Poliglobulie

Am nevoie de cat mai multe informatii despre poliglobulie... in special tipuri de tratament... si ce alte optiuni exista in afara de tratamentul cu medicamente.
5 comentarii

Probabil te referi la policitemie, care semnifica cresterea numaruluide eritrocite din sangele circulant. Ea poate fi secundara hipoxiei (scaderea concentratiei de oxigen din sange) sau poate avea o cauza necunoscuta.
Clinic pot apare: o coloratie "rumena" caracteristica a pielii, ameteli, dureri de cap, sangarari nazale, frecventa crescuta a complicatiilor trombotice.
Tratamentul formelor secundare se face prin tratarea cauzei de fond.
Tratarea formei idiopatice - adica policitemia vera - se face prin flebotomii repetate ("sangerari") care au rolul de a reduce surplusul de eritrocite, si astfel riscul de tromboza si de a induce un deficit de fier care va permite reducerea frecventei flebotomiilor la un interval de 3 luni. Salicilatii si anticoagulantele orale nu trebuie administrate de rutina. Se trateaza de asemeni simptomele aparute: marirea de volum a splinei, pruritul etc.
In concluzie la pacientii cu policitemia vera tratamentul este flebotomia, iar chimioterapicele se folosesc pentru controlul masei de eritrocite doar daca abordul venos este imposibil.
Clinic pot apare: o coloratie "rumena" caracteristica a pielii, ameteli, dureri de cap, sangarari nazale, frecventa crescuta a complicatiilor trombotice.
Tratamentul formelor secundare se face prin tratarea cauzei de fond.
Tratarea formei idiopatice - adica policitemia vera - se face prin flebotomii repetate ("sangerari") care au rolul de a reduce surplusul de eritrocite, si astfel riscul de tromboza si de a induce un deficit de fier care va permite reducerea frecventei flebotomiilor la un interval de 3 luni. Salicilatii si anticoagulantele orale nu trebuie administrate de rutina. Se trateaza de asemeni simptomele aparute: marirea de volum a splinei, pruritul etc.
In concluzie la pacientii cu policitemia vera tratamentul este flebotomia, iar chimioterapicele se folosesc pentru controlul masei de eritrocite doar daca abordul venos este imposibil.

Mi s-a pus un diagnostic de poikilocitoza usoara si hipocermie moderata si as vrea sa stiu ce inseamna.Din cate am inteles stiu ca poikilocitoza este o boala a sangelui si se aseamana cu leucemia.Este adevarat.

Da intradevar am simptomele descrise de d-vs dar este ceea ce cred eu adica am leucemie.Unde pot afla (adica la ce spital din Bucuresti) in ce faza este.

nepotul meu este in varsta de 1 an si 3 luni i sau facut analize sangvine si i au iesit un numar prea mare de globule rosii adica 15 milioane copilul se simte bine dar medicii din orasul meu au spus ca e grav va rog din inima sa imi dati detalii despre asta. va multumesc astept raspunsul dvs

buna ziua va rog din inima sa ma ajutati nepotul meu in varsta de 1 an si 4 luni greutate 13 kg stare generala foarte buna i sau facut analize la sange pt ca avea de vreo 2 luni scaunul moale chiar apos parintii crezand ca este din cauza dintisorilor in urma analizelor i au iesit 15 mil de leucocite vsh 12, limfocite 58 si trombocite in limita normala analizele au fost repetate si au iesit la fel in iarna aceasta copilul a racit de cateva ori avand rosu in gat in rest nimic. va rog din inima sa imi raspuneti la acest comentariu. va multumesc!

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune: