Posibil ganglion?

Buna dimineata!
Nu stiu daca am pus intrebarea unde trebuie.
Am o umflatura mobila exact unde ar trebui sa fie sinusul carotidian, asadar poate sa fie un ganglion? Are aprox 1.5 cm.
Se poate simti sinusul carotidian ca o formatiune ovala, usor mobila sau este un ganglion?
O simt de mai mult de un an.
Nu stiu daca am pus intrebarea unde trebuie.
Am o umflatura mobila exact unde ar trebui sa fie sinusul carotidian, asadar poate sa fie un ganglion? Are aprox 1.5 cm.
Se poate simti sinusul carotidian ca o formatiune ovala, usor mobila sau este un ganglion?
O simt de mai mult de un an.
2 comentarii

1.SINUSUL Carotidian este . buzunar în peretele arterei carotide la locul de ramificare la nivelul gatului, care contine receptori ce monitorizeaza presiunea sangvina
sunt foarte curios.. ce vrei sa paplezi tu acolo??? un buzunar, o gaura, o depresiune????
am impresia ca citesti ce nu trebuie pe internet. Acolo sunt niste receptori de presiune si palparea in acel loc.. poate declansa puseu de tensiune.
si Lovitura in acea zoan ( Karate) duce la Coma !
2 cat despre ganglioni.. Mergi la medic sa.i paplpeze si daca e cazul faci o ecogarfie
3 Sfatul prietenesc..sa citesti doar depsre Alimentaie si hidratare corecta, Odihna si sport... restul Organimul uman e setat sa fac singur..., fara ajutorul tau !
sunt foarte curios.. ce vrei sa paplezi tu acolo??? un buzunar, o gaura, o depresiune????
am impresia ca citesti ce nu trebuie pe internet. Acolo sunt niste receptori de presiune si palparea in acel loc.. poate declansa puseu de tensiune.
si Lovitura in acea zoan ( Karate) duce la Coma !
2 cat despre ganglioni.. Mergi la medic sa.i paplpeze si daca e cazul faci o ecogarfie
3 Sfatul prietenesc..sa citesti doar depsre Alimentaie si hidratare corecta, Odihna si sport... restul Organimul uman e setat sa fac singur..., fara ajutorul tau !

Nu aveam intentia sa palpez sinusul carotidian. Am simtit o umflatura(accidental) in zona aceea si am cautat sa vad ce se afla in acea zona. Am vazut ca este sinusul carotidian, dar posibil sa fie si ganglioni. Palpez zona aceea de 1 an, stiu ca nu este ok sa palpezi sinusul, de accea ma intrebam, daca acesta se poate palpa sau este vorba despre un ganglion.
Multumesc!
Multumesc!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Umflatura + presiune anormala in regiunea gatului
- 5Mi-a aparut o umflatura in zona gatului urmata de mici dureri
- 1umflatura mica la baza gatului chiar in mijloc
- 1Galma gat partea dreapta
- 1umflaturi la gat
- 0unflatura in gat mai jos de omulet de culoare alba cu mici vase de sange pe ea..!!!
- 1Gat mai umflat in partea dreapta
- 1Imflatura laterala gat nedureroasa
- 0Intrebare - bila mica la gat in partea stanga
- 2Ce poate fi? un fel de galma la nivelul gatului
- 1Poate fi vorba de cancer?
- 0Nodul pe ceafa pe coloana cervicala
- 5Umflatura zona cervicala adolescent
- 1Umflatura dupa lobul urechii si maxilar
- 1Cocoasa pe gat
- 1Umflatura dureroasa gat
- 2Umflatura gat
- 3Gâlmă sau ganglion? Atasat poze