poate fi o poliglobulie?
Baiatului meu in varsta de 18 ani i-au iesit urmatoarele analize peste valorile normale: RBC: 6, 2milioane(val normale date de lab. pana la 5, 4 milioane);HGB:16, 8(val normale pana la 15, 7), HCT:50, 5%(Val.normale pana la 45%), RDW:15, 9%(val.normale pana la 14, 5%).Restul hemoleucogramei este normala.Va dau si valorile pt.PLT:308000(normal pana la 450000)si WBC:9490(val.normale pana la 10800)Mentionez ca nu sufera de vreo boala in afara de faptul ca e alergic la praf si de cand il stiu a avut o culoare a buzelor roz mai accentuata(din pacate ultima hemograma a fost facuta pe la 5-6 ani si a fost ok.Am hotarat sa repet hemoleucograma la un alt laborator dar asta nu m-a impiedicat sa intru intr-o panica vecina cu nebunia la gandul ca ar putea avea o boala de sange (am citit de policitemie pe net si m-am speriat ingrozitor).Va rog spuneti-mi daca situatia e f.grava si ce sa fac daca si dupa repetarea analizelor ies valori la fel de mari.
Va multumesc anticipat
Va multumesc anticipat
3 comentarii
Este vorba de o policitemie secundara si nu de Policitemia vera(boala Vaquez)! Asadar, cautati pe net Poliglobuliile secundare daca tot cautati pe net...De unde stiu- o sa ma intrebati. Va si raspund: in policitemia vera, cresc toate seriile- deci si trombocitele si leucocitele in mod obligatoriu(ea facind parte din sindroamele mieloproliferative), pe cand in poliglobuliile secundare- creste doar seria rosie. Daca nu gasiti pe net, va stau la dispozitie sa va enumar cauzele poliglobuliilor secundare-majoritatea lor avind drept element comun hipoxia cronica(chiar si traiul la altitudini mari produce hipoxie cronica si poliglobulie secundara).
Buna ziua,
Va multumesc pt. raspuns.Am repetat analizele si am facut si o lama pe care a vazut-o un medic hematolog si au iesit in limite normale toate asa ca acum m-am linistit!
Va multumesc pt. raspuns.Am repetat analizele si am facut si o lama pe care a vazut-o un medic hematolog si au iesit in limite normale toate asa ca acum m-am linistit!
buna ziua va rog din inima sa ma ajutati nepotul meu in varsta de 1 an si 4 luni greutate 13 kg stare generala foarte buna i sau facut analize la sange pt ca avea de vreo 2 luni scaunul moale chiar apos parintii crezand ca este din cauza dintisorilor in urma analizelor i au iesit 15 mil de leucocite vsh 12, limfocite 58 si trombocite in limita normala analizele au fost repetate si au iesit la fel in iarna aceasta copilul a racit de cateva ori avand rosu in gat in rest nimic. va rog din inima sa imi raspuneti la acest comentariu. va multumesc!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2analiza de sange
- 4Analize sange - colesterol
- 5este normal ca glicemia sa fie 105mg/dl la un copil de 10 ani?
- 4eu si prietena mea ne-am tratat pt o infectie BTS... teste sange?
- 3Pot sa scap de anexita?
- 5pusee de enterocolite acute
- 5Interpretare analize sange (tiroida)
- 17Interpretarea analizelor
- 5Interpretare analize sange...
- 3bilirubina
- 3analize sange dupa operatie rinichi
- 0Analize sange
- 0analiza de sange
- 0analiza de sange astrup la un copil de 6 ani
- 2analize sange
- 1Durere mana dupa recoltare sange