limfom non-hodgkin si sarcina
buna as-i dori sa stiu si eu daca sotul are limfom eu mai pot face copii, si daca afecteaza cumva sarcina, acum el face citostatice dar dupa cat timp as putea avea un copil daca stie cineva va rog sa-mi spuneti.
4 comentarii
Citostaticele afecteaza spermatogeneza si sunt cauza de infertilitate.Deci pe timpul terapiei nu e nici o sansa sa ramai insarcinata.Dar daca dupa terminarea terapiei, la sase luni, un an vezi ca nu ramai gravida, sotul poate face o spermograma.Afectarea functiei testiculare este in raport de cantitatea de citostatic, durata terapiei si tipul /tipurile de medicamente administrate.
multumesc pentru raspuns deci doar tratamentul afecteaza nu boala se transmite la fat.
Deci tu ai vrut sa stii, de fapt, daca boala se va transmite la copil.Eu zic ca nu, ipoteza care sta la baza aparitiei acestei boli este de natura infectios-inflamatorie ; etiologia LNH este virala si boala apare la persoane cu imunodeficienta. Mai intereseaza-te despre aceasta problema.Numai bine!
am avut o sarcina acum o luna si am pierdut aveam 9 saptamani dar s-a oprit din evolutie iar dupa 2 saptamani am aflat de boala sotului meu doamna doctor care il tateaza la fundeni a zis ca nu am voie sa fac copii 5 ani dupa ce boala se trateaza atunci voi avea 40 de ani si nu cred ca se mai poate as vrea sa stiu la cat timp dupa ce nu mai face chimioterapie se elimina din corp substantele alea si daca atunci mai pot avea o sarcina normala va multumesc mult.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2limfom malign non hodgkin, chimioterapie si hepatita cronica produsa de medicamente
- 3ce inseamna micropoliadenopatii, cumva metastaze?
- 3Limfom Non hodgkin
- 3Non-Hodgkin cu HTLV1
- 2Limfom Non-Hodgkin
- 2limfom nonhodgkin
- 2limfom malign non-Hodgkin CU CELULA MARE B
- 3Limfom malign non-hodking
- 4Non hodghins...ajutor
- 1limfom maligh nonhodgkin difuz cu celula mica b
- 6Limfom non-hodking agresiv, stadiul 3
- 3Intrebare limfom
- 1Medicamente pentru limfom non-Hodgkin
- 0Transplant medular