Posibila alergie? pete care apar si dispar spontan

24-05-2021
Cherry25
Nu este medic/terapeut
Cherry25
Buna ziua!
In urma cu 7 zile, si de 7 zile incoace, imi apar pe piele niste pete rosii cu senzatie de mancarime care tot apar si dispar spontan, un episod de genul durand in jur de 10 minute.
Initial a inceput sa ma manance pielea pe ceafa in zona parului, mancarimi urmate de pete rosii cu aspect neregulat, apoi disparand.
Pe urma au aparut si pe gat, si tot asa au disparut. Sunt niste pete rosii de dimenisuni medii-mari. Apoi am mai avut aceste senzatii de mancarime pe spate, pe burta si pe picioare.
Pe urma, in cursul saptamanii, s-au mai diminuat ca extindere pe corp, dar tot apar spontan pe ceafa si pe gat, pe frunte si pe barbie. Ma mananca spontan si capul in special in spate, imediat ce imi prind sau desprind parul, in zona cefei, sprancenele si zona cu par pubian si mai rar zona subratului. Mai apar si pe maini, cu aspect de urticarie sau de piscatura de tantar si ma mananca palmele si degetul mare, apoi iar dispar si tot asa. Uneori mi se umfla si buza daca o musc usor si am o senzatie de mancarime.
Mentionez ca de 7 zile iau aerius si mentionez ca nu am mancat/baut nimic din ce nu consumam pana acum. Cu alte cuvinte, nu prea am facut nimic nou sau iesit din comun. Mentionez ca mi-a aparut si un herpes pe buza in aceasi zi in care au inceput mancarimile.
Mentionez ca nu sunt o persoana alergica de fel. Am avut in copilarie alergii la praf, polen, polen de tei sau ciocolata, dar au disparut odata cu varsta.
Mentionez ca de cand au aparut aceste episoade, pielea de pe fata e uscata si foarte sensibila. Am un ten usor acneic, si nu doar pe fata, si pe gat, spate.
Daca nu dispar in 10 zile, o sa merg la medic, dar pana atunci, multumesc pentru eventualele raspunsuri. Chiar nu stiu care poate sa fie cauza.
3 comentarii
0
24-05-2021, ora 21:32
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Cel mai probabil este urticarie. In urticaria acuta, adica cea care dureaza <6sapt, de obicei nu se cauta cauzele, ea doar se trateaza pana cand dispare singura (in cateva zile-saptamani). Cel mai frecvent se datoreaza infectiilor, alimentelor sau medicamentelor.
1
25-05-2021, ora 12:50
Denisa Neagoe
Nu este medic/terapeut
Denisa Neagoe
Buna ziua doamna doctor. Fratele meu de 12 ani are exact aceeași problema. Pete care apar și dispar. I-a dat doctorul un sirop aerius, după 20 de minute îi dispar toate petele, iar după ore sunt la loc. Iar îi dă sirop, iar îi dispar, după câteva ore iar apar. A făcut o hemoleucogramă completa acum câteva săptămâni și i-au ieșit leucocitele 3, 31 și normal ea între 4 și nu mai știu cât, iar calciul puțin mic. I-a dat cate o fiolă de 94ml pe zi, iar după 3 zile a făcut astea. Doctorul zice că nu e de la calciu. Nu a mâncat neobișnuit și nu a fost alergic niciodată la nimic. Nu știm care poate fi cauza. Ar trebui sa ii facem niste analize in plus? Daca da, care? Sau la de doctor sa mergem? Mulțumesc pentru orice eventual răspuns. De asemenea, persoana care a scris asta, ați reușit să rezolvați problema?
0
25-05-2021, ora 19:56
Dr. Albu Laura
Dermatovenerologie, Cluj-Napoca
Dr. Albu Laura
Daca urticaria este recenta, se trateaza cu antihistaminic de prima intentie - dozele le stabileste medicul (in functie de greutate si varsta la copii) si pot fi crescute pana cand simptomele sunt controlate - adica nu il mai mananca. Este acceptabil sa existe eruptie urticariana, dar sa nu fie cu mancarime. Daca uritcaria nu este controlata cu doze maximale dintr-un antihistaminic, se poate schimba antihistaminicul sau asocia o cura scurta de cortizon. Calciul nu are legatura. Daca eruptia dureaza de mai mult de 4-6 saptamani ar trebui sa il consulte un alergolog sau dermatolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pete rosii pe piele - primul ajutor
  •