Markeri tumorali
Buna ziua,
Mama mea(69 de ani) a fost operata in sept.2011 cu extirpare de san(Cluj) si diagnostic, 'neoplasm mamar drept CSE std II T2N1MO'.Tot la Cluj a facut in aprilie 2012 chimio. si radioterapia.Incepand din mai 2012 la fiecare trei luni isi face analiza markerilor tumorali (CA 15-3)care au fost la inceput 23, 7 apoi au scazut regresiv pana in 15, 5 in aug 2013.In schimb la ultima analiza facuta(2 nov 2013), acestia au crescut la 17, 48.Mentionez ca mama ia Zequipra incepand din mai 2012.Va rog sa-mi spuneti daca aceasta crestere a valorii markerilor este doar inceputul unei cresteri progresive, pana la depasirea valorilor normale, sau poate fi fluctuanta?Daca inseamna o crestere progresiva(ceea ce este alarmant) va rog sa-mi spuneti ce putem face in aceasta faza.
Va multumesc mult de tot.
Mama mea(69 de ani) a fost operata in sept.2011 cu extirpare de san(Cluj) si diagnostic, 'neoplasm mamar drept CSE std II T2N1MO'.Tot la Cluj a facut in aprilie 2012 chimio. si radioterapia.Incepand din mai 2012 la fiecare trei luni isi face analiza markerilor tumorali (CA 15-3)care au fost la inceput 23, 7 apoi au scazut regresiv pana in 15, 5 in aug 2013.In schimb la ultima analiza facuta(2 nov 2013), acestia au crescut la 17, 48.Mentionez ca mama ia Zequipra incepand din mai 2012.Va rog sa-mi spuneti daca aceasta crestere a valorii markerilor este doar inceputul unei cresteri progresive, pana la depasirea valorilor normale, sau poate fi fluctuanta?Daca inseamna o crestere progresiva(ceea ce este alarmant) va rog sa-mi spuneti ce putem face in aceasta faza.
Va multumesc mult de tot.
1 comentarii
toate sunt valori normale. sub limita maxima, nu exista "mai normal decat normalul" si nu se poate nici acorda vreo interpretare cresterilor sau scaderilor situate sub aceasta limita. 20 nu e mai normal decat 10 sau decat 5, etc. nu e deci nimic de facut aici decat continuarea tratamentului cu letrozol si a monitorizarii.
Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:
Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2marker tumoral Tg
- 8markeri tumorali
- 2Markeri tumorali CA 25
- 3markeri tumorali
- 2ce este markerul tumoral
- 0Markeri tumorali
- 1Markeri tumorali cu valoare peste limita inseamna cancer de colon?
- 2Analize markeri tumorali
- 43Dupa Chimio si Radioterapie analize markeri si mai mari
- 9Markeri tumorali adenocarcinom colo-rectal
- 5Cum interpretez markerul CEA?
- 2Rog interpretare rezultate Markeri tumorali... va multumesc
- 3CA-125 mărit e grav?
- 0Marker tumoral.
- 0Bună ziua, mi-a iesit 13, 01 U/ml si HE4 27, 37 pmol/L..siI roma a iesit 1, 9 este grav ?
- 0Markeri tumorali
- 2Marcherul tumoral peste valorile normale
- 0Marcherii tumorali, pancreas degenerat lipomatos
Mai multe informații despre: markerul tumoral