O intrebare!
Buna ziua.Am o ruda care acum 2 saptamani avea dureri abdominale destul de suparatoare.S-a dus la un control unde i s-a pus diagnosticul de pancreatita acuta.Dupa un CT-scan s-a descoperit de fapt ca exista o formatiune expansiva localizata pe topografia corpului pancreatic, cu invazia venei splenice, pancreas caudal atrofic, fara dilatatie de Wirsung.ADP satelite.-Asta a fost concluzia raportului de explorare CT.S-a efectuat operatie, iar in cele din urma medicii de la Targu Mures au spus ca nu mai exista nici un fel de sansa si au pus diagnosticul de Neo Cap de pancreas invadat in trunchiul celiac si artera mezenterica superioara.S-a efectuat o biopsie iar acum asteptam rezultatul biopsiei.
Dumneavoastra ce spuneti? Ar mai fi vreo sansa?
Intrebarea mea este-de ce medicul radiolog de la Suceava unde s-a facut CT a spus ca tumora este localizata pe topografia corpului pancreatic! Iar medicii de la Targu Mures au spus ca este la nivelul capului?Pentru ca exista risc mare in caz ca se alege operatia?
As aprecia mult un raspuns venit din partea dumneavoastra.
Dumneavoastra ce spuneti? Ar mai fi vreo sansa?
Intrebarea mea este-de ce medicul radiolog de la Suceava unde s-a facut CT a spus ca tumora este localizata pe topografia corpului pancreatic! Iar medicii de la Targu Mures au spus ca este la nivelul capului?Pentru ca exista risc mare in caz ca se alege operatia?
As aprecia mult un raspuns venit din partea dumneavoastra.
2 comentarii
Buna ziua.
Nu, nu are legatura pozitionarea tumorii data de medicul radiolog cu riscul operator.
Intraoperator, medicii chirurgi, au constatat extensia locoregionala a tumorii, si au adoptat tactica corespunzatoare. Data fiind invazia in trunchiul celiac, e un stadiu avansat al bolii.
Nu, nu are legatura pozitionarea tumorii data de medicul radiolog cu riscul operator.
Intraoperator, medicii chirurgi, au constatat extensia locoregionala a tumorii, si au adoptat tactica corespunzatoare. Data fiind invazia in trunchiul celiac, e un stadiu avansat al bolii.
Eu sunt pacient de cancer din 2008 si de atunci am mai avut inca patru metastaze si in prezent am trei pe diferite organe(colon si ambii plamani) sansele la cancerul pulmonar este undeva la 15-20% dar cu toate astea la mine din noiembrie tumorile de pe plamani stagneaza si cea de pe colon a scazut de la 3, 7-3, 7 cm la 2-1, 6 cm.
La CT RMN RADIOGRAFIE nu se poate vedea clar pozitionarea si un medic iti va zice la mine asa a fost ca : ce mai buna analiza este cea umana si va stii mai multe dupa ce se deschide pacientuil si va vedea cu ochii lui ce este si unde si ce se poate sau nu face.
Eu am avut "norocul" sa fac un CT la un an dupa ce mia fost extirpat rinichiul drept si in rezultat scrie: AMBII RINICHI POZITIONATI NORMAL FUNCTIONALI, ce ar trebui sa merg sa ii cer medicului care a intocmit rezultatul un rinichi??????????????
La CT RMN RADIOGRAFIE nu se poate vedea clar pozitionarea si un medic iti va zice la mine asa a fost ca : ce mai buna analiza este cea umana si va stii mai multe dupa ce se deschide pacientuil si va vedea cu ochii lui ce este si unde si ce se poate sau nu face.
Eu am avut "norocul" sa fac un CT la un an dupa ce mia fost extirpat rinichiul drept si in rezultat scrie: AMBII RINICHI POZITIONATI NORMAL FUNCTIONALI, ce ar trebui sa merg sa ii cer medicului care a intocmit rezultatul un rinichi??????????????
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3Dureri abdominale cronice
- 3durere abdominala... pe langa ecograf ce alte analize ar trebui sa mai fac?
- 4interpretare analize
- 11Candidoza sistemica
- 6anticonceptionale si efectele lor
- 9durere abdominala in partea dreapta
- 7am des sangerari si dureri abdominale
- 8De un an amorteli de maini si picioare + dureri de burta
- 0dureri in timpul mictiunii
- 3Dureri ingrozitoare de burta!!
- 6Durere de abdomen.. au trecut luni bune si durerea tot persista
- 4Dureri in partea superioara a abdomenului.
- 0Dureri abdominale-Senzatie de urinare frecventa-Scaun cu sange
- 1dureri abdominale ca la cm la 12 zile dupa trecerea acestuia
- 0Durere abdominala jos (sub buric) care se duce si in spate in partea dreapta
- 3Durere abdominala!!
- 0Durere Abdominala
- 1Dureri abdominale jos
- 0Hernie abdominala ?
- 13Durere abdominala nespecificata Va rog frumos un sfat!
Mai multe informații despre: Durerea abdominala
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Sindromul premenstrual
- Abdomenul cronic dureros la copil
- Durere abdominală
- Durerea abdominală la vârstnici
- Durerea abdominală fără febră
- Durerea abdominală cu febră
- Durere abdominală subombilicală (durere mai jos de buric, durerea hipogastrică)
- Durere sub coaste în partea dreaptă (durere abdominală în hipocondrul drept)
- Durere sub coaste în partea stângă (subcostal stânga, hipocondrul stâng)
- Durerea abdominală - cauze în funcție de localizarea durerii
- Durere în stânga jos (abdomen, burtă)
- Durerea în dreapta jos (abdomen, burtă)
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: