Libidou scăzut. Ce pot face ?
Buna ziua ! Am 24 de ani și am o relație de 4 ani de zile alături de prietenul meu. Menționez ca el a fost primul bărbat cu care am avut contact sexual. De 3 ani, adică de când mi-am început viața sexuală, nu am avut orgasm și nici dorința sexuală, plus ca in anumite momente simt dureri in timpul actului sexual, dar o făceam pentru ca știam ca are nevoie . Am fost de nenumărate ori la ginecolog și totul este perfect in interior, singurul lucru pe care îl putea face, doamna doctor, era sa îmi dea niște pastile crezând ca as fi putut raci. As dori sa știu cum pot remedia problema, dacă este nevoie sa consult un sexolog și dacă asta ar putea sa îmi rezolve problema.
3 comentarii
Bună seara!
Dacă n-au fost probleme fizice, pot fi hormonale sau psihologice.
Vă recomand să mergeți la endocrinolog, iar dacă nu există probleme hormonale mergeți la un psiholog cu competențe pe psihosexologie.
Dacă n-au fost probleme fizice, pot fi hormonale sau psihologice.
Vă recomand să mergeți la endocrinolog, iar dacă nu există probleme hormonale mergeți la un psiholog cu competențe pe psihosexologie.
Buna!
Nicio femeie nu are obligatia de a intretine raporturi sexuale daca are dureri nedorite. Sexul nu reprezinta doar un act fizic, exista mecanisme psihologice care moduleaza intensitatea dorintei sau nevoii de a face sex. Examinarea acestui aspect poate sa dezvaluie sursa problemei, insa sacrificarea propriului confort si neglijarea propriilor nevoi nu duce la o calitate a vietii satisfacatoare.
Nicio femeie nu are obligatia de a intretine raporturi sexuale daca are dureri nedorite. Sexul nu reprezinta doar un act fizic, exista mecanisme psihologice care moduleaza intensitatea dorintei sau nevoii de a face sex. Examinarea acestui aspect poate sa dezvaluie sursa problemei, insa sacrificarea propriului confort si neglijarea propriilor nevoi nu duce la o calitate a vietii satisfacatoare.
In general, durerea sexuala are un rol important în semnalizarea unor probleme organice, insa de multe ori are si o importanta componenta emoționala, ce poate amplifica semnificativ impactul asupra vietii in cuplu.
Durerea sexuala apare cel mai frecvent intre 18 și 24 de ani si nu odata cu reducerea lubrifierii vaginale din preajma menopauzei, asa cum poate presupun unii. E important sa evaluezi in cadrul unor sesiuni de psihosexologie daca exista o componenta emotionala a durerii sexuale si a reducerii libidoului tau.
Dr Rares Ignat
Terapie de cuplu - Sexologie
Durerea sexuala apare cel mai frecvent intre 18 și 24 de ani si nu odata cu reducerea lubrifierii vaginale din preajma menopauzei, asa cum poate presupun unii. E important sa evaluezi in cadrul unor sesiuni de psihosexologie daca exista o componenta emotionala a durerii sexuale si a reducerii libidoului tau.
Dr Rares Ignat
Terapie de cuplu - Sexologie
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5lipsa erectiei, libidou scazut
- 3libidou crescut...problema
- 4libidou scazut
- 3Tratamente homeopate ptr scaderea libidoului?
- 4Sex prea mult, prea putin ?
- 1pastila pentru scadere libido?
- 9Libidoul si tulburare sexuala
- 14Stare generala de sanatate proasta, lista lunga de simptome
- 4jeanine, nervozitatea si libidoul scazut:(
- 8Inflamatie vagin
- 0Libidou scazut, erectie slaba, ejaculare lenta
- 5Libidou scazut
- 4Impotenta, libidou scazut, erectie foarte slaba - Va rog un raspuns
- 0libidou 0
- 11De ce nu imi doresc sa fac sex?
- 5Lipsa apetitului sexual la sot
- 2Până la ce vârstă au bărbații erecție sau simt nevoia de sex?
- 2Ce stimulente/pastile pentru creșterea libidoului funcționează la femei?
Mai multe informații despre: libidoul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: