pneumonia interstitiala
Salut.. am o intrebare
acum 2 saptamani am facut o pneumonia interstitiala si bronsita acuta bilaterala.. dupa tratament cu antibiotice (claritromicina 5 zile/2 pe zi) pentru dureri tuse am luat endromed la fel 2 pe zi 7 zile.. intrebarea mea este cand o sa imi treaca tusea? am terminat tratamentul si tusesc in continuare mult mai putin ca inainte da tusesc si ma doare spatele. va rog sa ma ajutati cu un sfat. va multumesc !
acum 2 saptamani am facut o pneumonia interstitiala si bronsita acuta bilaterala.. dupa tratament cu antibiotice (claritromicina 5 zile/2 pe zi) pentru dureri tuse am luat endromed la fel 2 pe zi 7 zile.. intrebarea mea este cand o sa imi treaca tusea? am terminat tratamentul si tusesc in continuare mult mai putin ca inainte da tusesc si ma doare spatele. va rog sa ma ajutati cu un sfat. va multumesc !
3 comentarii
Buna ziua. Nu ati precizati care sunt caracterele tusei (umeda sau uscata; predominant matinala, vesperala, nocturna sau pe tot parcursul zilei, etc.) Ar fi necesar un consult medical de control, pentru reevaluare clinica+/- radiologica. Puteti incerca un tratament oral cu Eurespal cp 2x1/zi 7-10 zile. Multa sanatate!
am un baietel de 1an care a fost diagnosticat cu pneumonie interstitiala dupa ce am terminat tratamentul este mai bine dar mai are nasul infundat si flegme in gat nu rupe tusea care este foarte rara cand plinge am auzit ca iar face bine un tratament cu aerosoli as vrea sa stiu ce trebuie folosit in acest caz care sunt medicamentele si dozajul pentru un copil de 1 an si care are 10 kilograme astept un raspuns
Buna seara. Se poate administra inhalator sub forma de aerosoli, urmatoarea solutie: Fluimucil 0, 5 ml+ ser fiziologic 2, 5 ml, 3 sedinte in 24 ore. La nivelul foselor nazale puteti instila de 3 ori/zi cate 2-3 picaturi de ser fiziologic iar dupa aprox 5-10 minute sa aspirati secretiile nazale cu un dispozitiv (pompita, etc). Si, evident, informati si medicul de familie cu privire la aceste masuri terapeutice. Multa sanatate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Interstitiul pulmonar
- 5diagnostic: pneumonie interstitiala
- 7Pneumopatie interstitiala
- 4pneumonie interstitiala - tratament
- 5Pneumopatie interstitiala - ce inseamna, se poate trata?
- 1infectii respiratorii repetate
- 0infectii respiratorii repetate
- 4Pneumonie interstitiala fara simptopme de tuse si febra
- 1pneumonie interstitiala copil 1an 11luni
- 5expectoratie
- 1Interpretare analize la plămâni in urma unei răceli
- 1Ajutati-ma. Acum doua săptămâni a fost diagnosticata cu pneumonie acuta interstițial
- 1Pneumonie interstitiala?
- 6Bronhopnemonie
- 1Pneumonie interstitiala. In continuare fac temperatura 38,5 și am frisoane
- 0Pneumonie
- 0Pneumonie interstitiala
Mai multe informații despre: pneumonia interstitiala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: