Nicotina - la ce ma expun daca continui sa o consum ?
Buna ziua/seara.Azi se intamplinesc 2 luni de cand am renuntat la tigari si am inceput sa vapez, dar inca consum nicotina, am de gand sa o las dar sunt nehotarat pentru ca imi cam plac efectele ei, imi puteti spune la ce ma expun daca continui sa o consum ? Este vreo sansa sa ma imbolnavesc la inima sau la orice altceva ? multumesc
9 comentarii
Mentionez ca am 21 de ani si am fumat tigari 6-7 ani aproape in fiecare zi dar nu am avut vreodata probleme mai mari decat un usor sevraj
Inteleg ca ati inceput sa fumati de pe la 14 ani. Felicitari! Este foarte probabil ca varsta biologica a corpului Dumneavoastra este de vreo 30.
Studiile despre efectele fumatului asupra corpului uman/sanatatii, facute in ultimii 50 ani sunt irelevante. Nu vi se poate intampla nimic. Intotdeauna se intampla altora.
Bucurati-va de vapat. Nicotina este esentiala pentru viata. De aceea zeama de tutun este folosita traditional ca insecticid.
Restul sunt detalii.
Studiile despre efectele fumatului asupra corpului uman/sanatatii, facute in ultimii 50 ani sunt irelevante. Nu vi se poate intampla nimic. Intotdeauna se intampla altora.
Bucurati-va de vapat. Nicotina este esentiala pentru viata. De aceea zeama de tutun este folosita traditional ca insecticid.
Restul sunt detalii.
La varsta aceea toata lumea pe care o cunosteam fuma cel putin 3 tigari pe zi, eu am fumat chiar mai devreme cateva tigari, dar intrebarea mea era despre vapat, o doamna doctor mi.a spus ca daca nicotina blocheaza anumite vase de sange pot face si infart dar nu ar trebui sa.mi fac griji penttu ca sunt tanar, iar pe internet am gasit inclusiv studii ca nicotina ar fi inofensiva iar in cantitati mici ar putea proteja inima de boli, imi puteti spune va rog fara sarcasm daca nicotina este periculoasa, , ?? Multumesc
Daca ai gasit pe internet informatii despre cum nicotina "ar fi inofensiva", sigur poti gasi si informatii despre faptul ca nicotina e o substanta carea consumata genereaza dependenta si alte probleme medicale majore. Sa nu mai mentionez ca de cancer pulmonar NU SE SCAPA! Din cauza metastazelor pe care le face in creier, ficat, oase si in alte parti, dar si din cauza faptului ca este afectat major un organ vital de o extrema importanta si pe care nu prea se pot face interventii majore fara ca ele sa nu aiba repercursiuni. Am avut pacient cu un plaman, care nu a supravietuit operatiei mai mult de 6 luni si pacienta neoperata, care nu a supravietuit tot asa, mai mult de 6-7 luni dupa diagnostic. Si sigur mai sunt si alti colegi care pot veni cu alte cazuri. E destul de ne-sarcastic raspunsul pt a intelege despre ce e vorba cu fumatul? :) Chiar ma amuz cand vad ca unele persoane se asteapta doar la mangaieri pe crestet, ori beautiful lies. Nu asta face psihologul - colegul meu a spus un adevar.
Buna ziua,
Da, exista riscul de a va îmbolnăvi. Fumatul afectează sistemul cardiovascular, sistemul respirator (poate duce la emfizem pulmonar, infecţii mai dese, astm bronşic, cancer pulmonar), reduce imunitatea organismului, favorizeaza apariţia cancerului bucal, nazal, al gâtului, de esofag, stomac, pancreas, vezică urinară. De asemenea, exista riscul impotentei, al disfunctiilor sexuale si problemelor de fertilitate. Cam acestea ar fi riscurile la care va expuneti. Pe internet veti gasi atat studii care susțin că vapatul este mai sanatos pentru organism decat fumatul, cât și studii care susțin că vapatul este la fel de dăunător sau mult mai dăunător pentru organism decat fumatul. Totuși, sa nu uitam ca țigările electronice sunt produse de aceleași companii de tutun care au sustinut ca țigările nu erau atât de rele pe cât dovedea știința prin studiile medicale, iar scopul acestor companii este sa vândă.
Ati inceput sa fumați la o varsta destul de frageda, mai mult din cauza presiunii anturajului. Acum nu mai aveti acea varsta, iar presiunea grupului nu ar trebui sa mai aiba aceeasi importanta pentru dvs. Vapatul, ca si fumatul, este un viciu dăunător pentru sanatate. Gândiți-vă ce nevoie doriti sa compensati prin acest viciu. Încercați să renunțați la această dependenta pentru că, da, nicotina este periculoasă.
Da, exista riscul de a va îmbolnăvi. Fumatul afectează sistemul cardiovascular, sistemul respirator (poate duce la emfizem pulmonar, infecţii mai dese, astm bronşic, cancer pulmonar), reduce imunitatea organismului, favorizeaza apariţia cancerului bucal, nazal, al gâtului, de esofag, stomac, pancreas, vezică urinară. De asemenea, exista riscul impotentei, al disfunctiilor sexuale si problemelor de fertilitate. Cam acestea ar fi riscurile la care va expuneti. Pe internet veti gasi atat studii care susțin că vapatul este mai sanatos pentru organism decat fumatul, cât și studii care susțin că vapatul este la fel de dăunător sau mult mai dăunător pentru organism decat fumatul. Totuși, sa nu uitam ca țigările electronice sunt produse de aceleași companii de tutun care au sustinut ca țigările nu erau atât de rele pe cât dovedea știința prin studiile medicale, iar scopul acestor companii este sa vândă.
Ati inceput sa fumați la o varsta destul de frageda, mai mult din cauza presiunii anturajului. Acum nu mai aveti acea varsta, iar presiunea grupului nu ar trebui sa mai aiba aceeasi importanta pentru dvs. Vapatul, ca si fumatul, este un viciu dăunător pentru sanatate. Gândiți-vă ce nevoie doriti sa compensati prin acest viciu. Încercați să renunțați la această dependenta pentru că, da, nicotina este periculoasă.
Fratele meu a murit la 38 de ani de ateroscleroza si insuficienta respiratorie. Ni s-a spus de catre doctori ca placile de aterom care i s-au pus pe vasele de sange ce duc catre inima sunt si din cauza fumatului. A facut infarct.
Aveți posibilitatea de alegere: să alegeți soluția care să vă facă bine sau care să vă facă rău. Fiecare persoană are anumite convingeri și atunci caută să găsească informații în sprijinul ideii sale, ca să nu se mai învinovățească în situația în care dă greș. Puneți în balanță avantajele și dezavantajele nicotinei, precum și prețul plătit pe termen lung, ca să vă convingeți singur că vă face rău. Altfel, oricât am încerca noi să vă convingem o să faceți tot ce credeți.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1fumatul iese la analiza simpla de sange?
- 3Inlegatura cu fumatul
- 2Intrebare: m-am apucat de fumat, stare generala de rau, ameteala, greata si tremurat
Mai multe informații despre: nicotina riscurile fumatului
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: