mici czeme in zona gatului

09-03-2009
Ionela Maria
Nu este medic/terapeut
Ionela Maria
Buna ziua. De o saptamana jumate am observat ca au inceput sa imi apara cateva mici pete rosi pe corp.Prima oara am simtit o senzatie de mancarime pe brat si in zona gatului apoi dupa putin timp pe brat, in zona umarului am observat o mica eczema.Apoi am observat aparitia unei alteia micute pe gat...iar la cateva zile in zona gatului au aparut mai multe. Apoi am observat cateva si pe corp, 2-3 pe piept si 3 in zona abdomenului.Dar par mult mai concentrate in zona gatului, sunt in jur de zece pete iar primele aparute s-au marit putin. In sensul ca cea mai mica are in jur de 2mm iar cea mai mare in jur de un centimetru.La inceput nu le-am dat atentie am crezut ca e doar o iritatie a pielii acum insa pentru ca nu dispar, dimpotriva par sa se inmulteasca incep sa ma ingrijorez. Trebuie sa spun ca acea prima mancarime a pielii pe care am simtit-o a venit intr-un moment de stare tensionata, de nervozitate.Mi se intampla uneori cand sunt foarte nervoasa sau suparata sa am o senzatie de mancarime a pielii, dar pana acum nu am observat niciodata aparitia unor asemenea eczeme. Poate sa fie o reactie la o stare psihica?Alte simptome nu am, starea de mancarime nu mai este, am avut-o doar in acea zi in care m-am simtit mai nervoasa nici nu stiu exact daca are legatura sau nu cu aparitia acestor pete, stiu doar ca a doua zi am observat primele eczeme.Nu inteleg care poate fi cauza, daca este de natura psihica sau ceva imi provoaca o alergie.V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu cateva informatii.
Multumesc.
1 comentarii
0
10-03-2009, ora 18:15
Dr. Dorin Mihalache
Dermatovenerologie
Dr. Dorin Mihalache
Ar putea fi un debut al unui pitiriazis rozat Gibert.
Ar fi indicat si un examen dermatologic, deoarece aceasta boala dureza 6-8 saptamani si s-ar putea sa intrati in panica.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.