nu stiu ce sa mai fac!!!!!
buna ziua, am avut o hepatita virala tip A, dupa ce am fost internat doua saptamani in spital, la externare am avut tgp=380, dupa alte 3 saptamani m-am dus la control si am avut tgp=693. m-au reinternat in spital iar la externare tgp era de 677 iar la ultimele analize adica dupa 10 zile de la ultima externare am avut tgp=777. intrebarea este daca e normal si daca nu e ce as putea face? medicul mi-a prescris isoprinosine si liv52. care ar putea fi cauza cresterii transaminazelor?
3 comentarii
Nerespectarea regimului alimentar si a odihnei, faci efort fizic si nu stai in casa, si /sau consumi alcool. Stai cuminte acasa in concediu medical si tine regim, caci sa stii ca ficatul isi revine foarte repede daca asculti recomandarile din carticica galbena pe care ti-a dat-o medicul la externare.Citeste-o.
dieta alimentara o tin, de iesit din casa am fost decat asa la o mica plimbare iar la efort fizic in afara de sex nu am facut nimic altceva, plus ca nu am primit nici o carticica galbena la externarea, nu gasesc nici o explicatie pentru numarul enorm al tgp
La Iasi bolnavii ce se externeaza cu hepatita primesc un indrumator, o carte speciala cu informatii utile si reguli de respectat.Ia-ti si Essentiale forte de la farmacie, va ajuta mult ficatul, si fa-ti si markerul pentru hepatita B [ Ag HBs ].Ia in serios restrictiile de regim alimentar si de efort fizic, caci altfel hepatita acuta va trece in cronica.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Ac celule gastrice
- 4Analize medicale usor crescute
- 2Hemoleucograma proasta după transfuzie sânge și plasma
- 2Fier cu valoare de 27, 45 umo/l, iar limitele intre 5, 4 și 18, 6, fetita de 10 ani
- 1Igm crescut
- 0Rezultate analize
- 1Analize medicale
- 1VSH și PCR marit
- 1Rezultate biopsii endoscopie si colonoscopie
- 1interstitiu pulmonar accentuat bilateral?