ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Posibil ganglion?

08-05-2020
Healthrelated
Nu este medic/terapeut
Healthrelated
Buna dimineata!

Nu stiu daca am pus intrebarea unde trebuie.
Am o umflatura mobila exact unde ar trebui sa fie sinusul carotidian, asadar poate sa fie un ganglion? Are aprox 1.5 cm.
Se poate simti sinusul carotidian ca o formatiune ovala, usor mobila sau este un ganglion?
O simt de mai mult de un an.
2 comentarii
0
08-05-2020, ora 08:28
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1.SINUSUL Carotidian este . buzunar în peretele arterei carotide la locul de ramificare la nivelul gatului, care contine receptori ce monitorizeaza presiunea sangvina
sunt foarte curios.. ce vrei sa paplezi tu acolo??? un buzunar, o gaura, o depresiune????
am impresia ca citesti ce nu trebuie pe internet. Acolo sunt niste receptori de presiune si palparea in acel loc.. poate declansa puseu de tensiune.
si Lovitura in acea zoan ( Karate) duce la Coma !
2 cat despre ganglioni.. Mergi la medic sa.i paplpeze si daca e cazul faci o ecogarfie
3 Sfatul prietenesc..sa citesti doar depsre Alimentaie si hidratare corecta, Odihna si sport... restul Organimul uman e setat sa fac singur..., fara ajutorul tau !
0
09-05-2020, ora 04:45
Healthrelated
Nu este medic/terapeut
Healthrelated
Nu aveam intentia sa palpez sinusul carotidian. Am simtit o umflatura(accidental) in zona aceea si am cautat sa vad ce se afla in acea zona. Am vazut ca este sinusul carotidian, dar posibil sa fie si ganglioni. Palpez zona aceea de 1 an, stiu ca nu este ok sa palpezi sinusul, de accea ma intrebam, daca acesta se poate palpa sau este vorba despre un ganglion.
Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noduli la gât (noduli limfatici laterocervicali, noduli tiroidieni)
  •