Osteomielita

22-08-2011
airmike23
Nu este medic/terapeut
airmike23
In urma folosirii unui fixator extern tip Hoffman la nivelul tibiei stangi (aproximativ un an am avut fixatoru in tibie), mi s-a dezvoltat o infectie, mai intai la nivelul pielii, pe urma la nivelul osului. Microbul este sfafiloccocul auriu si de aproximativ 1 an de zile incerc sa scap de aceasta infectie prin tratamente cu diferite antibiotice ( oxacilina, axetyne, vancomicina, targocid, amycacin ) si am suferit 3 operatii de curatare la nivelul osului insa infecita continua sa apara maifestandu se prin inflamarea tibiei. supuratie, febra si durere. Nu mai pot continua astfel de tratamente care, se pare, nu sunt o rezolvare. Va rog sa ma ajutati si sa ma informati asupra altor metode de a scapa de infectie (am incercat si metode alternative- homeopate, dar fara rezultat, ba chiar inrautatind situatia)
va multumesc !
5 comentarii
0
22-08-2011, ora 09:58
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Situatia este absolut invers decat o descrieti: fixatorul a fost montat pentru tratarea unei fracturi deschise sau a unei infectii deja existente (nu ne-ati precizat motivul montarii fixatorului extern).
Osteita (infectia osoasa) este un diagnostic redutabil, ce necesita o buna gestionare a situatiei, prin tratament chirurgical, local si antibiotic (nu s-a descoperit inca vreo alternativa la acest tratament).
Aveti insa oportunitatea de a cauda o echipa perfectionata in acest tratament, in tara sau in strainatate.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
0
10-06-2018, ora 22:55
Ovidiu26
Nu este medic/terapeut
Ovidiu26
Buna cam in aceiași situație ma aflu si eu, dar eu am primit bacteria. In urma operație, mi-a pus tija in os si am făcut infecție, după care am făcut din nou operație, curățare transplant de os si fixatorul extern, am 9 luni dela operație si încă nu merg fără sprijin, , , Am si eu o întrebare aceasta Bacterie se vede in analize de Sange,
0
12-06-2018, ora 08:53
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
La ora actuala nu conteaza foarte mult "bacteria".
Datorita tratamentelor antibiotice prelungite, examenul bacteriologic nu este fiabil, deci nu este sigur ca acea "bacterie" este cauza suferintei actuale.
Infectia este strans legata de non-consolidarea osului.
Tratamentul osteitei este predominant chirurgical, iar infectia dispare numai DUPA consolidarea osului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
12-06-2018, ora 16:20
Ovidiu26
Nu este medic/terapeut
Ovidiu26
Tratament cu antibiotice am luat doar după operație câteva zile. Si mi-a zis ca am fost curățat, am făcut transplant de os, In radiografii osul arată ca se formează, Mi-a zis ca aceasta bacterie nu apare in sange, si când o sa revină o sa am dureri si se va înroși . Țin sa va anunț ca m-am operat in Germania Acuma am 2 Ani si. Nu sunt vindecat , Va mulțumesc,
0
12-06-2018, ora 17:13
Dr. Marius Uscatu
Dr. Marius Uscatu
Situatia este teribil de complexa si nu poate fi rezolvata de la distanta, fara cunoasterea istoricului, a datelor personale, a interventiilor practicate, a tuturor radiografiilor etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: