Pete maronii pe piele
Buna ziua.
De peste 10 ani am pete maronii pe labele picioarelor. Am si varice si am pus pe seama varicelor aceste puncte care mi-au aparut. De curand insa medicul flebolog mi-a spus ca petele nu ar avea legatura cu varicele, iar medicul dermatolog pe care l-am vizitat mi-a recomadat Lioton gel, spunandu-mi ca petele se datoreaza unei proaste circulatii periferice.
Labele picioarelor sun aproape maronii din cazua acestor pete si repet le am de peste 10 ani. Care credeti ca este totusi motivul pentru care mi-au iesit si ce ar trebui sa mai fac pentru a le stopa (in timp, s-au mai inmultit oarecum). In familie nu am cazuri de cancer de piele, tatal meu are varice.
Va multumesc
Mihai
De peste 10 ani am pete maronii pe labele picioarelor. Am si varice si am pus pe seama varicelor aceste puncte care mi-au aparut. De curand insa medicul flebolog mi-a spus ca petele nu ar avea legatura cu varicele, iar medicul dermatolog pe care l-am vizitat mi-a recomadat Lioton gel, spunandu-mi ca petele se datoreaza unei proaste circulatii periferice.
Labele picioarelor sun aproape maronii din cazua acestor pete si repet le am de peste 10 ani. Care credeti ca este totusi motivul pentru care mi-au iesit si ce ar trebui sa mai fac pentru a le stopa (in timp, s-au mai inmultit oarecum). In familie nu am cazuri de cancer de piele, tatal meu are varice.
Va multumesc
Mihai
3 comentarii
Petele maronii se datoreaza hemosiderinei, un compus rezultat din degradarea hematiilor care ajung sub piele. In cazul persoanelor cu varice la nivelul membrelor inferioare in pozitie ortostatica apare edemul gambelor, iar hematiile trec din vase, prin peretele acestora, ajungand sub piele, unde se degradeaza eliberand acea hemosiderina. Intru-cat este ca un tatuaj, tratamentul este ineficient. pentru prevenirea accentuarii pigmentarii se administreaza Detralex, un medicament care intareste peretele vaselor, prevenind iesirea hematiilor prin el.
Putin probabil ca flebologul sa va spuna ca aceste pete nu se datoreaza varicelor.
La o eventuala intervetie chirurgicala care sa rezolve cauza nu v-ati gandit?
La o eventuala intervetie chirurgicala care sa rezolve cauza nu v-ati gandit?
VA ROG MULT SA-MI SUGERATI CE SA FAC SA SCAP DE PETELE DE PE PICIOARE CARE LE AM IN URMA UNEI ARSURI SOLARE.MI-E GROAZA NU POT SA PORT DECAT PANTALON LUNG !!! AM DE 2 ANI PETELE ASTEA !! MA DAU SEARA CU GALBENELE PROPOLIS TATANEASA.GASESC LA PLAFAR UN UNGUENT CARE LE COMBINA PE TOATE. AS SA STIU DC E BINE SA CONTINUI SAU IMI TREBUIE UN MEDICAMENT MAI PUTERNIC !!!VA MULTUMESC ANTICIPAT ! ASTEP CU NERABDARE RASPUNSUL D-VS.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5Pete maronii pe gat... se albesc la soare
- 10pete maronii pe abdomen HELLLLLP!
- 5pete de culoare maronie si mancarimi
- 4pata mica maro la sugar 6 luni
- 3boli de piele
- 5Pete maro pe piele ajutor?
- 0pete maronii pe piele
- 5de cativa ani am pe spate de la soare aparute niste pete maronii
- 0pete si leziuni pe picior
- 4am nevoie de un sfat urgent - pete maronii
- 0Piele maronie
- 0Dermatolog fara ajutor
- 2O pata maronie acopera o mare parte din corp
- 1Pata maro pe spate cu fire de par, keratoza sau melanom ?
- 3Zone maronii pe piele ca loviturile
- 2Piele iritata, pete maronii aspre
- 2Pete mari maronii pe mana stanga
Mai multe informații despre: pete maronii pe corp
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: