lentile de contact

09-01-2009
evident.silvia
Nu este medic/terapeut
evident.silvia
ce riscuri exista? pot inlocui cu succes ochelarii ?
2 comentarii
0
10-01-2009, ora 12:10
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Eu recomand lentile de contact, de obicei dupa 14 ani, am si pacienti mai mici cu anizometropii mari carora nu le-am putut prescrie ochelari si care au lentile de contact night and day( se poarta continuu timp de 1 luna); Ideale sunt lentile zilnice, o perche se poarta in cursul zilei si se arunca seara, numai ca sunt mai scumpe; atunci preferam prescrierea lentilelor de 14 zile sau lunare( se poarta in cursul zilei 14 -15 ore, seara se pun intr-o solutie speciala); prefer lentilele care se poarta numai in cursul zilei, este bine sa lasam corneea libera, noaptea;Complicatiile pot fi numeroase, de obicei apar prin nerespectarea recomandarilor medicului privind portul lentilelor si prin igiena defectuoasa( consider ca dupa 14 ani, copiii pot respecta indicatiile medicului):conjunctivite, keratite, eroziuni, ulcere corneene, neovascularizatie limbica, etc;Este bine de stiut ca, in momentul in care apare roseata oculara, secretie conjunctivala, lentila va fi data jos si este obligatorie prezentarea la medic; in cursul purtarii lentilelor, desi cele mentionate de mine au un continut mare de apa, pot exista situatii in care apare uneori senzatia de corp strain prin uscarea lentilelor; eu recomand pentru astfel de situatii, lacrimi artificiale( nu orice fel de lacrimi sunt tolerate, ci unidozele care nu au conservant si preferabil pe baza de acid hialuronic: Lubristil 1 picatura in AO, la nevoie, sau Eyestil colir unidoze, 1 picatura in AO la nevoie);numai bine
0
13-01-2009, ora 12:09
evident.silvia
Nu este medic/terapeut
evident.silvia
Multumesc pt raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.