Leziune genunchi

10-08-2016
Emilian1
Nu este medic/terapeut
Emilian1
Buna ziua, In urma cu 2 ani am avut o căzătura in piciorul stâng unde am simțit o deplasare a oaselor cu revenire ulterioară am mers la RMN Iar rezultatul a fost următorul : Examinare IRM a genunchiului stâng evidențiază menisc intern si extern cu hiposemnal pe toate secvențele. Ligamentele încrucișate anterior si posterior, ligamente colaterale si ligamentul patelar au aspect RM normal. La nivelul condilului femural exter si polului inferior al rotulei se vizualizează arii de edem cu minima fisura la nivelulcartilajului de acoperire la nivel patelar. Acumulare fluid pericondilian, retro si suprapatelar. Concluzii. Contuzie patela si condil femural extern genunchi stâng. Întrebarea mea este ma pot vindeca cu tratament sau prin operație ? Menționez ca de câteva zile ma înțeapă genunchiul la partea interioară a piciorului. Va mulțumesc !
2 comentarii
1
10-08-2016, ora 18:10
Dr. Alin Pandea
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Alin Pandea
Se poate si fara operatie, dar nu este garantat.
Este necesar un consult si o examinare a atenta a genunchiului, stilului de viata, nivelului de activitate.
Se poate recomanda recuperare medicala +/- tratamente de regenerare articulara.
Cu stima,
Dr Alin Pandea
1
11-08-2016, ora 19:12
Kinetoterapeut Raluca Szabo
Recuperare, medicina fizica si balneologie, Salonta
Kinetoterapeut Raluca Szabo
La recomandarea dr ortoped se poate imobiliza pentru o perioada genunchiul, pt a-l pune in si a ajuta absortia edemului si a eventualei mici fisuri le nivelui cartilajului. Dupa aceea se face masaj cu gheata de 3-4 ori pe zi de jur imprejurul articulatiei genunchiului, apoi se acopera 5'-10' cu un prosop.Articulatia se va incalzi si va permite miscari de flexie-extensie ale gambei initial, apoi rotatii stanga-dreapta, contractiile intreg membrului inferior, si usoare miscari de pedalare, toate acestea din pozitia culcat. E indicat sa consultati un medic BFT pt a va recomanda eventual si electroterapie decontracturanta inaintea gimnasticii medicale(care mareste mobilitatea pierduta datorata traumatismului, si implicit reducerea a durerii.)Revin: apoi se fac usoare flexii(indoiri si ridicari) ale genunchiului, progresive, la iinceput prin sprijinul si tararea calcaiului pe cearceaf.Urmeaza ridicarea usoara a intregului picior deasupra nivelului patului ; din culcat pe burta indoirea gambei si ducerea calcaiului spre sezut;sprijin pe degetele picioarelor si extensia simultana a genunchilor, din patru labe ducerea genunchiului indoit spre piept, si extins inapoi, usoara lasare a sezutului pe calcaie; din sezand, picioarele atarnate inafara patului, mainile sprijin in spate, se ridica coapsa spre piept, sau coapsa fixa se penduleaza gamba. Exercitiile se fac cate 8-10 si se repeta de 3X/ zi.Asta este o prima faza de ex. Dar mai sunt si din picioare, fandari, pedalari la bicicleta ergometrica de obicei sub atentia kinetoterapeutului. Succes si recuperare grabnica.(atentie:nu neglijati masajul cu gheata, e important)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum menținem sănătatea genunchilor?
  • Alergarea ar putea fi benefică pentru genunchi, contrar temerilor generale
  • Leziunile genunchilor nu se vindecă complet
  • Alergarea ameliorează inflamația genunchiului, contrar așteptărilor
  • Dislocare genunchi - primul ajutor și sfaturi utile
  • Tipuri de durere de genunchi în diferite afecțiuni ale genunchilor
  • Recuperarea genunchiului în funcţie de patologie - evoluţie şi durată
  •