LIMFONODULI SUBMANDIBULARI
Buna ziua,
am nevoie urgenta de un raspuns de natura medicala, va rog, acordati putina atentie mesajului meu: de vreo doi ani de zile am o durere in gat, deranjanta. Am fost la diferiti medici ORL-isti, care in urma investigatiilor, au raspuns invariabil ca nu am nimic si mi-au dat ca tratament Tantum verde. Degeaba am insistat, mentionand ca duredile continusa, ba chiar aveam sangerari superficiale in saliva. Am decis sa fac pe cont propriu un RMN si rezultatul este:-rino-orofaringe, laringe fara modificari patologice
- limfonoduli submandibulari de maxim 18mm pe stg, respectiv 16mm pe dr. si latero-cervicali bilateral de maxim 1 cm
- glande parotide, submandibulare, tiroida cu aspect normal.
- rectitudine de profil a coloanei cervicale
- fluid inchistat in sinusul maxilar drept
- canal spinal si continutul sau cu aspect normal
- plaman normal
- fara adenopatii mediastinale, axilare, supra sau sub claviculare.
- cord aspect normal
- artera pulmonara, aorta toracala de calibru normal
- glande suprarenale de aspect normal
Concluzii: microadenopatii submandibulare
Va rog mult, interpretati rezultatul examenului RMN referitor la limfonodulii submandibulari si fluidul inchistat in sinusul maxilar.
Va multumesc mult!!!
am nevoie urgenta de un raspuns de natura medicala, va rog, acordati putina atentie mesajului meu: de vreo doi ani de zile am o durere in gat, deranjanta. Am fost la diferiti medici ORL-isti, care in urma investigatiilor, au raspuns invariabil ca nu am nimic si mi-au dat ca tratament Tantum verde. Degeaba am insistat, mentionand ca duredile continusa, ba chiar aveam sangerari superficiale in saliva. Am decis sa fac pe cont propriu un RMN si rezultatul este:-rino-orofaringe, laringe fara modificari patologice
- limfonoduli submandibulari de maxim 18mm pe stg, respectiv 16mm pe dr. si latero-cervicali bilateral de maxim 1 cm
- glande parotide, submandibulare, tiroida cu aspect normal.
- rectitudine de profil a coloanei cervicale
- fluid inchistat in sinusul maxilar drept
- canal spinal si continutul sau cu aspect normal
- plaman normal
- fara adenopatii mediastinale, axilare, supra sau sub claviculare.
- cord aspect normal
- artera pulmonara, aorta toracala de calibru normal
- glande suprarenale de aspect normal
Concluzii: microadenopatii submandibulare
Va rog mult, interpretati rezultatul examenului RMN referitor la limfonodulii submandibulari si fluidul inchistat in sinusul maxilar.
Va multumesc mult!!!
4 comentarii
1. durerea din gat poate avea cateva origini ( secretiile din nas care vin spre posterior, refluxul gastroesofagian... ambele NU dau marirea ganglionilor limfatici !!!
2.Trebuie sa faceti un consult la gastrologie si investigatii
3.Pentru problema din sinusul maxilar.. trebuie facuta o endoscopie sinusala, , ,
4. o analiza a sangelui la Hematologie...
2.Trebuie sa faceti un consult la gastrologie si investigatii
3.Pentru problema din sinusul maxilar.. trebuie facuta o endoscopie sinusala, , ,
4. o analiza a sangelui la Hematologie...
Va multumesc mult, d-le doctor! Am asteptat cu nerabdare raspunsul dv. si m-am mai linistit.Cand am citit limfonoduli submandibulari am suspicionat ce e mai rau...Voi solicita analizele recomandate si voi face investigatiile.Sunt constienta ca, din aproape in aproape, pana la urma vom vedea despre ce este vorba.Va multumesc mult, inca odata!
Mai am o intrebare, d-le dr.! Limfonodulii, sunt ganglioni limfatici inflamati, sau sunt formatiuni tumorale? Multumesc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2ganglion marit la gat
- 303ganglioni inflamati
- 64gat inflamat de mai bine de o luna si cu un nod cand inghit
- 4ganglioni umflati
- 14Acum 3 saptamani mi-au aparut doi ganglioni submaseterieni,
- 16ganglion stanga umflat
- 0ganglioni gat
- 8Adenopatie laterocervicala dreapta
- 1Ganglion inflamat
- 2problema ureche ganglion umflat fara diagnostic
- 3Ganglion sau umflatura sub barbie