leziune menisc
Buna seara. acum 10 zile la un fotbal la o miscare brusca am simtit o pocnitura la genunchiul drept. MI A fugit piciorul spre interior. gheata repaos total. Dupa 4 zile am inceput sa merg cu ajutorul unei genunchere cu magneti. Cind indrept piciorul ma doare in exteriorul genuchiului.am fost la un dr ortoped diagnostic leziune de menisc. mia facut o injectie cu Diprofos. urmind dupa 3 saptamini sa mi dea alta. ce sfat imi dati sa mai fac. multumesc
1 comentarii
Buna seara!
Eu personal nu sunt de acord cu infiltratiile articulare cu Diprophos.
Atitudinea moderna in entorsele genunchiului, in afara rupturii clare a meniscului cu blocaj articular, consta in tratament functional (mers cvasi-normal, fara exagerarea eforturilor) si reevaluare dupa 6-12 saptamani de la traumatism.
Aparitia blocajului articular sau a altor semne meniscale clinice clare determina indicatia chirurgicala de artroscopie.
In rest, doar reevaluarea clinica periodica poate indica un tratament corespunzator, conservator sau chirurgical.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Eu personal nu sunt de acord cu infiltratiile articulare cu Diprophos.
Atitudinea moderna in entorsele genunchiului, in afara rupturii clare a meniscului cu blocaj articular, consta in tratament functional (mers cvasi-normal, fara exagerarea eforturilor) si reevaluare dupa 6-12 saptamani de la traumatism.
Aparitia blocajului articular sau a altor semne meniscale clinice clare determina indicatia chirurgicala de artroscopie.
In rest, doar reevaluarea clinica periodica poate indica un tratament corespunzator, conservator sau chirurgical.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 19leziune de menisc
- 291 - Ruptura grad 3 LCM si LIA cu ruptura de menisc
- 16leziune ale coarnelor anterior si posterior ale meniscului
- 20Artroza si leziune de menisc
- 0Operatie menisc, dureri acute
- 2Operatie menisc
- 3Rupturi
- 1Leziune Menisc
- 2Probleme cu genunchii
- 3Leziune grad 2 menisc intern, corn posterior(genunchi stang)
- 0Intrebare - se poate face transplant de menisc sau se poate inlocui cu un material asemanator?
- 2Operatie de menisc si platfus ?
- 2Ruptura menisc
- 0Suspiciune leziune menisc.
- 0Damian munteanu, Ortopedie - fisura menisc
- 1Ligamentoplastie genunchi
- 2Ruptura LIA si leziune de menisc
- 1Leziune menisc
- 0Accident rutier la genunchiul stang
Mai multe informații despre: Leziunile de menisc
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: