Micsorare amigdale
Cand am fost mica am avut scarlatina. Pe la varsta de 17 ani am capatat o alergie. Zilnic stranut de 20-30 de ori. Am si zile in care stranut de dimineata pana seara. Mi s-a recomandat o operatie de micsorare a amigdalelor deoarece sunt foarte mari (aproape triple decat ar fi normal sa fie). Am inteles ca o astfel de operatie poate fi efectuata si cu laser. Intrebarea mea este daca o astfel de operatie cu laser este dureroasa si in ce spitale de stat/particulare poate fi efectuata o astfel de interventie?
1 comentarii
Daca amigdalele sunt un focar de infectie (ceea ce se poate vedea printr-o serie de analize specifice) atunci va recomand amigdalectomia "clasica". Laserul doar micsoreaza volumul amigdalelor, lasind pe loc infectia. In alta ordine de idei, inteleg ca ceea ce va supara cel mai mult acum sunt simptomele nazale, deci ar trebui stabilita o ordine a prioritatilor: 1. care este afectiunea nazala, si instituit tratament; 2. in ce masura va deranjeaza amigdalele prin volumul lor si de vazut daca sunt un focar de infectie - dupa aceea se va hotari ce fel de interventie este cea mai potrivita. Inca o mentiune: operatia - indiferent tipul ei - se face cu anestezie, deci nu doare. Pot apare uneori dureri postoperatorii, care cedeaza in citeva zile.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3dureri de gat si amigdalele inflamate
- 2dilema, sa-mi scot sau nu amigdalele
- 5scoaterea amigdalelor reprezinta chiar o solutie?
- 6moldamin 1-zi 15 zile - gatul umflat
- 6Exudat faringian cu rezultat streptococ auriu, ulterior patogen - rezultate analize de sange
- 7Puroi in gat.Va rog sa imi dati un sfat
- 6Simt ca tot sistemul nas-gat-urechi e la pamant
- 33amigdale umflate... ce sa fac?
- 0Amigdalite cu puncte de puroi la bebe de 1 luna jumatate!
- 2dilema: operatie sau nu?
- 1Amigdala inflamata..analize bune
- 3Puncte albe pe amigdale
- 6amigdala dubla
- 5Amigdala dreapta umflata
- 6problema ORL- amigdalita cronica pentru Dr. Flueraru Valeriu
- 2amigdala linguala inflamata
- 3Amigdale inflamate si ganglioni mariti in zona gatului
- 2Amigdala lipita de omuleț
- 2Amigdalele umflate extrem de rau
- 1Dupa 10 zile de la operatie amigdale - ganglion inflamat si durere de ureche numai pe stanga
Mai multe informații despre: amigdalele
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: