Perforatie timpan

31-05-2016
D.alecsendrra
Nu este medic/terapeut
D.alecsendrra
Buna seara! Am 20 ani si nu am mai avut probleme la nivelul urechii. Am fost ieri la un consult ORL si mi s-a depistat timpanul perforat la urechea dreapta. Mi s-a spus ca, calitatea auzului nu este afectata. Inainte de consult am avut dureri la nivelul urechii, senzatia de ureche infundata precum si scurgeri care nu erau ceara. Tind sa cred ca, cauza perforatiei este o calatorie cu avionul cand aveam nasul infundat. Mi s-au recomandat urmatoarele: Gentamicin (administrare picaturi auriculare de 3 ori pe zi), Aulin in caz de dureri, Eficef capsule 200 mg (1 cp./12 ore), Biorinil spray nazal (2 pufuri/ 2 ori pe zi). Am inteles ca timpanul se regenereaza, as vrea sa stiu in cat timp. As dori si alte pareri atat depre tratamentul primit, cat si despre afectiune.
Va multumesc! O seara buna!
2 comentarii
0
01-06-2016, ora 11:22
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. tratamentul corect pentru faza acuta
2 NU ajunge deloc apa in urechi... foarte strict
3 urechea se mentine uscata in interior.. dupa administrarea picaturileor... peste 15-20 minute
se usuca urechea cu servetele de hartie, cu aer cald de la uscatorul de par..si o vata imbibata in bitter suedez, scursa..si pusa la intrare in ureche
4 nasul desfundat perfect cu spreiury
1
15-06-2016, ora 15:09
D.alecsendrra
Nu este medic/terapeut
D.alecsendrra
Va multumesc frumos pentru raspuns! in ultimele zile nu am mai avut scurgeri din ureche, am terminat tratamentul si saptamana asta ma duc la consult! O dupa-amiaza placuta!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Implant din mătase pentru tratarea timpanului perforat
  •