Partenerul m a înșelat ce sa fac?
Partenerul meu m a înșelat de câteva ori (zise el sa arate colegiilor de munca și lumii din jur ca nu e asa cum se zice despre el, cum zice lumea ca ar fi). Știam ca a avut o aventura, I am dat o șansă prin 2018, dar a continuat și a decis sa mi zică anul asta ce a făcut, și a dat demisia, a stat fără job cum ca lume a orbește despre el. Am încercat sa l ajut cu un alt job, 3 sapt au fost un calvar pt mine având amândoi avelasi oc de munca dar ture diferite, cum ca lumea râde, vorbește despre el despre noi etc. Am devenit mai anxioasa, nu mai am încredere nici in mine nici in el, într-un fel nu vreau sa ma despart ca îmi e urat sa stau singura dar în același timp ma gândesc ca o sa continue s afac a asta. A început terapia, e dornic sa se schimbe, dar țin minte ca și atunci când l am cunoscut mi a zis de fosta ca a înșelat o și regreta.
Între timp eu știam pe cineva care are aceeași meserie ca mine, asistent medical, oraș diferit, l am cunoscut de când am venit în UK. Nu a fost niciodată nimic între noi, doar schimburi de discuții opinii și ajutor legat de examene, înregistrare ca asistent etc. Am început sa vorbim mai mult cam după ce partenerul mi a zis ca m a mai înșelat. Discuțiile noastre sunt și au fost doar amical nimic mai mult dar m am simțit bine de fiecare data când vorbeam cu el.
Cum ma simt în momentul de fata, confuza și cu el ca poate vrea o relație sa și acopere singurătatea, eu nu mai am chef sa mai încerc cu nimeni nici măcar nu știu ce sa decid dacă ii mai dau șanse partenerului sau nu.
Mentionez ca relația noastră e de 9 ani și câteva luni, și am locuit împreună în ultimii 6 ani și în România și în străinătate, und ein prezent încă locuim, nu avem copii
Între timp eu știam pe cineva care are aceeași meserie ca mine, asistent medical, oraș diferit, l am cunoscut de când am venit în UK. Nu a fost niciodată nimic între noi, doar schimburi de discuții opinii și ajutor legat de examene, înregistrare ca asistent etc. Am început sa vorbim mai mult cam după ce partenerul mi a zis ca m a mai înșelat. Discuțiile noastre sunt și au fost doar amical nimic mai mult dar m am simțit bine de fiecare data când vorbeam cu el.
Cum ma simt în momentul de fata, confuza și cu el ca poate vrea o relație sa și acopere singurătatea, eu nu mai am chef sa mai încerc cu nimeni nici măcar nu știu ce sa decid dacă ii mai dau șanse partenerului sau nu.
Mentionez ca relația noastră e de 9 ani și câteva luni, și am locuit împreună în ultimii 6 ani și în România și în străinătate, und ein prezent încă locuim, nu avem copii
4 comentarii
Din moment ce vă gândiți la o altă variantă dovedește că nu aveți sentimente pentru partenerul actual. Recunoașteți că teama de singurătate vă ține alături de el. Nu cumva el a înțeles că nu sunteți implicată trup și suflet în această relație și atunci de aceea a căutat o alta?
Când iubești pe cineva, nu te gândești dacă să-l alegi pe altul, ci faci împreună cu partenerul o analiză a relației, vezi ce se întâmplă, care-i sunt nemulțumirile și găsiți împreună soluții. Eventual puneți niște condiții, spuneți ce vă doriți de la relație și dacă nu se conformează îi spuneți că-l veți părăsi.
V-ar ajuta niște ședințe de psihoterapie ca să vă puteți rezolva anxietatea și să lucrați mai mult la capitolul încredere și autocunoaștere.
Când iubești pe cineva, nu te gândești dacă să-l alegi pe altul, ci faci împreună cu partenerul o analiză a relației, vezi ce se întâmplă, care-i sunt nemulțumirile și găsiți împreună soluții. Eventual puneți niște condiții, spuneți ce vă doriți de la relație și dacă nu se conformează îi spuneți că-l veți părăsi.
V-ar ajuta niște ședințe de psihoterapie ca să vă puteți rezolva anxietatea și să lucrați mai mult la capitolul încredere și autocunoaștere.
Sentimente exista pt partener, I as da de acum răspunsul ca vreau sa i mai dau încă o șansă, ar fi a treia. Dar exista și frica de viitor ca dacă ar continua sa facă ce a făcut timp de 9 ani (înșelat, ridicat totul la mine, comparație cu alte femei și critica) fără nicio remușcare. Iar băiatul cu care am vorbit, vorbim de 3 luni mai des deși îl știu de o perioada, repet nu 3xista sentimente doar ca prieten comunicând cu el ma face sa ma simt ca am încredere în mine dar iarăși dacă e sa fie ceva mai mult, exista aceeași frica. Mai degrabă aleg sa stau singura decât într-o alta relație.
Am fost implicata de a lungul anilor chit ca el ma alunga sa mi vad de facultate sau sa caut pe altcineva, adică alt bărbat. Și din moment ce m a alungat sa mi vad de facultate, asta am făcut și mi am făcut o cariera. În Anglia am venit acum 4 ani tot ptel stiind ca 2 ani de zile cât a fost singur și eu în tara, el a avut aventuri
Am început niște ședințe de psihoterapie însă sunt conștientă ca durează și trebuie sa am răbdare.
Am fost implicata de a lungul anilor chit ca el ma alunga sa mi vad de facultate sau sa caut pe altcineva, adică alt bărbat. Și din moment ce m a alungat sa mi vad de facultate, asta am făcut și mi am făcut o cariera. În Anglia am venit acum 4 ani tot ptel stiind ca 2 ani de zile cât a fost singur și eu în tara, el a avut aventuri
Am început niște ședințe de psihoterapie însă sunt conștientă ca durează și trebuie sa am răbdare.
Buna Sanda,
Te-ai gandit la o centura de castitate pentru sotul tau?
Stiu ca nu este ceva foarte simplu de acceptat intr-un cuplu, cu atat mai putin pentru el, insa daca situatia este cum ai descris-o, el chiar te iubeste insa nu se poate controla si vrea intr-adevar sa mai dea /sa mai dati o o sansa relatiei, poate ar merita incercat.
Daca simti nevoia, imi poti scrie si in privat, pe e-mail irene.nemteanu@protonmail.com
Te imbratisez cu drag :)
Te-ai gandit la o centura de castitate pentru sotul tau?
Stiu ca nu este ceva foarte simplu de acceptat intr-un cuplu, cu atat mai putin pentru el, insa daca situatia este cum ai descris-o, el chiar te iubeste insa nu se poate controla si vrea intr-adevar sa mai dea /sa mai dati o o sansa relatiei, poate ar merita incercat.
Daca simti nevoia, imi poti scrie si in privat, pe e-mail irene.nemteanu@protonmail.com
Te imbratisez cu drag :)
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
Mai multe informații despre: m-a inselat