Lipsa lueta si usoara despicataura a palatului moale
Am nascut o fetita fara lueta(uvula)Si are o usoara despicatura a palatului moale. Cât de grav este acest diagnostic si ce efecte negative produce ?Se poate remedia prin intervenție chirurgicală?Precizez faptul că atunci când vomita ii iese lapte pe nara stanga.
4 comentarii
Buna ziua!E o malformatie congenitala care se opereaza dupa varsta de 6 ani.Pana atunci se face o proteza -un obturator dentar din silicon fixat pe gingii ca si copilul sa poata bea lichide, suge lapte si apoi sa manance, , sa vorbeasca, sa creasca.
Sanatate fetitei,
Dr.E.Latcan
Sanatate fetitei,
Dr.E.Latcan
Buna !
Dar suge din sticla cu biberon si a luat in greutate normal. Nu i iese pe nas când se alimentează, doar atunci când vomita si asta se intampla destul de rar.Sper din suflet sa nu fie chiar asa de grav.
Dar suge din sticla cu biberon si a luat in greutate normal. Nu i iese pe nas când se alimentează, doar atunci când vomita si asta se intampla destul de rar.Sper din suflet sa nu fie chiar asa de grav.
Buna!Sa va traiasca fetitavsi sa fie fericita.Malformatia e mica si poate fi fara urmari f.mari.Trebuie doar urmarita in timp.
E.Latcan
E.Latcan
Vă mulțumesc! Doamne ajută !
Am făcut deja programări pentru controale.O sa vedem ce este de facut pe viitor.Sper sa nu descopere si altceva.
Am făcut deja programări pentru controale.O sa vedem ce este de facut pe viitor.Sper sa nu descopere si altceva.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 28Schizofrenie alarmanta
- 2Bebe nascut fara lueta
- 2bebe cu palatoschizis nu ia in greutate dupa o luna
Mai multe informații despre: Palatoschizis nou-nascutul fara lueta
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: