Posibil ganglion?
Buna dimineata!
Nu stiu daca am pus intrebarea unde trebuie.
Am o umflatura mobila exact unde ar trebui sa fie sinusul carotidian, asadar poate sa fie un ganglion? Are aprox 1.5 cm.
Se poate simti sinusul carotidian ca o formatiune ovala, usor mobila sau este un ganglion?
O simt de mai mult de un an.
Nu stiu daca am pus intrebarea unde trebuie.
Am o umflatura mobila exact unde ar trebui sa fie sinusul carotidian, asadar poate sa fie un ganglion? Are aprox 1.5 cm.
Se poate simti sinusul carotidian ca o formatiune ovala, usor mobila sau este un ganglion?
O simt de mai mult de un an.
2 comentarii
1.SINUSUL Carotidian este . buzunar în peretele arterei carotide la locul de ramificare la nivelul gatului, care contine receptori ce monitorizeaza presiunea sangvina
sunt foarte curios.. ce vrei sa paplezi tu acolo??? un buzunar, o gaura, o depresiune????
am impresia ca citesti ce nu trebuie pe internet. Acolo sunt niste receptori de presiune si palparea in acel loc.. poate declansa puseu de tensiune.
si Lovitura in acea zoan ( Karate) duce la Coma !
2 cat despre ganglioni.. Mergi la medic sa.i paplpeze si daca e cazul faci o ecogarfie
3 Sfatul prietenesc..sa citesti doar depsre Alimentaie si hidratare corecta, Odihna si sport... restul Organimul uman e setat sa fac singur..., fara ajutorul tau !
sunt foarte curios.. ce vrei sa paplezi tu acolo??? un buzunar, o gaura, o depresiune????
am impresia ca citesti ce nu trebuie pe internet. Acolo sunt niste receptori de presiune si palparea in acel loc.. poate declansa puseu de tensiune.
si Lovitura in acea zoan ( Karate) duce la Coma !
2 cat despre ganglioni.. Mergi la medic sa.i paplpeze si daca e cazul faci o ecogarfie
3 Sfatul prietenesc..sa citesti doar depsre Alimentaie si hidratare corecta, Odihna si sport... restul Organimul uman e setat sa fac singur..., fara ajutorul tau !
Nu aveam intentia sa palpez sinusul carotidian. Am simtit o umflatura(accidental) in zona aceea si am cautat sa vad ce se afla in acea zona. Am vazut ca este sinusul carotidian, dar posibil sa fie si ganglioni. Palpez zona aceea de 1 an, stiu ca nu este ok sa palpezi sinusul, de accea ma intrebam, daca acesta se poate palpa sau este vorba despre un ganglion.
Multumesc!
Multumesc!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Umflatura + presiune anormala in regiunea gatului
- 7Sunt foarte speriata de cand am aflat de galma la gat. Ajutati-ma!
- 1umflatura mica la baza gatului chiar in mijloc
- 3Umflatura la gat
- 1umflaturi la gat
- 3Ganglion sau umflatura sub barbie
- 1Gat mai umflat in partea dreapta
- 0umflatura ca un nod pe gat
- 3Ganglion laterocervical marit, colectat fluid prin FNA apoi marit din nou
- 4Adenopatie umar
- 2Lipom sau furuncul?
- 1Imflatura laterala gat nedureroasa
- 0Mi-a iesit ceva pe gât in partea stângă
- 3Ganglion umflat sau boala