Omega 3 ULEI DE FOCA
![Dacian Purcarita](/arata_img.php?img=cont_112618.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Contine Acizii grasi esentiali : EPA, DHA si DPA
Acizii grasi sunt lipide simple pentru ca din ei se sintetizeaza trigliceridele. Sunt de doua tipuri: acizi grasi saturati (palmitic, stearic, etc.) care se gasesc mai mult in grasimile animale si acizi grasi nesaturati (oleic, linoleic, etc.).
Cel mai insemnat este EPA (acidul eicosapentenoic), acid gras de tip omega-3, avind calitatea de a mari fluiditatea singelui. Uleiul EPA previne aglutinarea celulelor sanguine de a forma cheaguri care altfel, ar putea bloca prematur arterele. Uleiul EPA are de asemenea calitatea de a reduce trigliceridele si colesterolul total din limfa, precum si de a mari componenta pozitiva a colesterolului (lipoproteine cu densitate inalta - HDL -). Acest ulei actioneaza ca un agent de anti-congelare ("anti-freeze"), preintimpinind rigidizarea organismului pestilor la temperaturi joase. Asadar, cu cit mediul in care pestii traiesc este mai rece, cu atit continutul lor de ulei benefic EPA este mai mare. Aproape toate speciile de pesti au aceasta calitate, cu o recomandare speciala pentru somon, macrou, cod, hering, hadok, pastrav, pestele alb, stridii si calmar iar din regnul animal, Foca si Balena sunt surse bogate in Omega 3.
Un consum prea mare de acizi grasi saturati in dauna celor nesaturati duce la ateroscreloza si implicit la boli cardiovasculare. Eschimosii care consuma mult ulei de foca bogat in acizi grasi nesaturati fac rar ateroscleroza. Este demn de remarcat faptul că, în timp ce alimentaţia eschimoşilor conţine peste 13% acizi graşi denumiţi Omega 3 (acizi graşi nesaturaţi cu lanţuri lungi de atomi de carbon in majoritate fiind din uleiul de foca), cea a danezilor de exemplu conţine doar 0, 84%. La eschimoşii care consumă carne de focă, apariţia infarctului de miocard este aproximativ de 400 de ori mai mică decât în societăţile civilizate. de asemena, incidenta cancerului este foarte redusa la eschimosi
Foca este un animal care traieste in numar mare in nordul Canadei si in special in Provincia Terra Nova Labrador. Dr. Cosmas a efectuat cercetari din care a rezultat superioritatea uleiului de foca fata de cel obtinut din pesti. Cel mai aproape de uleiul de foca fiind uleiul de Somon salbatic de Pacific. Totusi, studii recente indica faptul ca in timp ce uleiurile de peste oxideaza foarte rapid, uliul de foca sau balena sunt foarte rezistente la oxidare pastrandu-si astfel intacte proprietatilre inclusiv potenta si raportul EPA/DHA. Omega 3 (n-3 PUFA) este esterificat in uleiul de foca. De aici si bio-absorbtia marita a acestui ulei in comparatie cu alte surse de Omega 3
RECOMANDARI PENTRU ULEIUL DE FOCA:
Generale:
Creier
Ochi
Inima si sistem cardio-vascular
Afectiuni mentale si de comportament
Sindrom de atentie deficitara si hiperactivitate(ADHD)
Boala Alzheimer
Autism
Sindrom Bipolar
Dementa (senila)
Depresie
Dislexie
Schizofrenie
Ochi si sistem Ocular
Ochi uscati
Degenerare Maculara
Retinita Pigmentoasa
Aparat Cardio-vascular, Respirator si Boli Autoimune
Astm
Ateroscleroza
Aritmie Cardiaca
Boli ale arterelor coronariene
Infarct miocardic
Hipertensiune arteriala
Scleroza Multipla (MS)
Reducerea valorilor LDL (colesterol rau)
Cresterea valorilor HDL (colesterol bun)
Diabet si Insulinorezistenta
Neuropatie IgA
Sindrom intestin (colon) iritabil
Osteoartrita
Osteoporoza
Boala Raynard
Artrita reumatoida
Afectiuni ale pielii- Acnee, Psoriazis si Eczeme
Acizii grasi sunt lipide simple pentru ca din ei se sintetizeaza trigliceridele. Sunt de doua tipuri: acizi grasi saturati (palmitic, stearic, etc.) care se gasesc mai mult in grasimile animale si acizi grasi nesaturati (oleic, linoleic, etc.).
Cel mai insemnat este EPA (acidul eicosapentenoic), acid gras de tip omega-3, avind calitatea de a mari fluiditatea singelui. Uleiul EPA previne aglutinarea celulelor sanguine de a forma cheaguri care altfel, ar putea bloca prematur arterele. Uleiul EPA are de asemenea calitatea de a reduce trigliceridele si colesterolul total din limfa, precum si de a mari componenta pozitiva a colesterolului (lipoproteine cu densitate inalta - HDL -). Acest ulei actioneaza ca un agent de anti-congelare ("anti-freeze"), preintimpinind rigidizarea organismului pestilor la temperaturi joase. Asadar, cu cit mediul in care pestii traiesc este mai rece, cu atit continutul lor de ulei benefic EPA este mai mare. Aproape toate speciile de pesti au aceasta calitate, cu o recomandare speciala pentru somon, macrou, cod, hering, hadok, pastrav, pestele alb, stridii si calmar iar din regnul animal, Foca si Balena sunt surse bogate in Omega 3.
Un consum prea mare de acizi grasi saturati in dauna celor nesaturati duce la ateroscreloza si implicit la boli cardiovasculare. Eschimosii care consuma mult ulei de foca bogat in acizi grasi nesaturati fac rar ateroscleroza. Este demn de remarcat faptul că, în timp ce alimentaţia eschimoşilor conţine peste 13% acizi graşi denumiţi Omega 3 (acizi graşi nesaturaţi cu lanţuri lungi de atomi de carbon in majoritate fiind din uleiul de foca), cea a danezilor de exemplu conţine doar 0, 84%. La eschimoşii care consumă carne de focă, apariţia infarctului de miocard este aproximativ de 400 de ori mai mică decât în societăţile civilizate. de asemena, incidenta cancerului este foarte redusa la eschimosi
Foca este un animal care traieste in numar mare in nordul Canadei si in special in Provincia Terra Nova Labrador. Dr. Cosmas a efectuat cercetari din care a rezultat superioritatea uleiului de foca fata de cel obtinut din pesti. Cel mai aproape de uleiul de foca fiind uleiul de Somon salbatic de Pacific. Totusi, studii recente indica faptul ca in timp ce uleiurile de peste oxideaza foarte rapid, uliul de foca sau balena sunt foarte rezistente la oxidare pastrandu-si astfel intacte proprietatilre inclusiv potenta si raportul EPA/DHA. Omega 3 (n-3 PUFA) este esterificat in uleiul de foca. De aici si bio-absorbtia marita a acestui ulei in comparatie cu alte surse de Omega 3
RECOMANDARI PENTRU ULEIUL DE FOCA:
Generale:
Creier
Ochi
Inima si sistem cardio-vascular
Afectiuni mentale si de comportament
Sindrom de atentie deficitara si hiperactivitate(ADHD)
Boala Alzheimer
Autism
Sindrom Bipolar
Dementa (senila)
Depresie
Dislexie
Schizofrenie
Ochi si sistem Ocular
Ochi uscati
Degenerare Maculara
Retinita Pigmentoasa
Aparat Cardio-vascular, Respirator si Boli Autoimune
Astm
Ateroscleroza
Aritmie Cardiaca
Boli ale arterelor coronariene
Infarct miocardic
Hipertensiune arteriala
Scleroza Multipla (MS)
Reducerea valorilor LDL (colesterol rau)
Cresterea valorilor HDL (colesterol bun)
Diabet si Insulinorezistenta
Neuropatie IgA
Sindrom intestin (colon) iritabil
Osteoartrita
Osteoporoza
Boala Raynard
Artrita reumatoida
Afectiuni ale pielii- Acnee, Psoriazis si Eczeme
1 comentarii
![tori65](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Interesant articolul de mai sus...eu am 47 de ani, la menopauza de 4ani, in urma cu 2 ani am depistat osteoartrita...in special degetele de la maini frecvent daca nu zilnic ma dor...intrebarea mea ar fi cum asi putea imbunatati degenerarea cartilajelor, sau cel putin incetini asta...momentan iau glucosamine 1500mg(hydrochloride) and calcium, fish oil, fizavi de alimentatie..ce ar fi cu adevarat benefic sa consum...prefer organic procedure.
Regards, multummesc pentru timpul acordat.
Regards, multummesc pentru timpul acordat.
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Mi-am luat un aparat de biorezonanta
- 0Apa cu lămâie /sucul de lămâie ajuta la reducerea nivelului acidului uric din organism
- 1Ganoderma lucidum
- 0Recomandare OMEGA3
- 3Terapia prin NEUITARE va poate imbunatati sanatatea
- 4Vreau sa studiez și să învăț cum sa mă autovindec
- 1Ce soluții și metode de vindecare alternative cunoașteți ptr toc și schizo??
- 0A fost cineva la un astrolog medical?
- 0Short Rife Viruses Brief
- 0Cartea Puterea extraordinara a subconștientului tau schimba vieți în bine