ochelari sau lentile de contact
![abrudeanu100](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Am 39 ani, ma cam ustura ochiul stg, am facut un consult oftalmologic in 9.1.2010. Mi-a iesit hipermetropie ( ochi prea scurt ) si mi-a prescris ochelari : OD sf + 0.75 : OS sf +1.25 ( mi-a spus ca daca am sub 40 de ani trebuie sa-i port tot timpul ). Am facut ochelari si intradevar e o diferenta in bine. Lucrez ca macaragiu si mi se pare campul vizual cu ochelarii cam limitat, adica cand privesc in sus trebuie sa dau capul mult pe spate ca altfel vad pe langa ochelari.
CUM AR FI MAI BINE ? ochelari sau lentile de contact. Daca nu sint probleme cu lentilele de contact sau containdicatii si as avea campul vizual mai mare as incerca.
Am un copil de 4.5 ani trebuie sa-i fac un control si lui ? Am citit pe net ca pana la 9 ani se poate face ceva daca sunt probleme ( daca se transmite genetic ).
Multumesc
CUM AR FI MAI BINE ? ochelari sau lentile de contact. Daca nu sint probleme cu lentilele de contact sau containdicatii si as avea campul vizual mai mare as incerca.
Am un copil de 4.5 ani trebuie sa-i fac un control si lui ? Am citit pe net ca pana la 9 ani se poate face ceva daca sunt probleme ( daca se transmite genetic ).
Multumesc
2 comentarii
![Dr. Alina Maria Bălţăţeanu](/arata_img.php?img=cont_13603.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Buna seara! Inainte de a merge la consult, vedeati bine la distanta??? Daca da, purtati ochelarii numai la aproape; eu, in hipermetropie, prescriu, de obicei, ochelari numai pentru citit si calculator; vederea la distanta cu acesti ochelari, frecvent, este in ceata; eventual, poate fi prescrisa pentru distanta, o dioptrie mai mica decat cea pentru citit; mergeti cu copilul la consult, eu recomand consult pentru toti copiii sanatosi care au varsta de 3 ani; numai bine
![abrudeanu100](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Multumesc pentru raspuns
De vazut, vad atat aproape cat si departe. A inceput sa ma deranjeze lumina in masina trebuia sa las parasolarul atat ziua cat si noaptea iar cand din fata venea masina cu luminile nu vedeam aproape nimic ( am vazut diferenta dupa ce am pus ochelarii ), lumina de la neon si de la becurile economice ma deranja, la citit trebuia sa tot clipesc. Am fost la consult, la panoul cu litere cu OD am citit tot rindul de jos, iar cu OS am citit primele 3 litere dupa care le vedeam in ceata. Am fost pus la un aparat cu o barca pe valuri si la unul cu lumina cu care s-a uitat in ochi, picaturi nu mi-a pus pentru ca eram cu masina. Trebie ochelari, da bine, OS +1 ; OD sticla normala pentru citit si tv. La cateva zile am gasit sofer sa-mi duca masina, mi-a pus picaturi in ochi unde-s ochelarii, acasa, pentru ca trebuie sa-i porti tot timpul dar cu alte dioptrii :OD +0.75 ;OS +1.25. Cand aveam sticla normala la OD imi lacrima si ma ustura cand citeam, iar dupa ce mi-a pus dioptrie a fost o diferenta mare.
Ce ziceti ? as purta lentile de contact daca nu sunt probleme in timp din cauza lor, pentru ochi, si as avea campul vizual mai mare sau ochelari
Multumesc
De vazut, vad atat aproape cat si departe. A inceput sa ma deranjeze lumina in masina trebuia sa las parasolarul atat ziua cat si noaptea iar cand din fata venea masina cu luminile nu vedeam aproape nimic ( am vazut diferenta dupa ce am pus ochelarii ), lumina de la neon si de la becurile economice ma deranja, la citit trebuia sa tot clipesc. Am fost la consult, la panoul cu litere cu OD am citit tot rindul de jos, iar cu OS am citit primele 3 litere dupa care le vedeam in ceata. Am fost pus la un aparat cu o barca pe valuri si la unul cu lumina cu care s-a uitat in ochi, picaturi nu mi-a pus pentru ca eram cu masina. Trebie ochelari, da bine, OS +1 ; OD sticla normala pentru citit si tv. La cateva zile am gasit sofer sa-mi duca masina, mi-a pus picaturi in ochi unde-s ochelarii, acasa, pentru ca trebuie sa-i porti tot timpul dar cu alte dioptrii :OD +0.75 ;OS +1.25. Cand aveam sticla normala la OD imi lacrima si ma ustura cand citeam, iar dupa ce mi-a pus dioptrie a fost o diferenta mare.
Ce ziceti ? as purta lentile de contact daca nu sunt probleme in timp din cauza lor, pentru ochi, si as avea campul vizual mai mare sau ochelari
Multumesc
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Recomandare clinică Bucuresti
- 1La oftalmologie îți vede propriul ochi pe monitor 3D că într-o tomografie ?
- 2Microftalmie
- 3Tratamente retinopatie de prematuritate pentru adulți. Ce progrese s-au făcut?
- 0Ochelari de citit folositi pentru distanta
- 1Privire in jos, nimeni nu- mi raspunde
- 0Vedere in jos
- 1Ochelari -0, 75 si -0, 5
- 2Inlocuire cristalin artificial
- 0Reducerea dioptrii, gimnastica