Mi se oprește involuntar respirația pentru 1-2 sec când sunt treaz și îmi vine să suspin.

04-11-2021
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
De 1 an tot am un simptom neplăcut gen simt că mi se oprește respirația când sunt treaz pentru aprox.2 secunde nu mai mult și imediat după își revine la normal.E ca un suspin și o inspirație mai profundă, mai adâncă și am de 15 ori pe zi cam așa.Am făcut control la inima nu am nimic decât pulsul mai crescut și hipertensiune de halat alb ptr care iau Betaloc și Prestarium cate una pe zi.
Am astm pentru care fac tratament cu symbicort și un spray nazal antialergic plus trebuie sa iau Aerius luna asta mi-a fost adăugat.
Acum un an aveam respirație dificila, wheezing și medicul alergolog mi-a dat tratamentul de mai sus.Ma simt bine, s-au mai redus semnificativ wheezingul și respirația dificilă însă a rămas acest simptom supărator
Cardiologul a zis că poate fi de la extrasistole dar nu mi-a mai zis nimic în acest sens și mi-a dat tratamentul ăla ptr puls și tensiune și am plecat.
Deci suspinul îmi vine automat, spontan nu îl fac eu și tine ptr 2 secunde, eu îl simt că o sufocare sau oprire a respiratiei dar citit că poate fi o suspiratie.
De la ce poate fi și de ce nu îmi trece ?E de la astm?Iau tratament dar degeaba.
Menționez că ține doar 2 secunde și apoi respir normal și peste 20 min iar vine și tot așa de vreo 20 de ori pe zi
De la ce poate fi și cărui medic sa mă adresez?Ce pot face?e ceva grav daca am aceste suspiratii spontane?Eu mai am și TOC și schizofrenie și iau tratament cu Prozac și Rispolept dar nu am avut probleme de la ele
Mă poate cineva ajuta?Ce poate fi?
Mulțumesc mult anticipat!
Sunt cam îngrijorat.
3 comentarii
1
04-11-2021, ora 21:53
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
E un simptom de depresie combinata cu anxietate... Daca te simti bine cu Prozac pe toc, continua cu Prozac. Asta e. Mergi asa inainte. Daca nu, schimba ad-ul.
0
02-04-2022, ora 09:39
Lochm
Nu este medic/terapeut
Lochm
Buna, sper sa primesc un sfat.am mai multe simptome.durere partea staga la imina, resperatia grea, tremurat si senzatie de frica, analize bune cat de cat inafara de gamma.ekg din ianuarie pana acum am facu3 toate bune +ecografie.radiografie la plamani +spirometrie. Dar eu ma simpt in continuare rau.am avut si covid in 6decembrie 2021.
0
02-04-2022, ora 17:37
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Lochm

Aveti somatizari de anxietate. Adresati-va unui psihiatru, psiholog daca nu va simtiti bine si doriti tratament.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce să faci când simți că nu ai suficient aer (probleme de respirație)
  • Dificultăţi la respirat? Cum îţi dai seama dacă respiri bine sau nu
  • Respirația modelează creierul: ritmul respirației influențează ritmul creierului
  • Mă ajută exercițiile fizice să respir mai bine?
  • O ședință de 20 de minute de respirație conștientă ameliorează suferința persoanelor cu cancer
  •