Lamurire.

17-05-2013
sasu daniel
Nu este medic/terapeut
sasu daniel
Acum 2 ani, am facut un consult oftalmologic si rezultatul a fost -0, 75 la OS si -0, 5 la OD.
Anul acesta, pein ianuarie 2013, rezultatul a fost -0, 75 la OS si -0, 35 la OD.
Mentionez ca ambele controale au fost facute la locul de munca, atat prin metoda clasica (privirea unui panou cu litere) cat si la un aparat (probabil refractometru portabil ?).

Intrucat in urma consultatiei din acest an, am constatat ca am dificultati evidente in ceea ce priveste vederea la distanta cu OS (in fapt cand am privit panoul doar cu OS, abia vedeam randul de sus al panoului cu litere), am mers la un cabinet de oftalmologie, unde, dupa ce am fost consultat, rezultatul a fost -1, 25 la OS si 0, 00 la OD.
Nu au fost constatate alte probleme.
Practic, de ex., la o distanta de 4 - 5 m de TV, disting cu dificultate scrisul/subtitrarea (vad in ceata), la o distanta mai mare nu disting scrisul.
Medicul a apreciat ca, atat timp cat OD nu are probleme, in prezent, nu este necesar sa port ochelari, insa va trebui sa revin dupa 6 luni - 1 an si functie de evolutie, imi va prescrie ochelari, daca este necesar.

Neclaritatile mele sunt urmatoarele:
- faptul ca nu port ochelari avand in vedere - 1, 25 la OS, nu imi afecteaza si OD.
- nu va evolua mai mult problema la OS in lipsa ochelarilor
- desi am incredere in medicul oftalmolog, totusi, este normal sa nu mi se recomande purtarea de ochelari in situatia data (mentionez ca, in fapt imi convine ca nu mi-a prescris ochelari, insa nu vreau ca problema sa se agravezi, asa ca... daca trebuie...)
Multumesc.
2 comentarii
0
19-05-2013, ora 10:38
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Eu iti recomand sa porti o lentila de contact la ochiul stang. Se pot prescrie si ochelari. Din punctul meu de vedere, miopia la OS poate progresa, pot apare modificari si la OD, independente de modificarile OS, mai ales daca folosesti mult ochii la lucru de aproape ( citit, calculator).Numai bine
0
19-05-2013, ora 20:17
sasu daniel
Nu este medic/terapeut
sasu daniel
Multumesc ptr. raspuns,
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.