malformatie sau raritate

29-04-2009
jijie loredana
Nu este medic/terapeut
jijie loredana
avand o infectie urinara sa descoperit ca fetita mea in varsta de 14 luni sa nascuc cu dublu canal renal cu "pelvi bifida"(e in italiana asa scrie sper sa intelegeti mai bine decat mine)in partea dreapta ce as vrea sa va intreb daca mai sunt cazuri, daca ar avea de suferit mai tarziu si daca excesul de medicamente ar fi putut cauza infectia urinara sau infectia acestui canal renal sa descoperit acum pt ca este inflamat Va multumesc anticipat
2 comentarii
0
18-06-2009, ora 21:36
Dr. Oancea Mihaela
Nefrologie, Bacau
Dr. Oancea Mihaela
Sper ca nu e prea tirziu pt un raspuns:
Inseamna ca unul din rinichi in loc sa aiba un pelvis renal ( o pilnie prin care se scurge urina ) are doua unite. Sigur ca sunt si alte cazuri, nu este deloc ceva rar. Ideea e urmatoarea : aceasta mica anomalie pe care copilul o are din nastere o predispune la infectii urinare. Excesul de medicamente nu are cum sa provoace o infectie urinara. Poate sa aiba de suferit functia rinichiului daca nu sunt stapinite infectiile urinare. Cum insa este o malformatie minora, veti reusi cu siguranta sa obtineti sterilizarea urinii, cu tratament antibiotic adecvat. Posibil sa fi rezolvat deja, avind in vedere ca sunt 2 luni.
Multa sanatate fetitei si dvs!
0
18-08-2009, ora 11:20
adara
Nu este medic/terapeut
adara
Buna Loredana, eu am descoperit in urma cu trei ani ca am rinichiul stang malformat din nastere, adica un singur rinichi cu doua cavitati si bineanteles doua canale.Nu descopeream daca nu as fi avut dureri.Si din cauza infectiilor reptate mi s-a format un chist in interior chiar in peretele ce desparte cele doua cavitati.Nu vreau sa te sperii dar chistul renal este considerat un cancer benign.Eu am 43 de ani iar chistul meu masura acum trei ani 13 mm, nu stiu daca a mai crescut intre timp pt ca nu am mai fost la analize.Tatal meu are aceeasi malformatie din nastere dar nu i s-a intamplat nimic.In schimb fratele meu a avut rinichii normali si cu toate atea a murit acum 7 ani de cancer renal.Este un lucru bun ca ai descoperit din timp ca fetita ta sa poata prevenii infectiile.Daca as fi stiut ca am rinichiul malformat altfel as fi avut grija de mine.II recomand sa bea cat mai multe lichide ca sa previna infectiile, si sa se fereasca de raceli.Excesul de medicamente nu a cauzat infectia, dar daca nu facea infectia nu descopereai malformatia.Tot raul e spre bine !! Ii doresc fetitei multa sanatate, si stai linistita ca nu este nimic grav!!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.