Masea fara nerv cariata
Buna...am si eu o intrebare...in urma cu 2 ani mi sa extras nervul de la o masea si a fost plombata definitiv...acum maseaua mi sa inegrit foarte tare...ce e de facut?...o mai pot repara sau trebuie extrasa?
3 comentarii
Buna seara, este normal ca un dinte fara nerv sa isi schimbe culoarea in timp. Daca plomba este integra si dintele il puteti folosi ca pe ceilalti, nu vad de ce ar trebui sa fie extras.
Daca va ganditi doar la imbunatatirea aspectului estetic, atunci puteti sa il acoperiti cu o coroana. In general este indicata imbracarea dintilor fara nerv deoarece acestia in timp devin mai fragili, mai casanti (fiind practic dinti "fara viata") si bineinteles, cum ati observat si dumneavoastra isi schimba culoarea.
O seara buna!
Daca va ganditi doar la imbunatatirea aspectului estetic, atunci puteti sa il acoperiti cu o coroana. In general este indicata imbracarea dintilor fara nerv deoarece acestia in timp devin mai fragili, mai casanti (fiind practic dinti "fara viata") si bineinteles, cum ati observat si dumneavoastra isi schimba culoarea.
O seara buna!
Buna ziua! Dupa cum zice si colega mea, se intampla adesea ca peretii dintelui/ maselei cu tratament de canal ( fara nerv ) sa devina bruni-cenusii. Trebuie verificata ''plomba'' sa nu-si fi pierdut etanseitatea, caci astfel si tratamentul de canal poate sa se compromita.
Va multumesc foarte mult..m-am speriat ingrozitor ca nu se mai poate repara
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9dinte innegrit
- 3Dinte innegrit
- 3plomba definitiva portelan care s-a innegrit la scurt timp
- 1Incisiv central innegrit + poza
- 3Masea plombata innegrita :(
- 3Alternativa provizorie pentru fateta incisiv superior
- 2Dinte lovit
- 1Dinte negru sub coroana
- 2Măsea înnegrită
Mai multe informații despre: dintele innegrit