Poliglobulie
Am nevoie de cat mai multe informatii despre poliglobulie... in special tipuri de tratament... si ce alte optiuni exista in afara de tratamentul cu medicamente.
5 comentarii
Probabil te referi la policitemie, care semnifica cresterea numaruluide eritrocite din sangele circulant. Ea poate fi secundara hipoxiei (scaderea concentratiei de oxigen din sange) sau poate avea o cauza necunoscuta.
Clinic pot apare: o coloratie "rumena" caracteristica a pielii, ameteli, dureri de cap, sangarari nazale, frecventa crescuta a complicatiilor trombotice.
Tratamentul formelor secundare se face prin tratarea cauzei de fond.
Tratarea formei idiopatice - adica policitemia vera - se face prin flebotomii repetate ("sangerari") care au rolul de a reduce surplusul de eritrocite, si astfel riscul de tromboza si de a induce un deficit de fier care va permite reducerea frecventei flebotomiilor la un interval de 3 luni. Salicilatii si anticoagulantele orale nu trebuie administrate de rutina. Se trateaza de asemeni simptomele aparute: marirea de volum a splinei, pruritul etc.
In concluzie la pacientii cu policitemia vera tratamentul este flebotomia, iar chimioterapicele se folosesc pentru controlul masei de eritrocite doar daca abordul venos este imposibil.
Clinic pot apare: o coloratie "rumena" caracteristica a pielii, ameteli, dureri de cap, sangarari nazale, frecventa crescuta a complicatiilor trombotice.
Tratamentul formelor secundare se face prin tratarea cauzei de fond.
Tratarea formei idiopatice - adica policitemia vera - se face prin flebotomii repetate ("sangerari") care au rolul de a reduce surplusul de eritrocite, si astfel riscul de tromboza si de a induce un deficit de fier care va permite reducerea frecventei flebotomiilor la un interval de 3 luni. Salicilatii si anticoagulantele orale nu trebuie administrate de rutina. Se trateaza de asemeni simptomele aparute: marirea de volum a splinei, pruritul etc.
In concluzie la pacientii cu policitemia vera tratamentul este flebotomia, iar chimioterapicele se folosesc pentru controlul masei de eritrocite doar daca abordul venos este imposibil.
Mi s-a pus un diagnostic de poikilocitoza usoara si hipocermie moderata si as vrea sa stiu ce inseamna.Din cate am inteles stiu ca poikilocitoza este o boala a sangelui si se aseamana cu leucemia.Este adevarat.
Da intradevar am simptomele descrise de d-vs dar este ceea ce cred eu adica am leucemie.Unde pot afla (adica la ce spital din Bucuresti) in ce faza este.
nepotul meu este in varsta de 1 an si 3 luni i sau facut analize sangvine si i au iesit un numar prea mare de globule rosii adica 15 milioane copilul se simte bine dar medicii din orasul meu au spus ca e grav va rog din inima sa imi dati detalii despre asta. va multumesc astept raspunsul dvs
buna ziua va rog din inima sa ma ajutati nepotul meu in varsta de 1 an si 4 luni greutate 13 kg stare generala foarte buna i sau facut analize la sange pt ca avea de vreo 2 luni scaunul moale chiar apos parintii crezand ca este din cauza dintisorilor in urma analizelor i au iesit 15 mil de leucocite vsh 12, limfocite 58 si trombocite in limita normala analizele au fost repetate si au iesit la fel in iarna aceasta copilul a racit de cateva ori avand rosu in gat in rest nimic. va rog din inima sa imi raspuneti la acest comentariu. va multumesc!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune: