Ligament periodontal?

25-06-2011
adellyna23
Nu este medic/terapeut
adellyna23
Buna ziua!

Mi s-a extras in urma cu 2 luni o masea din care au ramas doua radacini din trei...pentru ca una zicea doamna doctor ca era macinata din cauza granulomului..a infectiei. Dupa 3 saptamani am observat ceva in locul extras ca un oscior mic alb ca un varf de ac..in simt putin si la suprafata gingiei daca ating cu limba...si daca misc il simt in gingie...eu ma gandeam ca e ceva rest dar doamna doctor a zis ca e ceva ligament prin care maseaua a fost prinsa in alveola. Sa fie ceva ligament periodontal? A zis ca e bine ca mi-a ramas acolo ca atunci cand vreau implant sa aiba pe ce sa-l aseze. Posibil asa ceva? Eu ma gandesc sa nu fie ceva rest ramas. Radiografie se face numai cu trimitere si imi este rusine sa mai insist pe acest subiect daca dansa a zis ca nu e rest.

Astept un raspuns!
Va multumesc!
6 comentarii
0
26-06-2011, ora 21:43
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Poate fi un cioc osos (de la septul dintre radacini) sau o radacina ramasa. Doar o radiografie poate lamuri situatia.
0
27-06-2011, ora 12:41
adellyna23
Nu este medic/terapeut
adellyna23
Si daca este un cioc osos e ceva problema? Trebuie scos?

Multumesc pentru raspuns!
0
27-06-2011, ora 14:39
Dr. Nicoleta Grosu
Stomatologie, cluj
Dr. Nicoleta Grosu
Nu. Nu.

Foarte probabil cu timpul se va modela singur in procesul de vindecare si va disparea.
0
28-06-2011, ora 13:17
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
radiografie puteti face si fara trimitere. mergeti pur si simplu la un centru de radiologie si le aratati zona unde s-a facut extractia. tind sa cred ca, dupa 2 luni, chiar si un cioc osos ar fi trebuit sa se fi acoperit de gingie, nu sa fie vizibil prin gingie. remodelarea si vindecarea osoasa se face sub gingie, aceasta vindecandu-se mai repede decat osul.
0
28-06-2011, ora 19:11
adellyna23
Nu este medic/terapeut
adellyna23
Gingia nu mi s-a inchis de tot inca de la extractie, osciorul acela este foarte vizibil la nivelul gingiei...posibil ca in cazul in care este un cioc osos vindecarea sa se produca mai greu din cauza ca am lipsa de calciu? Dar in cazul in care este vreun rest ramas, necesita operatie pentru scoatere?

Multumesc pentru raspunsuri!
0
02-09-2011, ora 12:36
adellyna23
Nu este medic/terapeut
adellyna23
Buna ziua!

Am revenit dupa ceva timp in care am vorbit despre problema de mai sus. Am crezut ca este un cioc osos, am ignorat problema si pe zi ce trecea tot iesea la suprafata pana cand acum cateva zile s-a miscat singur si doar a trebuit sa-l ajut f putin ca sa iasa. Era un ciob considerabil ca marime de la maseaua extrasa. Mentionez ca aceasta masea mi-a fost extrasa pentru ca avusem granulom, era inflamata gingia si au ramas doar doua colturi la suprafata, iar extractia a fost dificila iar cand mi s-a extras s-a auzit ca si cum s-ar rupe un creion in doua. Doamna doctor a zis ca maseaua trebuia sa aiba 3 radacini, insa mi-a scos doar doua pentru ca una era macinata din cauza granulomului.

Intrebarea mea este: este posibil ca ciobul acela sa fi fost radacina a treia din masea? Nu era intreaga era rupta, precizez a iesit singura, nu am fortat-o. E posibil ca sa mai am ceva rest acolo? Sau sa mai fi ramas ceva infectie din cauza ciobului? (granulomul din cate stiu eu arata ca o bilutza cu puroi, insa cand mi-a extras maseaua eu n-am vazut decat ceva ca o vena mica mai groasa decat o vena normala. Simt ceva sub maxilar ca o usoara inflamatie mica ca o biluta la atingere. Nu's sigura. Poate fi vreun ganglion? Daca compar partea afectata cu cealalta parte sub maxilar, parca aceasta e mai inflamata putin. Gingia insa nu mai este inflamata, logic. Radiografie pe acea masea afectata despre care vorbesc, nu mi s-a facut ci mi s-a extras direct. Astept un raspuns!

Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Rezecție apicală - ghidul pacientului (ce trebuie să știi)
  •