necesit informatii actualizate reconstructie deget in Ro
Buna ziua.As avea o intrebare pentru cadrele medicale specializate in microchirurgie reconstructiva, chirurgie, ortopedie.Locuiesc in afara tarii in acest moment, fapt care ma impiedica sa merg la o consultatie personal in romania, de aceea apelez la acest forum.De cateva luni ma informez despre acest tip de operatie reconstructiva, mai exact reconstructie deget prin transfer deget de la picior, am apelat in primul rand unul din cei mai cunoscuti medici de aici, din Spania, iar ieri tocmai am primit un alt raspuns de la o clinica din Buenos Aires, Argentina.Cel din Spania m-a consultat personal, iar in Buenos Aires am trimis poze si s-a discutat cazul meu prin intermediul pozelor.In ambele cazuri am fost foarte multumita de metodele de operare, doua interventii chirurgicale la diferenta de doua saptamani(doar) una de cealalta, internare 2-3 zile(doar) dupa fiecare interventie. Totul incantator, pana la aflarea costurilor interventiilor, in Spania fiind enorm, iar in Buenos Aires desi la jumatate, totusi foarte mare.Eu ma intreb, cu atatia medici foarte buni la noi in tara, de ce ar trebui sa caut peste hotare.Am cunoscut personal o persoana care s-a operat la cluj, ce-i drept acum cam 8 ani si mi-a explicat ca a stat 5 saptamani in spital, operatia a fost foarte complicata cu anestezie generala de o durata foarte mare(in jur de 8 ore) si cel putin doua saptamani dupa operatie a fost imobilizat la pat, in fine, m-a cam speriat...intrebarea mea este daca s-au schimbat lucrurile in romania acum, as vrea sa stiu detalii despre acest tip de interventie actualizata, pentru ca in profesionalismul medicilor romani cred, dar nu stiu metodele care sunt acum.As dori sa ma operez in tara, unde costurile nu sunt atat de mari, bineinteles cu conditia ca sa nu risc prea mult(ma refer la anestezie, durata)
Transferul digital (deget II picior pentru deget mare mana) este o intreventie acoperita de casele de asigurari din Romania. Daca sunteti asigurata, beneficiati de gratuitate in clinicile de Chirurgie Plastica din spitalele de stat.
Interventia nu presupune neaparat anestezie generala, dureaza in medie 4-5 ore si se face intr-o singura etapa. Este necesara o spitalizare de cateva zile iar mana operata se imobilizeaza cateva saptamani.
Toate acestea sunt valabile in cazuri necomplicate, in care ambele falange ale unui deget mare au fost amputate.
Personal, va recomand Spitalul de Ch. Plastica si Arsuri din Bucuresti, Calea Grivitei 218.
Interventia nu presupune neaparat anestezie generala, dureaza in medie 4-5 ore si se face intr-o singura etapa. Este necesara o spitalizare de cateva zile iar mana operata se imobilizeaza cateva saptamani.
Toate acestea sunt valabile in cazuri necomplicate, in care ambele falange ale unui deget mare au fost amputate.
Personal, va recomand Spitalul de Ch. Plastica si Arsuri din Bucuresti, Calea Grivitei 218.
Va multumesc foarte mult pentru informatie, deci procedura ar fi la fel ca in occident, ma bucur mult ca nu este necesara o anestezie generala.As vrea sa mai spun ca in cazul meu ar fi totusi nevoie de doua interventii, una pentru degetul mijlociu, unde am nevoie de transferul unei falange, celelalte doua fiind ok si functionale, cu mobilitate, iar a doua interventie cate doua falange transferate pentru degetele inelar si mic, cred ca ar fi imposibil sa se faca transferul digital la toate trei degetele odata( la consultatia de aici asa mi s-a spus, cel putin).De aceea as dori sa stiu exact in cazul meu ce parere aveti, care ar fi procedura, pentru ca vad ca ati inteles ca e vorba de degetul mare.Degetele de picior sunt foarte asemanatoare ca lungime si grosime, cu unghii lungi, cred ca rezultatul va fi satisfacator. Daca este vorba de alt deget decat cel mare, este o interventie acoperita de casele de asigurari?Si daca imi putet explica putin cam cum ar fi interventiile, la ce distanta una de alta, daca sunt doua, durata daca se transfereaza doua degete odata precum si cu cat timp inainte ar trebui sa ma inscriu pe lista de asteptare.Va multumesc anticipat din nou
Transferul microchirurgical al unui deget de la picior se justifica numai in cazul amputatiei unui deget mare de la mana.
Pentru reconstructia celorlalte degete va trebui sa analizati optiunile impreuna cu chirurgii specializati pe aceste operatii. Centre cu buna experienta gasiti in Bucuresti si Cluj.
Pentru reconstructia celorlalte degete va trebui sa analizati optiunile impreuna cu chirurgii specializati pe aceste operatii. Centre cu buna experienta gasiti in Bucuresti si Cluj.
buna ziua, ma numesc laura si de la varsta de 5 de ani am avut un accident in urma careia am ramas fara o falanga la degetul aratator de la mana dreapta, nu ma deranjeaza absolut deloc in afara faptului ca este inestetic si de multe ori il ascund de cei din jur asi vrea sa stiu daca exista alte metode de a infrumuseta degetul, in afara de a lua de la picior si al remodela la mana.daca da care sunt si unde?.multumec
Multumesc inca odata dr. Daniel Popescu, deci va trebui sa fac o calatorie pentru consultatie si o programare si apoi alta pentru operatie.Multumesc pentru promptitudinea raspunsurilor in acest forum, numai bine, ioana
buna laura, nu va fi o informatie profesionala, dar iti pot spune ceea ce stiu eu din experienta mea, am aceeasi problema ca si tine, doar ca am afectate trei degete de la mana dreapta.Deci in afara de reconstructia prin transfer deget de la picior(care mie mi se pare cea mai convenabila in cazul meu) mai sunt si alte metode cum ar fi: una este alungirea osului si implicit a degetului, procedura ce consta intr-o interventie chirurgicala unde se sectioneaza osul si se fixeaza un aparat de metal, cu surub, care prin alungirea fortata, iti lungeste degetul cu aproximativ un milimetru pe zi, prin aceasta metoda se poate obtine o alungire de 1-2 cm(chiar si mai mult).Problema e ca in acest tip de procedeu degetul ramane fara unghie, desi poate atinge lungimea normala a celorlalte si necesiti doua operatii, una pentru montarea aparatului apoi alta pentru scoaterea lui.Alt procedeu care cred ca are multe variante, este reconstructia pur si simplu a falangei, cu bucata de os pe care ti-o poate preleva din anumite parti ale corpului, apoi ti-o "armeaza" cu tesut luat de pe antebrat, etc, aici cred ca depinde de fiecare medic si de "arta" cu care lucreaza, am vazut de ex un video de la o clinica din strainatate unde reconstruiau un deget mare(unde lipseau nu una ci doua falange cu o metoda pe care am vazut-o integral, au luat "piesele" de la mana, bucata de os din unul din oasele de la mana si tesut de pe antebrat).Depinde de tine ce consideri mai bine pentru tine, trebuie sa consulti in mai multe parti chiar si apoi sa decizi dupa "pro" si "contra" fiecarei metode.Din punctul meu de vedere, metoda alungirii la un moment dat mi-a parut buna, dar in cazul meu ar fi vorba de lipsa a trei unghii la cele trei degete, asa ca am renuntat la idee.Metoda remodelarii cu tesut si bucata de os depinde de tine, tie iti lipseste doar o falanga, deci nu te intereseaza mobilitatea, eu am nevoie de articulatiile dintre falanga doi si trei de aceea prefer transferul de la picior, altfel ar ramane drepte, fara sa le pot indoi.Cu metoda de remodelare, probabil ca ramai cu cicatrici in zona donatoare, iti repet depinde de fiecare ce decide ca e mai important, si peste ce poate trece.De exemplu, daca te gandesti la faptul ca prin transfer iti va ramane piciorul inestetic, iti pot spune ca exista o metoda de protezare(un deget de silicon, extrem de asemanator pana in detaliu, pe care il poti utiliza la picior).Bineinteles ca exista acest procedeu si pentru degetul de la mana, dar la mana e mai observabil ca la picior.Ti-am descris metodele pe care le stiu eu din investigatiile mele, poti astepta un sfat profesional, merge la consultati, etc si pune in balanta pro-ul si contra metodelor si alege cea mai potrivita pentru tine.Dupa cum mi-a raspuns dr.Daniel Popescu te poti orienta la centrele cu experienta, pe care mi le-a recomandat.Ma bubur daca ti-am putut fi de folos cu ceva, multa bafta, ioana
multumesc frumos ioana, dar asi mai avea o intrebare, unde asi putea gasi un profesionist in acest domeniu sa ma poata sfatui, nici macar nu stiam ca sunt atatea metode, dar eu am doar o falanga rupta si sincer sa iti spun mie imi trebuie ceva mai mult estetic, dar daca spui ca poate sa iti ia de la picior si sa iti puna la mana si pe urma sa iti remodeleze si degetul de la picior dintr-o bucata de silicon, in asa fel incat sa nu se vada f tare ar fii interesanta interventia, dar totusi tot asi vrea sa consult un doctor in domeniu, daca sti nume si unde astept un raspuns, multumesc anticipat.
ps.si cam cat costa operatia, mai mult sau mai putin.multumesc laura
buna din nou, inainte de toate trebuie sa iti spun ca degetele de "silicon" adica protezarea se face in cu totul alta parte, este un domeniu aparte decat chirurgia.Daca te intereseaza acest lucru, dupa cum stiu eu se poate face dupa 6 luni de la vindecarea degetului de la picior.In romania, cred ca exista doar un centru, este in bucuresti, nu stiu daca pot da nume aici pe forum, un deget era in jur de 300 de euro cred, eventual daca imi lasi adresa de mail as putea sa iti trimit link-ul ca sa vezi pagina web, cu adresa si cazuri, poze, in orice caz iti repet ca "aranjarea" estetica a piciorului se face dupa 6 luni.Parerea mea e ca trebuie sa consulti cativa medici, sa vezi ce sfaturi iti dau, poate e mai convenabil pentru tine alta varianta.In privinta adreselor unde sa mergi, depinde de unde esti si cat esti dispusa sa calatoresti pentru asta, in bucuresti, cluj sau inclusiv in iasi.Nu stiu daca pe forum se dau nume, cred ca nu se poate face publicitate, nu ar fi corect, e prima data cand apelez la un forum in romania, asa ca daca vrei scrie-mi direct in mail sau lasa-l pe al tau si iti dau adrese si alte sfaturi personale, pot sa iti zic ca avand problema asta de ani de zile, ma tot informez, iti pot da alte sfaturi din proprie experienta, bineinteles repet ai nevoie de consultatii si sfaturi profesionale pentru ca fiecare caz e diferit.Numai bine, ioana...a si de cateva zile am descoperit niste video-uri de pe site-ul unei clinici din afara tarii care arata cazuri, operatii de genul asta
buna ioana, imi esti de mare ajutor, vad ca esti foarte informata.eu traiesc in italia de aproape 4 ani de zile si ma duc acasa din cand in cand.dar nu este o problema daca asi avea toate informatiile necesare, sa ma duc in Romania.sunt hotarata sa fac aceasta interventie.si poate te intreb de ce nu imi fac operatia in italia.majoritatea operatiilor aici sunt f scumpe.-*
p.s. numai un deget de silicon e 300 de euro sau toata operatia.astep rasp.multumesc din nou
(*modificat de admin)
p.s. numai un deget de silicon e 300 de euro sau toata operatia.astep rasp.multumesc din nou
(*modificat de admin)
buna din nou, dupa cum ai vazut in primul meu mesaj pe forum si eu locuiesc in spania, sunt de 6 ani aici si nu am mai fost in romania de 3. Am sa iti scriu in mail din toata experienta mea in domeniu, poate te ajuta si am sa iti trimit linkurile unde chiar poti vedea cum se desfasoara o operatie ca ceea ce necesitam noi. ma bucur foarte mult ca iti pot fi de ajutor pentru ca eu am fost o perioada deziluzionata si confuza in informatii si mi-as fi dorit sa impartasesc experienta alcuiva cu un caz asemanator.Iti pot spune ca intr-adevar in afara tarii costurile sunt mari(ma rog pentru noi) dar imi place gradul lor de civilizatie ceea ce la noi lasa de dorit mult, de exemplu, tocmai am scris e_mailuri la niste medici din romania care de moment nu s-au sinchisit sa imi raspunda, pentru ca in romania trebuie sa mergi cu plicul ca sa fi bagat in seama, asta nu o sa se schimbe niciodata la noi, depinde de cat esti dispus sa dai ca sa ti se raspunda da, se poate, altfel e nu(caz concret), in schimb in occident fara nici un compromis sau platind vreun euro ti se raspunde foarte amabil, ti se dau informatii detaliate si ti se studiaza cazul cu ajutorul pozelor, apoi in maxim o saptamana ti se spune pretul exact al operatiei.Eu inca astept un raspuns din partea medicilor romani si ma astept chiar sa nu il primesc...asta e..in fine.. mai multe detalii in mail, poate vorbim si pe messenger, iti pot arata inclisiv un "deget de silicon", ca eu am incercat si varianta asta, le-am facut in brazilia unde au iesit foarte bine de pret, numai ca fiind vorba de trei si la mana, m-am razgandit intre timp si nu le folosesc deloc, pentru picior e altceva, nu sunt la vedere in orice moment ca si mana dreapta.Acum ma pun sa iti scriu in mail, iti povestesc istoria cu date si nume pe unde am fost eu ca sa iti economisesti timpul de investigat, numai bine, ioana
buna si multumesc din nou ioana.asi vrea sa te mai intreb daca bucatica aceea de silicon ti-o fixseaza pe deget sau poti sa o dai jos oricand, oricum astept mail-ul tau.
Buna seara.Ma numesc Mihaiela si va scriu in numele socrului meu care in urma unui accident de munca a ramas fara 3 degete la mana stanga, singurele care i-au ramas intacte fiind degetul mare si cel mic.I s-a propus ca varianta de "recuperare" transferul degetelor de la picior sau proteza.As dori sa cunosc si parerea D-voastra cu privire la acest aspect.Din punctul meu de vedere nu cred ar putea sa-l ajute transferul degetelor de la picioare..nu stiu...cred ca degetele de la picioare nu au nici pe sfert capacitatea degetelor de la mana plus ca sunt si mult mai mici.D-voastra ce parere aveti, mai sunt si alte solutii?
buna ziua.am fost operata pe27 aprilie la deget v cu diagnosticul encondrom.Precizez ca am mai fost operata de acelasi diagnostic acum 22 de ani, dupa care a recidivat.Atunci m-am recuperat in totalitate dar acum nu pot sa-mi indoi degetul decat partial.Intrebarea mea este daca si de data aceasta ma voi putea recupera in totalitate sau voi ramane cu degetul pe jumatate intepenit.trebuie facut ceva pt o recuperare integrala?grefa osoasa a fost facuta din creasta iliaca iar radiografia la deget spune ca totul e ok, osteosinteza s-a produs si ca totul decurge normal, dar eu nu pot sa indoi degetul si e destul de umflat, iar cand fac exercitii cu el se inroseste.Oare ce trebuie facut? cu multumiri astept raspuns.
Buna ziua.Am o problema din nastere.Degetul mare de la piciorul drept este mai mic decat cel mare de la piciorul stang.Ma jeneaza f tare lucrul asta si vreau sa stiu daca se poate face ceva.Si cam cat ar costa o operatie de genul acesta.Multumesc frumos, astept raspuns
pentru ioana_mar : buna ziua ati putea sa-mi trimiteti si mie acele linkuri daca nu e prea mare deranjul?-* nu prea mi-e la indemana sa ma adresez asa prin intermediul forumului;daca ati putea sa-mi trimiteti si niste adrese de la clinicile din strainatate unde as putea sa trimit si eu fotografii ale cazului meu; deocamdata va multumesc frumos si astept mail
(*modificat de administrator)
(*modificat de administrator)
pt administratorul acestui forum: daca nu e prea mult ce va cer as vrea sa-mi explicati de ce mi-ati sters adresa de mail din mesajul postat de mine atata timp cat unul dintre utilizatori are postat un mesaj in care este scrisa si adresa ei de mail; multumesc anticipat
Buna ma numesc Lorena am 25 de ani si in copiolarie am suferit un accident in urma caruia am ramas fara buricul unui deget, unghie am dar este deformata adica creste in jos din cauza ca lipseste o parte din deget, nu stiu cum sa explic mai exact as dori o adresa de mail al unui medic bun sa ii trimit poze cu degetul respectiv, imi doresc enorm sa am un deget normal, este foarte inestetic imi ascund mana mereu, vreeu sa scap de acest calvar, sunt din Arad aici medicii spun ca nu se poate face nimic, dar mie nu imi vine sa cred.Help!!!!!
Sunt elvis din rm valcea si am un baietzele in varsta de 2 ani care s-a nascut fara 4 degete la mana dreapta.Are doar degetul mare.As vrea sa stiu ce se poate face in romania sau peste hotare.
Va multumesc!!!!
Va multumesc!!!!
Imi pare rau pentru baietelul dumneavoastra dar din fericire trebuie sa stiti ca faptul ca el are degetul mare ii ofera deja 50% din capacitatea functionala a mainii.
Din pacate prea multe solutii terapeutice la aceasta varsta nu exista.Transferul (transplantarea) unuia sau mai multor degete de la picior la mana afectata este dependenta de multi factori si nu stiu daca din punct de vedere functional se justifica din punct de vedere estetic o proteza poate sa-l ajute pe copil sa depaseasca rautatile celor din jur.
Sfatul meu este sa-l stimulati sa-si foloseasca ambele maini cat mai mult pentru a castiga abilitati motrice.
Puteti sa va adresati centrelor de chirurgie plastica din Cluj, Bucuresti, Timisoara pentru informatii.
Nu stiu ca in strainatate sa se faca lucruri mai deosebite decat in tara.
Cu stima Dr Dumitru Totir
Din pacate prea multe solutii terapeutice la aceasta varsta nu exista.Transferul (transplantarea) unuia sau mai multor degete de la picior la mana afectata este dependenta de multi factori si nu stiu daca din punct de vedere functional se justifica din punct de vedere estetic o proteza poate sa-l ajute pe copil sa depaseasca rautatile celor din jur.
Sfatul meu este sa-l stimulati sa-si foloseasca ambele maini cat mai mult pentru a castiga abilitati motrice.
Puteti sa va adresati centrelor de chirurgie plastica din Cluj, Bucuresti, Timisoara pentru informatii.
Nu stiu ca in strainatate sa se faca lucruri mai deosebite decat in tara.
Va multumesc pt raspunsul dvs.Am fost si in Italia la cateva clinici private si nu se prea poate face nimik nici acolo.Ma gandeam la un transplant de mana daca se poate asa ceva.In italia am discutat problema asta si au zis ca nu este si cazul copilului meu.. deoarece exista mari riscuri pe care trebe sa mi le asum in privinta transplantului.Exista riscul ca organismul copilului sa nu accepte corpul strain, ceva de genu si poate pierde mai mult din mana dreapta.
Si avetzi idee la ce costuri se ajunge cu proteza si la cat timp trebe schimbata???
Va multumesc inca o data!!
Si avetzi idee la ce costuri se ajunge cu proteza si la cat timp trebe schimbata???
Va multumesc inca o data!!
Din pacate nu stiu cat poate sa coste o astfel de proteza, ea se schimba odata cu cresterea mainii copilului trebuie sa va imaginati ca este ca si o manusa care ramane mica la un interval de timp.
Din cate stiu eu exista proteze estetice care nu se misca si asa numitele proteze bionice care pot face si un anumit grad de miscare si un anumit tip de miscare acelea ar putea sa-i ofere copilului o functionalitate a mainii de 70-75 % ceea ce inseamna foarte mult.
Din pacate ele si costa foarte mult de ordinul zecilor de mii de euro.
Despre transplant de mana cred ca nici macar nu are rost sa va ganditi, indicatia pentru o astfel de operatie este limitata mai ales la cei care au ambele maini lipsa, efectele adverse ar fi mult pra mari si sunt sigur ca copilul dv se descurca cu mana aceea mai bine decat se descurca cineva care face un transplant de mana.
Din cate stiu eu exista proteze estetice care nu se misca si asa numitele proteze bionice care pot face si un anumit grad de miscare si un anumit tip de miscare acelea ar putea sa-i ofere copilului o functionalitate a mainii de 70-75 % ceea ce inseamna foarte mult.
Din pacate ele si costa foarte mult de ordinul zecilor de mii de euro.
Despre transplant de mana cred ca nici macar nu are rost sa va ganditi, indicatia pentru o astfel de operatie este limitata mai ales la cei care au ambele maini lipsa, efectele adverse ar fi mult pra mari si sunt sigur ca copilul dv se descurca cu mana aceea mai bine decat se descurca cineva care face un transplant de mana.
buna, vreau sa iti spun si eu parerea mea elvis. la transplant de mana nici sa nu te mai gandesti ca la o posibilitate pentru ca, pe langa ca e foarte complicat, in primul rand trebuie sa stii ceva, ca o persoana care sufera un transplant de un organ, va fi absolut toata viata dependent de medicamente impotriva respingerii organului, imagineaza-ti o viata intreaga cu medicamente, care pot avea efecte adverse cum ar fi obezitatea, am o buna prienena care lucreaza in terapie intensiva pediatrie si am vazut cu ochii mei copii care au suferit transplanturi de rinichi si dupa doi ani erau obezi.e un risc mult prea mare.
parerea mea e ca trebuie sa culegi informatii din toate partile si sa te gandesti pe viitor la o serie de operatii de reconstructie a mainiii, lucru care se face in timp si cu rabdare, indiferent de ce iti spune un medic, trebuie sa ai mai multe pareri ca sa stii ce e mai bine pt copilul tau.
eu locuiesc in spania de 7 ani si am vazut cazuri in care s-au transplantat 3 degete in doua operatii consecutive si a fost posibil, asa ca parerea mea e ca varianta reconstructiei cu degetele de la picior, eventual combinata cu alte metode de reconstructie microchirurgicala( bucata de os din coasta, "imbracat" cu tesut de pe antebrat) ar putea fi o solutie pt copilul tau. ceea ce eu consider cel mai important e sa te informezi, sa vizitezi mai multi medici, si sa iei cea mai buna decizie. in acelasi timp exixta un aparat de lungire a oaselor, la spitalul marie curie la ortopedie, medicul burnei, se foloseste, eu am vazut cu ochii mei 2 fete care aveau aparatul montat pe mana, e un aparat din titan care costa in jur de 500 euro si il face un inginer care e in colaborare cu ei, se lucreaza pe oasele metacarpiene, adica cele dinaintea falangelor care in cazul copilului tau lipsesc si poate lungi aceste oase cu pana la 6 cm(la un adult). apoi urmeaza o serie de reconstructii, pt modelarea degetelor. un anumit dezavantaj in acest caz este ca e nevoie de mai multe operatii iar tu trebuie sa iei in considerare si sanatatea copilului tau, asa ca trebuie sa te informeze in cazul concret al unui copil care e in crestere cum stau lucrurile. in orice caz, eu in locul tau as merge intr-o consultatie pt la marie curie, la dr burnei de pe sectia de ortopedie (este special pediatrie) ca nu ai nimic de pierdut. eu cred ca in cazul tau solutia ar fi undeva o combinatie din procedurile astea. eu as incepe cu alungirea, sa vezi ce obtii. dr burnei iti va spune ce se poate face. scrie rezultatul pe forum ca sa mai iti spun apoi si altele( avantaje si dezavantaje), eu am fost in consultatie atat la dr burnei cat si in cluj, si in spania, ti-as putea da un sfat nu atat de profesional cum ar face-o un medic, dar uman, pt ca conteaza foarte mult si asta.
in concluzie eu zic sa nu fi disperat pt ca solutii exista, nu iti zic cate pareri contradictorii am avut eu in diverse consultatii, iar daca mergi la un medic local nici nu iti mai zic.astazi microchirurgia e foarte avansata si nici nu stii cate se vor mai inventa in cativa ani.te rog sa iei in calcul metodele de care ti-am vorbit pt ca ele exista si sa le mentionezi in consultatiile unde mergi cu copilul.
iti doresc mult succes si te rog nu uita sa scrii pe forum ce ai rezolvat, asa poate mai ajutam cu informatii si alte persoane.eu o sa urmaresc forumul si o sa iti mai raspund. numai bine, ioana
parerea mea e ca trebuie sa culegi informatii din toate partile si sa te gandesti pe viitor la o serie de operatii de reconstructie a mainiii, lucru care se face in timp si cu rabdare, indiferent de ce iti spune un medic, trebuie sa ai mai multe pareri ca sa stii ce e mai bine pt copilul tau.
eu locuiesc in spania de 7 ani si am vazut cazuri in care s-au transplantat 3 degete in doua operatii consecutive si a fost posibil, asa ca parerea mea e ca varianta reconstructiei cu degetele de la picior, eventual combinata cu alte metode de reconstructie microchirurgicala( bucata de os din coasta, "imbracat" cu tesut de pe antebrat) ar putea fi o solutie pt copilul tau. ceea ce eu consider cel mai important e sa te informezi, sa vizitezi mai multi medici, si sa iei cea mai buna decizie. in acelasi timp exixta un aparat de lungire a oaselor, la spitalul marie curie la ortopedie, medicul burnei, se foloseste, eu am vazut cu ochii mei 2 fete care aveau aparatul montat pe mana, e un aparat din titan care costa in jur de 500 euro si il face un inginer care e in colaborare cu ei, se lucreaza pe oasele metacarpiene, adica cele dinaintea falangelor care in cazul copilului tau lipsesc si poate lungi aceste oase cu pana la 6 cm(la un adult). apoi urmeaza o serie de reconstructii, pt modelarea degetelor. un anumit dezavantaj in acest caz este ca e nevoie de mai multe operatii iar tu trebuie sa iei in considerare si sanatatea copilului tau, asa ca trebuie sa te informeze in cazul concret al unui copil care e in crestere cum stau lucrurile. in orice caz, eu in locul tau as merge intr-o consultatie pt la marie curie, la dr burnei de pe sectia de ortopedie (este special pediatrie) ca nu ai nimic de pierdut. eu cred ca in cazul tau solutia ar fi undeva o combinatie din procedurile astea. eu as incepe cu alungirea, sa vezi ce obtii. dr burnei iti va spune ce se poate face. scrie rezultatul pe forum ca sa mai iti spun apoi si altele( avantaje si dezavantaje), eu am fost in consultatie atat la dr burnei cat si in cluj, si in spania, ti-as putea da un sfat nu atat de profesional cum ar face-o un medic, dar uman, pt ca conteaza foarte mult si asta.
in concluzie eu zic sa nu fi disperat pt ca solutii exista, nu iti zic cate pareri contradictorii am avut eu in diverse consultatii, iar daca mergi la un medic local nici nu iti mai zic.astazi microchirurgia e foarte avansata si nici nu stii cate se vor mai inventa in cativa ani.te rog sa iei in calcul metodele de care ti-am vorbit pt ca ele exista si sa le mentionezi in consultatiile unde mergi cu copilul.
iti doresc mult succes si te rog nu uita sa scrii pe forum ce ai rezolvat, asa poate mai ajutam cu informatii si alte persoane.eu o sa urmaresc forumul si o sa iti mai raspund. numai bine, ioana
Acel fixator se foloseste in multe clinici din tara si este realizat de firme de prestigiu in mod normal nu trebuie sa coste nimic pentru ca se afla in dotarea serviciilor care se ocupa cu chirurgia mainii.
Toate metodele prezentate sunt posibile dar trebuie pus in balanta ce castigam si cat sufera copilul pentru a obtine un rezultat.
Toate metodele prezentate sunt posibile dar trebuie pus in balanta ce castigam si cat sufera copilul pentru a obtine un rezultat.
multumesc dlui dr. Dumitru Totir pentru raspuns, intr-adevar trebuie pus in balanta in primul rand sanatatea copilului, sa nu se exagereze cu interventiile chirurgicale, asta da, in ceea ce priveste trauma psihica produsa de suferintele interventilor, pot spune ca mai ales pt un copil in formarea personalitatii, traumele produse de problema pe care o are va fi mai mare decat procedurile in sine. e usor sa se opineze din afara, dar numai o persoana care are aceasi problema poate intelege cat de mult conteaza sa iti solutionezi problema.
in orice caz multumiri din nou pentru raspunsurile profesionale dlui dr D. Totir, ioana
in orice caz multumiri din nou pentru raspunsurile profesionale dlui dr D. Totir, ioana
Va multumesc foarte mult pt raspunsurile dvs.O sa iau in calcul tot ce mi-ati spus, ma ajuta foarte mult aceste sfaturi si imi mai da un pic de curaj mai ales sotiei mele care e foarte deprimata de cand s-a nascut copilul.Nu mai e femeia care era, se intampla de multe ori sa o gasesc singura in camera plangand, dar sper sa trecem peste toate cu bine intr-un viitor apropiat.
Cu multa stima!!!!
Cu multa stima!!!!
Nu sunt eu in masura sa va dau sfaturi dar poate daca va spun ca am si eu o fetita de un an si 9 luni o sa realizati ca inteleg foarte bine durerea dumneavoastra.
Dar trebuie sa vedeti latura plina a paharului, OK poate fiul dumneavoastra nu o sa ajunga pianist dar poate fi un copil perfect normal trebuie doar sa-l ajutati sa inteleaga ca el este putin mai diferit dar cu siguranta are si ceva in plus fata de alti copii poate inteligenta, o sa ajunga un mare matematician, poate talentul in fotbal, atletism ski sunt atatea lucruri care se pot face, poate ajunge un foarte bun economist afacerist deci nu va ingrijorati atat de mult, eu sunt sigur ca el este un copil vesel si jucaus bucurati-va de el si daca vreti contactati-ma si va ajut cum pot eu mai bine ca sa depasiti aceasta perioada.
O sa vedeti ca el poate sa se dezvolte foarte foarte frumos fara sa dezvolte niciun complex trebuie doar sa avem grija sa nu il creem noi complexul prin atitudinea noastra.
Sfatul meu purtati-va perfect normal cu copilul dumneavoastra si bucurati-va ca aveti o minune langa voi.
Dar trebuie sa vedeti latura plina a paharului, OK poate fiul dumneavoastra nu o sa ajunga pianist dar poate fi un copil perfect normal trebuie doar sa-l ajutati sa inteleaga ca el este putin mai diferit dar cu siguranta are si ceva in plus fata de alti copii poate inteligenta, o sa ajunga un mare matematician, poate talentul in fotbal, atletism ski sunt atatea lucruri care se pot face, poate ajunge un foarte bun economist afacerist deci nu va ingrijorati atat de mult, eu sunt sigur ca el este un copil vesel si jucaus bucurati-va de el si daca vreti contactati-ma si va ajut cum pot eu mai bine ca sa depasiti aceasta perioada.
O sa vedeti ca el poate sa se dezvolte foarte foarte frumos fara sa dezvolte niciun complex trebuie doar sa avem grija sa nu il creem noi complexul prin atitudinea noastra.
Sfatul meu purtati-va perfect normal cu copilul dumneavoastra si bucurati-va ca aveti o minune langa voi.
Am un baietel de un an care s-a nascut fara degete la mana stanga; doar degetul mare il are, dar f.mic, iar celelalte sunt mici bucati de carne fara oase.palma stanga nu e dezvoltata complet, e mica in comparatie cu cea dreapta care e normala.la control doctorii ne-au zis ca se poate lua un deget de la picior sa i-l puna la mana pentru a avea pensa impreuna cu degetul mare. sotul meu nu e de acolrd. care ar fi riscurile? ce ma sfatuiti? multumesc anticipat
Asa cum am spus si in postarea anterioara la aceasta varsta nu cred ca face cinema in lume aceasta operatie deci este doar o discutie ipotetica.
Acum trebuie sa va concentrati pe dezvoltarea psihomotorie a copilului si sa fiti in permanent contact cu un specialist in chirurgia mainii la noi in tara in speta un chirurg plastician responsabil care sa faca un plan al eventualelor operatii si momentul in care ele trebuie facute.
Cu stoma dr Dumitru Totir
Acum trebuie sa va concentrati pe dezvoltarea psihomotorie a copilului si sa fiti in permanent contact cu un specialist in chirurgia mainii la noi in tara in speta un chirurg plastician responsabil care sa faca un plan al eventualelor operatii si momentul in care ele trebuie facute.
Cu stoma dr Dumitru Totir
Dle dr.Totir,
Va multumesc din suflet pt.mesaje si multumesc ca ne incurajati.Intr-adevar, trebuie sa vedem partea frumoasa a lucrurilor, dar cateodata suntem mai slabi...asta e! incercam sa trecem cu bine peste toate greutatile
Va doresc multa sanatate!
Va multumesc din suflet pt.mesaje si multumesc ca ne incurajati.Intr-adevar, trebuie sa vedem partea frumoasa a lucrurilor, dar cateodata suntem mai slabi...asta e! incercam sa trecem cu bine peste toate greutatile
Va doresc multa sanatate!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
Mai multe informații despre: chirurgia reconstructiva