rusia care a facut studiul pe 8000 de pacienti,

Inca ceva, nu e vorba de post negru ci post cu apa. Se face cu clisme. Ma indodiesc ca persoanele pe care le cunosteai tu au facut la clinica Goryachinsk din Rusia sau la clinica Buchinger din Germania. Acolo se fac constant monitorizari cu analize de sange si urina. E altceva decat daca face cineva de capul lui.

Dar este cineva si de la noi care a tinut si zice ca 7 zile de post cu apa poate tine oricine plus 3 zile de REVENIRE la dieta normala. Nu e voie sa mananci cu sare sau cu zahar imediat cum revii de la post cu apa. De aceea zic ca se face cu supraveghere medicala.

Acum daca stau sa ma gandesc am auzit si eu de un caz cred ca din cartea "Sa traim sanatos fara toxine. Editia a 8-a" de Robert Morse. Povestea un caz al cuiva care dupa post cu apa sau cu sucuri de legume a mancat ceva mai consistent direct. Ori se pare ca nu se procedeaza asa ci se reincepe cu diversificare ca la bebelusi.
0
29-10-2023, ora 16:42
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Despre monitorizarea post vindecare nu stiu ce sa spun. Cred ca oamenii nu mai vor sa se intoarca in acel loc intunecat in care au fost cu schizofrenia, isi vad de viata pur si simplu.

Spre exemplu eu: daca acum 2-3 saptamani scriam des pe forum pt ca eram disperata cu ingrasarea. Acum ca iau Metformin s-a potolit foamea, mi-e mai bine. Nici nu aveam de gand sa scriu curand. Dar mi-a scris cineva de pe forum sa ma intrebe cum merge tratamentul. Altfel poate mult mai incolo intram sa mai scriu.

Sa nu uitam ca in toate civilizatiile vechi era traditional postul fara mancare 2 zile pe saptamana:
- Crestinii postesc miercurea si vinerea si exsita vorba aceea in popor "Cine nu flamanzeste nu posteste"
- Iar evreii au martea si joia zile de post.
- Au si tarile musulmane
- Au si indienii.

Crezi ca de saracie tineau post? Nu cumva au observat si beneficii majore?

Inca ceva, Big Pharma nu e prea fericita sa ne tratam cu nimic si sa coste zero lei. De ce ar populariza? Ce le-ar mai iesi lor? Nu sunt conspirationista dar parca prea usor se trece cu vederea peste leacurile astea vechi, simple si ieftine ca sa nu-ti pui semne de intrebare.
1
29-10-2023, ora 16:56
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Acesta e exemplul din cartea lui Robert Morse "Sa traim sanatos fara toxine":
"Această recomandare este valabilă mai ales după postul cu suc din fructe sau postul
cu apă.Cu cât a fost mai lungă perioada de post, cu atât mai multe zile trebuie să
acordaţi consumului exclusiv de fructe, înainte de a trece la regimul cu legume grele.
De-a lungul carierei mele, am întâlnit unul sau două cazuri în care persoana
respectivă a murit fiindcă trecuse direct şi greşit de la post la dieta obişnuită. Am
cunoscut o persoană care a murit din cauză că întrerupsese o perioadă prelungită de
post trecând direct pe cartofi fierţi. Cartoful conţine un tip de amidon lipicios,
aglutinant, încât este evident că i-a blocat tranzitul intestinal.Menţineţi permanent
tranzitul intestinal. În cursul unei etape de post cu sucuri sau apă, acest lucru nu
este întotdeauna posibil. În modulul 6.9, vom aborda problema păstrării sănătăţii
intestinelor"
2
29-10-2023, ora 17:45
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Postul ortodox se tine doua zile pe saptamana si nu este post negru. Nu se bea doar apa.
In postul ortodox nu se mananca produse de origine animala.
Daca se vindecau mii de persoane cu schizofrenie din Risia sau din oricare parte a lumii cu post negru cu apa, se auzea in intreaga lume. Nu conteaza ca la ei era comunism sau nu.
Tu fa ce crezi, Lena. Nu ma bag in alegerile tale.
Dar intai tine-l tu si apoi posteaza pe forum sa ii influentezi si pe altii. Vezi cum iti merge tie daca chiar crezi in asa ceva.
Asa ai scris si cu scoaterea tuturor plombelor din gura.
Asa face si Vernus. Scrie ca si-a comandat nu stiu ce mare carte care vindeca bolile psihice dar el nici nu s-a vindecat si nici nu a citit-o. E aiurea ce faceti voi.
1
29-10-2023, ora 19:32
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
problema tranzitului e reala. am observat si la mine problema asta de cand am redus carbohidratii. am mai reglat cu citratul de magneziu. nici macar sena nu ajuta.
ce am observat la mine e ca e important sa consum cam 100g leguminoase (cantitatea fiarta) la una din mese, si alte 30-50g cereale la alta masa (cantitate uscata...a nu se intelege ca mananc cerealele uscate) pt ca tranzitul sa fie ok.
1
29-10-2023, ora 20:38
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Am discutat cu cineva in seara asta despre postul cu apa. Se pare ca sunt persoane care au tinut post cu apa cateva zile si i-a luat cu Salvarea pt ca lesinaseara. Nu e usor de acceptat nici pt mine..

Cred ca totusi in momentul de fata nu am o solutie perfecta dar am cea mai buna solutie posibila care imi funcitoneaza si cam atat se poate.
2
30-10-2023, ora 00:37
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ vcc

Eu era sa fac ocluzie intestinala si sa mor de la constipatia data de Seroquel si Olanzapina.
Sa ai intotdeauna un aparat de facut clisma in casa.
2
03-11-2023, ora 11:26
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Nu pot sa cred, se pare ca discutiile sutn impartite. Intr-adevar am gasit studiu cum ca o femeie cu anorexia nervosa a tinut post cu apa si i s-au intensificat halucinatiile. Cum o dai nu e bine.

"Abstract

We report the case of a 37-year old female patient with anorexia nervosa. For many years, this patient fasted for various periods, from days to weeks, in order to reduce her body weight and to achieve an euphoric effect. In the course of the past four years she developed acute paranoid-hallucinatory psychosis immediately following one week episodes of fasting, requiring psychiatric in-patient treatment three times. Psychotic prodromal symptoms could not be elicited before nor at the beginning of fasting periods, pointing towards a caustic relationship between the fasting and the psychotic decompensation. Based on this case, we discuss the hypothesis that the fasting in anorexia nervosa leads to acute hyperactivity of the dopaminergic system which could explain the development of paranoid-hallucinatory psychosis. This case exemplifies that vulnerable patients with a similar history should strongly be advised to avoid fasting and other dietetic methods. Explanation of the enhanced risk to develop psychosis could be of therapeutic use for treating the anorexia nervosa in such patients. "
0
03-11-2023, ora 11:28
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Unii spun ca sa tii post terapeutic cu apa pt imbunatatireea sanatatii mentale, altii ca nu ca paote deteriora sanatatea mentala,

Cu siguranta ambele tabere au dreptate in felul lor.

Poate depinde ce fel de post cu apa, fara apa, pe ce durata tii postul, ce mananci dupa - sa nu mananci direct solide si sa nu mai poata organismul procesa.

Cred ca solutia e dreapta masura in toate. Dar cred ca depinde de particularitatile fiecaruia. Intrebarea e care o fi masura pt fiecare?
0
03-11-2023, ora 11:47
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
am mai gasit un studiu cu post terapeutic facut cu persoane cu schizofrenie:
T O T A L FASTING IN PSYCHIATRIC SUBJECTS:
Psychological, Physiological and Biochemical Changes*
IVAN W. SLEITEN, M.D., 1
- GLORIA VIAMONTES, M.D., U
-
DEREK D. HUGHES, M.B.B.S., 3
and BERNARD KOROL, Ph.D.,

Concluzii:
Summary
Total fasting as a method for weight
reduction has been used successfully' in
non-mental patients and found to produce
an elevation in mood. In the present
study, this method was explored in men
tal patients. Twenty-one patients began
the fast. Three refused to co-operate
from the start; four manifested an
exacerbation of symptoms; four were
unmotivated to continue more than four
days; and ten completed the ten-day fast,
the latter ten became relaxed and pleasant
after the first few fasting days. Three
patients requested a repeat fast. Weight
December 1967 TOTAL KASTINK 557
loss ranged from 2.8 to 1.3 pounds per
day.
Changes were noted in hemoglobin,
hematocrit, plasma unesterified fatty
acids, C 0 2 combining power, urinary
acetone, and urine specific gravity.
This may prove to be a satisfactory
approach to weight reduction in mental
patients."

In studiu ziceau ca si pt cei 10 care au reusit sa tina postul, nu li s-a ameliorat boala ci doar nr de kilograme.
0
03-11-2023, ora 12:05
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Se pare ca postul poate creste dopamina. duap cum spune dr Mindy Pelz:

"The good news is that several studies show you can reset your
dopamine pathways with different-length fasts. Not only does fasting
stop the age-related decline of dopamine receptors that obese
individuals experience, but several types of fasts can actually make
your dopamine receptors more sensitive. In some cases new
dopamine receptor sites are formed, increasing your overall feelings
of contentment."

Deci da nu e prea recomandat la cei cu fond psihotic.
0
03-11-2023, ora 13:07
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
poate ca nu strica un post din cand in cand. spre exemplu o data pe luna (exemplu aleatoriu). eventual as studia terenul pt dieta OMAD. ca o inlocuire pt posturile doar cu apa, pana se obisnuieste corpul cu 0 mancare.

trecerea brusca la anumite diete radicale am observat ca, in general, solicita sistemul nervos foarte mult

OMAD = one meal a day.
0
03-11-2023, ora 14:50
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Da, si eu ma gandesc ca ar fi ideal cu o masa sau doua pe zi. Acum mananc 3 mese pe zi si e binisor, adica rezist, dar cu Metformin. Am acum 101 kg.
0
03-11-2023, ora 16:22
user_253871
Nu este medic/terapeut
user_253871
tanar fiind, tin minte ca eu prima masa din zi nu o mancam. iar la urmatoarele mese mancam moderat. dupa-masa ceva mancare gatita, seara un sandvis
mancam putin, si functionam perfect.
0
03-11-2023, ora 16:54
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Eu mancam de obicei dimineata dar nu asa mult peste zi.
0
07-11-2023, ora 17:59
Lena8
Nu este medic/terapeut
Lena8
Citesc momentan cartea "Fast like a girl" de Dr Mindy Pelz. O recomand pt femei. E post intermitent dar adaptat femeilor cu perioada ciclului menstrual. E destul de tintit asa pe hormoni care cresc care scad si care trebui ajutati in anumite perioade ale ciclului.

Spune ca nu trebuie nici exagerat cu cortizolul pt ca creste daca se sta perioade prea lungi fara mancare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: postul negru