lentile de contact
ce riscuri exista? pot inlocui cu succes ochelarii ?
2 comentarii
Buna dimineata! Eu recomand lentile de contact, de obicei dupa 14 ani, am si pacienti mai mici cu anizometropii mari carora nu le-am putut prescrie ochelari si care au lentile de contact night and day( se poarta continuu timp de 1 luna); Ideale sunt lentile zilnice, o perche se poarta in cursul zilei si se arunca seara, numai ca sunt mai scumpe; atunci preferam prescrierea lentilelor de 14 zile sau lunare( se poarta in cursul zilei 14 -15 ore, seara se pun intr-o solutie speciala); prefer lentilele care se poarta numai in cursul zilei, este bine sa lasam corneea libera, noaptea;Complicatiile pot fi numeroase, de obicei apar prin nerespectarea recomandarilor medicului privind portul lentilelor si prin igiena defectuoasa( consider ca dupa 14 ani, copiii pot respecta indicatiile medicului):conjunctivite, keratite, eroziuni, ulcere corneene, neovascularizatie limbica, etc;Este bine de stiut ca, in momentul in care apare roseata oculara, secretie conjunctivala, lentila va fi data jos si este obligatorie prezentarea la medic; in cursul purtarii lentilelor, desi cele mentionate de mine au un continut mare de apa, pot exista situatii in care apare uneori senzatia de corp strain prin uscarea lentilelor; eu recomand pentru astfel de situatii, lacrimi artificiale( nu orice fel de lacrimi sunt tolerate, ci unidozele care nu au conservant si preferabil pe baza de acid hialuronic: Lubristil 1 picatura in AO, la nevoie, sau Eyestil colir unidoze, 1 picatura in AO la nevoie);numai bine
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Recomandare clinică Bucuresti
- 1La oftalmologie îți vede propriul ochi pe monitor 3D că într-o tomografie ?
- 2Microftalmie
- 3Tratamente retinopatie de prematuritate pentru adulți. Ce progrese s-au făcut?
- 0Ochelari de citit folositi pentru distanta
- 1Privire in jos, nimeni nu- mi raspunde
- 0Vedere in jos
- 1Ochelari -0, 75 si -0, 5
- 2Inlocuire cristalin artificial
- 0Reducerea dioptrii, gimnastica