Otomicoza

20-07-2021
Alexandra Andrea
Nu este medic/terapeut
Alexandra Andrea
Buna ziua,

Ieri am fost diagnosticata cu otomicoza la urehea dreapta.
Dupa ce mi s-a dat acest diagnotic, mi s-a efectuat o aspirare secretii auiculara si mesarea canalului audutiv extern dupa care mi s-a aplicat un pansament cu betadina pe care a trebuit sa il scor a doua zi dimineata.
Am inceput tratamentul inca din ziua in care am fost diagnosticata, astazi fiind a doua zi.
Pentru ureche mi s-a data sa pun 10 zile, 4 picaturi de 3 ori pe zi Exoderil solutie iar dupa 30 de minute mi-a zis ca trebuie sa pun 4 picaturi de Optipax de 3 ori pe zi, asta pentru ureche.

Pentru nas maresyl un puf x 3 zi fiecare nara, 7 zile si un si nasonex 2 pufuri de 3 ori pe zi fiecare nara 15 zile.

si Sinosun cate o pastila pe zi, timp de 10 zile.

Intrebarea mea este senzatia de ureche infundata va trece dupa ce ciuperca va disparea sau dupa cateva zile de tratament ? O alta intrebare ar fi daca trebuie sa curat urechea cu ceva intre aplicari gen daca aplic plicaturile dimineata inainte sa aplic din nou la mijlocul zilei ar trebui sa curat zona ca sa evit sa se infunde?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

O zi buna !
2 comentarii
0
22-07-2021, ora 21:18
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Dacă picăturile se pun pe pansamentul medicului. Nu trebuie făcut nimic între administrari
Dacă ai scos pansamentul.
După ce apkiici picăturile. Se usucă urechea cu un colt de șervețel de hârtie. Ca o sugativa
Trebuie sa știi ca Micoza creste în mediul Umed
Deci urechea nu se spala cu apa. Nu ajunge umezeala. Aburi în ea.
Nu transpiri
Dacă ai kg în plus și transpiri mult
Cauza e în intestine și Alimentație Incorects
0
24-07-2021, ora 13:33
Alexandra Andrea
Nu este medic/terapeut
Alexandra Andrea
Multimesc pentru raspuns. Senzatia de ureche infundata cand va trece?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: