Limba tăiată dun cauza unei căzături, copil 2 ani.

11-08-2021
Larisa19/
Nu este medic/terapeut
Larisa19/
Buna ziua,
Copilul a căzut ieri pe la prânz si si-a tăiat limba cu dinții. Rana este ovala are circa 2cm, dar nu știu cat de adânca, nu este tăiată total sau despicate. Astăzi, la 24 h după incident, o parte este desprinsa si are pe margine un țesut mi albicios, puțin umflata si mai roșie in jurul rănii.
Am fapt la urgente/spital Curtea de Arges, m-au trimis la Pitești, iar de aici către București, deoarece ei nu fac anestezie la copii sub 3 ani. Eu vroiam s a-mi se dea niște sfaturi/ indicații cum sa îngrijesc in mod corespunzător rana, deoarece nici eu, nici soțul nu suntem de acord cu anestezia totala la un copil asa mic.
Va rog din suflet, ajutați-ma, spuneti-mi cum sa ii îngrijesc rana, ce pot cumpara de la farmacie.
I-am dat antiinflamatoare Panadol si Nurofen pediatric, alternativ la 4 ore si i-am dat pe rama cu albastru de metil ( la indicațiile farmacistei) deși scrie uz extern pe cutie. Ii dau mâncare cu siringa si reușește, nu întodeauna, sa sugă la san.
Ma puteti informa corespunzător, va rog frumos? Va mulțumesc!
1 comentarii
0
21-03-2023, ora 09:34
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov, Darste
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

îmi pare rău să aud despre incidentul cu copilul dumneavoastră. Este important să se acorde îngrijirea adecvată pentru a preveni orice complicație sau infecție a rănii. Iată câteva sfaturi despre cum să îngrijiți rana:

Clătiți cu apă rece: Spălați cu grijă zona afectată cu apă rece pentru a ajuta la oprirea sângerării și pentru a reduce umflarea. Încercați să clătiți limba cu apă rece, deoarece acest lucru poate ajuta la reducerea inflamației și la prevenirea durerii.

Comprese reci: Puteți aplica comprese reci pe zona afectată pentru a ajuta la reducerea umflăturii și a durerii. Folosiți o compresă rece timp de 10-15 minute, apoi pauzați timp de 10-15 minute înainte de a reaplica.

Evitați mâncarea dură și picantă: Este important să evitați orice mâncare tare sau picantă, deoarece aceasta poate agrava rana. Înlocuiți mâncarea solidă cu alimente moi și bine gătite, cum ar fi terciul, supa sau iaurtul.

Alimentația: Dacă copilul are probleme în a mânca, încercați să-i oferiți mâncarea într-o formă lichidă sau să o pasați. Este important să se asigure o hidratare adecvată.

Nu folosiți albastru de metil în interiorul gurii: Albastru de metil este un antiseptic, dar nu este recomandat să se aplice în interiorul gurii deoarece poate fi toxic și poate agrava leziunea.

Vizitați un medic dentist: Este recomandat să vizitați un medic dentist pentru a evalua rana și a vă sfătui cu privire la orice tratament suplimentar necesar, cum ar fi aplicarea unui medicament anestezic sau un pansament special.

Este important să acordați atenție simptomelor, cum ar fi durerea, umflarea sau sângerarea. Dacă simptomele persistă sau se agravează, este important să vizitați un medic cât mai curând posibil. În cazul în care observați orice semne de infecție, cum ar fi roșeață sau secreție, contactați imediat un medic dentist.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,

Dentistul Meu:

Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog

Zâmbim împreună din 2007.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: