Mierea de Manuka învinge cele mai rezistente bacterii (studiu)
13-08-2011
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Mierea de Manuka împiedică aderenţa la ţesuturi a bacteriilor rezistente precum Staphylococcus aureus, potrivit unui grup de oameni de ştiinţă britanici, citaţi recent de The Telegraph. Mierea de Manuka se obţine în Australia şi Noua Zeelandă, adaugă RIA Novosti, care preia ştirea.
De mai mult timp se cunosc proprietăţile sale antibacteriene, dar cercetătorii de la Universitatea din Cardiff asigură că acest tip de miere ar putea ajuta şi la curăţarea rănilor infectate.
'Descoperirile pe care le-am făcut cu streptococi şi Pseudomonas arată că mierea împiedică aderenţa bacteriilor la ţesuturi, ceea ce este esenţial pentru prevenirea dezvoltării unei infecţii acute', a explicat profesorul Rose Cooper.
Potrivit acestuia, împiedicându-se această aderenţă, se blochează şi formarea biopeliculelor bacteriene, care protejează bacteriile împotriva antibioticelor, adaugă sursa citată.
_
Sursa: Agenţia Naţională de Presă "Agerpres", partenerul Romedicului pe secţiunea de Noutăţi şi Ştiri medicale.
De mai mult timp se cunosc proprietăţile sale antibacteriene, dar cercetătorii de la Universitatea din Cardiff asigură că acest tip de miere ar putea ajuta şi la curăţarea rănilor infectate.
'Descoperirile pe care le-am făcut cu streptococi şi Pseudomonas arată că mierea împiedică aderenţa bacteriilor la ţesuturi, ceea ce este esenţial pentru prevenirea dezvoltării unei infecţii acute', a explicat profesorul Rose Cooper.
Potrivit acestuia, împiedicându-se această aderenţă, se blochează şi formarea biopeliculelor bacteriene, care protejează bacteriile împotriva antibioticelor, adaugă sursa citată.
_
Sursa: Agenţia Naţională de Presă "Agerpres", partenerul Romedicului pe secţiunea de Noutăţi şi Ştiri medicale.
4 comentarii
buna seara... o intrebare am la dvs.de pe care site imi recomandati a cumpara mierea de manuka ? aici ma refer la care ar fi cei mai seriosi...pt. ca am gasit mai multe site_uri care comercializeaza aceasta miere.eu am o pb mare de la varsta de 16 ani la stomac si in 2010 mi-au gasit ca am helicobacter pylori...desi am urmat un tratament cu nexium 40,. ospamox 1000 si klabax 500, se pare ca nu a trecut...imi este mai bine dar mai am simptomele specipifice acestei bacterii cand mananc...scuze de deranj si multumesc anticipat de raspuns -
DOAMNE AJUTA !!!
DOAMNE AJUTA !!!
Buna seara,
Pentru infectia cu Helicobacter pilori iti recomand un tratament cu extract din Chimen, Musetel si Propolis. Aceste 3 produse au demonstrat un puternic efect antibacterian.
Pentru infectia cu Helicobacter pilori iti recomand un tratament cu extract din Chimen, Musetel si Propolis. Aceste 3 produse au demonstrat un puternic efect antibacterian.
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce UMF este recomandat pentru infectie cu Streptococus Aureus.
Fetita mea de 13 ani se confrunta de vreo doi ani cu conjunctivite/chalazioane la ambii ochi, la un moment dat i-am facut o analiza a secretiei oculare si i-a aparut o infectie cu Streptococus aureus. As vrea sa incep un tratament cu mierea manuka, va rog sa-mi spuneti ce UMF ar trebui sa aiba mierea pe care o achizitionam, schema de tratament si eventual un distribuitor serios de la care sa facem comanda.
Va multumesc,
Mihaela Sava
Va rog sa-mi spuneti ce UMF este recomandat pentru infectie cu Streptococus Aureus.
Fetita mea de 13 ani se confrunta de vreo doi ani cu conjunctivite/chalazioane la ambii ochi, la un moment dat i-am facut o analiza a secretiei oculare si i-a aparut o infectie cu Streptococus aureus. As vrea sa incep un tratament cu mierea manuka, va rog sa-mi spuneti ce UMF ar trebui sa aiba mierea pe care o achizitionam, schema de tratament si eventual un distribuitor serios de la care sa facem comanda.
Va multumesc,
Mihaela Sava
Va rog sa - mi spună cineva dacă pt enteroccocus faecalis chiar este eficientă si ce factor MG trebuie sa aibă mierea Manuka pt a fi cea mai potrivită împotriva acestei bacterii rezistenta la antibiotice. Mulțumesc !
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2diabetul si mierea
- 3E adevarat ca mierea de albine da la copii botulism?
- 4miere de albine la copii
- 11Miere de Manuka - antibiotic natural?
- 37Mierea de Manuka- antibiotic natural- trateaza infectiile
- 0mierea si cancerul de san
- 3Oua, lamaie, miere?
- 0Miere de albine pe fata
- 5Cum as putea lua impreuna miere de manuka si Mastic Gum?
- 3Terapia cu miere in infertilitate, dismenoree si frigiditate
- 3mierea cu propolis si polen poate irita gatul?
- 4Mierea de manuka - beneficii
- 1miere de manuka in timpul sarcinii
- 1Miere de Manuka
- 3Zahar sau miere? care este mai sanatoasa?
- 1Mierea de albine - beneficii
Mai multe informații despre: Mierea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: