operatie de aorta cu protezare Dakron
De ce am facut boala aceasta adica sa imi crape doi pereti ai aortei, dar multumita medicilor de la institutul inimii din cluj sunt bine si sanatoasa, dar dupa operatie am ramas cu hipertensiune arteriala de care nu am suferit inainte si intr-o perioada de 2 ani de la operatie am pus 30 de kg pe mine pe care cu toate eforturile nu reusesc sa le dau jos. As dori daca mi-ati putea spune din ce cauza au putut crepa peretii aortei? Si ce as putea sa fac sa scap de hipertensiune si kg in plus?
5 comentarii
Din cauza unei slabe rezistente a arterei aorte, care, probabil, in timp, a fost afectata. Pentru hipertensiune arteriala, mergeti la medicul de familie, sa va prescrie tratament medicamentos adecvat (ex. Clonidina, Captopril).
Nu va pot da un raspuns complex, prezentati-va la un medic cardiolog daca-l doriti.
Probabil ca ati avut un anevrism de aorta. Anevrismul de aorta are multiple cauze ( cauze genetice, prezenta hipertensiunii si a obezitatii) cauza exacta nu puteti sa o stiti, insa ceea ce e important ca deacum inainte sa va mentineti tensiunea si greutatea la valori normale (cu tratament) deoarece altfel se poate ca peretii aortei ramasi, care au fost sanatosi la momentul operatiei sa se dilate si ei. De aceea dupa operatie este indicat sa faceti o ecografie abdominala la 6 luni care sa controleze dimensiunile aortei ramase si sa va mentineti tensiunea si greutatea in limite normale.
Anevrismul de aorta este o boala care nu are nici o simptomatologie pana aproape de momentul rupturii. Cu alte cuvinte nu supara cu nimic pacientul pana cand se rupe, pacientul nu stie ca are aceasta boala desi anevrismul poate fi la nivelul aortei de ani de zile.
Anevrismul de aorta abdominala este o dilatatie la nivelul abdomenului a arterei principala a organismului - aorta.
Este ca o un BALON CARE STA SA EXPLODEZE.
Cauzele aparitiei lui sunt obezitatea, factori genetici, hipertensiunea arteriala, aparitia lui la pacienti fumatori si tusitori cronic.
Repararea anevrismului aortei inainte ca anevrismul sa se rupa se poate face cu o rata mare de reusita. In momentul in care anevrismul s-a rupt sansele de succes ale operatiei sunt diminuate considerabil.
De aceea ESTE FOATE IMPORTANT CA SA DESCOPERIM LA TIMP PREZENTA UNUI ANEVRISM AORTIC PRINTR-O ECOGRAFIE ABDOMINALA FACUTA CHIAR DACA NU NE SUPARA NIMIC.
Anevrismul de aorta abdominala este o dilatatie la nivelul abdomenului a arterei principala a organismului - aorta.
Este ca o un BALON CARE STA SA EXPLODEZE.
Cauzele aparitiei lui sunt obezitatea, factori genetici, hipertensiunea arteriala, aparitia lui la pacienti fumatori si tusitori cronic.
Repararea anevrismului aortei inainte ca anevrismul sa se rupa se poate face cu o rata mare de reusita. In momentul in care anevrismul s-a rupt sansele de succes ale operatiei sunt diminuate considerabil.
De aceea ESTE FOATE IMPORTANT CA SA DESCOPERIM LA TIMP PREZENTA UNUI ANEVRISM AORTIC PRINTR-O ECOGRAFIE ABDOMINALA FACUTA CHIAR DACA NU NE SUPARA NIMIC.
Persoanele care TREBUIE SA FACA O ECOGRAFIE ABDOMINALA pentru ca au risc de ANEVRISM DE AORTA sunt:
-Barbatii de peste 55 de ani,
-hipertensivii,
-fumatorii,
-tusitorii cronic,
-obezii,
-persoanele cu istoric familial de boli cardiovasculare.
In felul acesta poate fi prevenita si tratata la timp o boala care poate deveni mortala
-Barbatii de peste 55 de ani,
-hipertensivii,
-fumatorii,
-tusitorii cronic,
-obezii,
-persoanele cu istoric familial de boli cardiovasculare.
In felul acesta poate fi prevenita si tratata la timp o boala care poate deveni mortala
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1dilatatie de aorta ascendenta (6 cm), insuficienta aortica severa, ocluzie de vase coronaroene
- 2alungire aorta
- 3Aorta!!!e grav?
- 2aorta abdominala
- 3aorta abdominala
- 0aorta infundata, bloc ramura stanga complet si angina pentorala
- 1aorta bicuspida
- 2aorta ectaziata grad II
- 0Aorta derulata
- 4Ce inseamna buton aortic proeminent?
- 11Ulcer aorta
- 0Aorta cu leziuni ateromatoase
- 2Aorta ectaziata
- 0După Covid o radiografie cardiaca a arătat Aorta derulata
- 1Se poate opera un pacient cu dilatare aortica ascendenta si cu boala renala in stadiul 3A?
Mai multe informații despre: aorta
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: