Libidou scăzut. Ce pot face ?

23-01-2019
123456L123456
Nu este medic/terapeut
123456L123456
Buna ziua ! Am 24 de ani și am o relație de 4 ani de zile alături de prietenul meu. Menționez ca el a fost primul bărbat cu care am avut contact sexual. De 3 ani, adică de când mi-am început viața sexuală, nu am avut orgasm și nici dorința sexuală, plus ca in anumite momente simt dureri in timpul actului sexual, dar o făceam pentru ca știam ca are nevoie . Am fost de nenumărate ori la ginecolog și totul este perfect in interior, singurul lucru pe care îl putea face, doamna doctor, era sa îmi dea niște pastile crezând ca as fi putut raci. As dori sa știu cum pot remedia problema, dacă este nevoie sa consult un sexolog și dacă asta ar putea sa îmi rezolve problema.
3 comentarii
0
23-01-2019, ora 18:47
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună seara!
Dacă n-au fost probleme fizice, pot fi hormonale sau psihologice.
Vă recomand să mergeți la endocrinolog, iar dacă nu există probleme hormonale mergeți la un psiholog cu competențe pe psihosexologie.
0
24-01-2019, ora 13:52
Psiholog Robu Madalina
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Robu Madalina
Buna!
Nicio femeie nu are obligatia de a intretine raporturi sexuale daca are dureri nedorite. Sexul nu reprezinta doar un act fizic, exista mecanisme psihologice care moduleaza intensitatea dorintei sau nevoii de a face sex. Examinarea acestui aspect poate sa dezvaluie sursa problemei, insa sacrificarea propriului confort si neglijarea propriilor nevoi nu duce la o calitate a vietii satisfacatoare.
0
05-03-2019, ora 13:30
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
In general, durerea sexuala are un rol important în semnalizarea unor probleme organice, insa de multe ori are si o importanta componenta emoționala, ce poate amplifica semnificativ impactul asupra vietii in cuplu.

Durerea sexuala apare cel mai frecvent intre 18 și 24 de ani si nu odata cu reducerea lubrifierii vaginale din preajma menopauzei, asa cum poate presupun unii. E important sa evaluezi in cadrul unor sesiuni de psihosexologie daca exista o componenta emotionala a durerii sexuale si a reducerii libidoului tau.

Dr Rares Ignat
Terapie de cuplu - Sexologie
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce mi-am pierdut dorința sexuală (cauze, tratament și sfaturi utile)
  • Libidoul crescut
  • Sunt produsele pentru creșterea libidoului eficiente? Ce spun studiile
  • Cercetătorii au descoperit un hormon care acționează ca un afrodisiac
  • Kisspeptin - eficient la bărbații cu dorință sexuală scăzută
  • Lipsa excitației - de ce nu mă excit?
  • Să înţelegem libidoul sexual - când scade şi când creşte (şi de ce)
  •