alungire aorta
Mama mea are 62 ani. In urma unei raceli puternice a facut o radiografie fiindca tusea foarte rau. La radiografie plamanii au fost curati dar la inima scrie " cord deplasat stanga, aorta alugita". Cat de grav este?
Mamea mea are glanda tiroida extirpata din 1980, oboseste foarte repede, respira cu dificultate si are o tuse uscata de mult timp. Desi toata viata a fost hipotensiva de 2, 3 ani este hipertensiva.Multumesc anticipat pentru raspunsul Dvs.
Mamea mea are glanda tiroida extirpata din 1980, oboseste foarte repede, respira cu dificultate si are o tuse uscata de mult timp. Desi toata viata a fost hipotensiva de 2, 3 ani este hipertensiva.Multumesc anticipat pentru raspunsul Dvs.
2 comentarii
In cazul cordului deplasat spre stanga e posibil sa fie o atelectazie pulmonara (insa ziceti ca plaminii au fost gasiti "buni")
In principiu aorta alungita apare mai des la varstnici insa nu are semnificatie clinica.
Pentru a fi insa sigur e bina ca mama dumneavoastra sa faca o ecografie cardiaca transtoracica in care sa se faca si o examinare a aortei toracice.
In principiu aorta alungita apare mai des la varstnici insa nu are semnificatie clinica.
Pentru a fi insa sigur e bina ca mama dumneavoastra sa faca o ecografie cardiaca transtoracica in care sa se faca si o examinare a aortei toracice.
Buna ziua! fratele meu a facut o radiografie si rezultatul este : desenvasculointerstitial cu aspect reticular in ambele campuri pulmonare, moderat accentuat infrahilar, mai ales dreapta! cod in limite normale radiologic.aorta alungita! sinusuri costo-diafragmatice libere! ce inseamna asta? Multumesc!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1dilatatie de aorta ascendenta (6 cm), insuficienta aortica severa, ocluzie de vase coronaroene
- 5operatie de aorta cu protezare Dakron
- 3Aorta!!!e grav?
- 2aorta abdominala
- 3aorta abdominala
- 0aorta infundata, bloc ramura stanga complet si angina pentorala
- 1aorta bicuspida
- 2aorta ectaziata grad II
- 0Aorta derulata
- 4Ce inseamna buton aortic proeminent?
- 11Ulcer aorta
- 0Aorta cu leziuni ateromatoase
- 2Aorta ectaziata
- 0După Covid o radiografie cardiaca a arătat Aorta derulata
- 1Se poate opera un pacient cu dilatare aortica ascendenta si cu boala renala in stadiul 3A?
Mai multe informații despre: aorta
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: