MIOPIA SI NASTEREA.

27-11-2009
POPARODICA
Nu este medic/terapeut
POPARODICA
IERI M-AM OPERAT DE MIOPIE, PRIN TEHNICA LASIK...UNA DINTRE ASISTENTE MI-A ZIS CA IN CAZUL IN CARE IMI DORESC UN COPIL (SI DA IMI DORESC) ESTE INDICAT SA NASC PRIN CEZARIANA, INSA DOAMNA ASISTENTA NU A STIUT SA IMI EXPLICE SI DE CE...STIAM CARE SUNT RISCURILE CAND AI MIOPIE, DAR IN MOMENTUL IN CARE AI OPERAT-O.? VA ROG MULT DE TOT SA MA LAMURITI SI PE MINE, PT CA SINCER NU MA INCANTA IDEEA DE A MA LASA TAIATA ASA FARA SA STIU MOTIVELE.VA MULTUMESC!
2 comentarii
0
27-11-2009, ora 23:42
oanaandrei
Identitate neconfirmată
oanaandrei
Indicatia de nastere prin cezariana este numai in cazul miopiei forte, sau in miopia obisnuita asociata cu anumite leziuni ale fundului de ochi. Majoritatea pacientelor cu acest viciu de refractie nu pun probleme.
Daca examenul fundului de ochi nu pune in evidenta leziuni pe retina puteti naste normal.
Daca insa exista acele leziuni, chiar daca "miopia este operata" contraindicatia pt nasterea pe cale naturala ramane.
Dr Oana Andrei
Clinica Oftalmix
-*

(*modificat de administrator)
0
28-11-2009, ora 19:26
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna seara ! Chirurgia refractiva inseamna corectie chirugicala a viciului de refractie, in cazul tau, corectia miopiei, nu tratarea ei; Daca este vorba despre o miopie forte ( miopie mai mare de -8 dioptrii ) sau daca este vorba despre o miopie cu valoare mai mica de -8 si cu leziuni ale fundului de ochi, asa cum a spus doamna dr Andrei, ai indicatie pentru cezariana; pentru miopie mai mica, cu un fund de ochi fara leziuni, se recomanda nastere fiziologica sub anestezie epidurala, din stadiile initiale ale travaliului;numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.