lichen versicolor e totuna cu pitiriasis versicolor?
Va rog sa-mi spuneti si mie daca lichen versicolor e totuna cu pitiriasis versicolor, si cum se trateaza cele 2 afectiuni. Va multumesc
1 comentarii
Raspunsul D-nei Conf. Dr. Anca Zbranca, Medic primar dermato-venerologie:
"Lichenul plan (Notiunea de Lichen versicolor nici nu exista)este o afectiune total diferita de Pitiriazisul Versicolor.
Pitiriazisul versicolor se trateaza ca multe alte afectiuni datorate fungilor (ciupercilor) cu medicamente din familia antimicoticelor, de obicei in aplicatie locala -creme, sprayuri sau sampoane.La noi se gasesc medicamente sub forma de sampon TRIAZOL, de creme TRAVOGEN, CLOTRIMAZOL, LAMISIL, TERBISIL, ETC, comprimate uneori purtind aceleasi nume cu cremele sau sampoanele, dar aceste medicamente nu trebuie luate sau aplicate fara prescriptie medicala deoarece pot avea contraindicatii !
Lichenul cutanat necesita adeseori tratament cortizonic local sau intralezional, este o afectiune la care doar vazind pacientul poate fi hotarit tratamentul."
"Lichenul plan (Notiunea de Lichen versicolor nici nu exista)este o afectiune total diferita de Pitiriazisul Versicolor.
Pitiriazisul versicolor se trateaza ca multe alte afectiuni datorate fungilor (ciupercilor) cu medicamente din familia antimicoticelor, de obicei in aplicatie locala -creme, sprayuri sau sampoane.La noi se gasesc medicamente sub forma de sampon TRIAZOL, de creme TRAVOGEN, CLOTRIMAZOL, LAMISIL, TERBISIL, ETC, comprimate uneori purtind aceleasi nume cu cremele sau sampoanele, dar aceste medicamente nu trebuie luate sau aplicate fara prescriptie medicala deoarece pot avea contraindicatii !
Lichenul cutanat necesita adeseori tratament cortizonic local sau intralezional, este o afectiune la care doar vazind pacientul poate fi hotarit tratamentul."
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 23m-a diagnosticat cu pitiriazis versicolor si mi-a indicat sa folosesc Lomexin
- 3Va rog sa imi dati un sfat.pitiriazis versicolor
- 2mi-au aparut de 2 zile pe spate, in zona lombara, un grup de bubite rosii, usor umflate
- 4pitiriazis versicolor copil sub 2 ani
- 4am nevoie de un tratament: pitiriazis versicolor
- 12pitiriazis versicolor - tratament
- 3pitiriazis versicolor
- 6pitiriazis versicolor - recomandari, sfaturi
- 10pitiriazis verzicolor
- 3Ciuperca
- 0Pitiriazis versicolor/rozat
- 1Buna ziua...tratarea pitiriazisului versicolor
- 2Pitiriasi versicolor
- 2Pitiriazis versicolor insotit de mancarimi
- 0Pitiriazis versicolor
- 2Pitiriazis Versicolor Tratament
- 0Va rog sa ma ajutați cu o părere: pitiriazis veriscolor și tatuaj
- 2Help! pitiriazis versicolor - am urmat tratamentul dar petele nu s-au estompat.
Mai multe informații despre: Pitiriazis versicolor
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: