iridocielita?
ce este iridocielita? imi permite sa lucrez la computer tratamentul sau mai bine sa iau o pauza?
3 comentarii
Este vorba despre iridociclita, boala oculara?Iridociclita ( uveita anterioara) este o afectiune oculara, se caracterizeaza prin inflamatia irisului si a partii anterioare a corpului ciliar ; din punct de vedere clinic, uveita anterioara poate fi acuta, poate persista pana la 3 luni, sau cronica, cu evolutie peste 3 luni; Din punct de vedere etiologic, poate fi exogena ( cauzata de germeni din mediul extern, in urma lezarii uveei) sau endogena( asociata cu afectiuni sistemice cum ar fi sarcoidoza, poliartrita reumatoida, spondilita anchilopoetica, LED, cu recidive frecvente, infectii cu bacterii- TBC, fungi-candidoza, virusuri-herpes zoster, parazitoze-toxoplasmoza, toxocariaza sau poate fi vorba despre o uveita idiopatica, in aproximativ 25% din cazuri); Este important ca dupa ce s-a stabilit diagnosticul de iridociclita, sa se faca invetigatii pentru a se stabili etiologia; Tratamentul iridociclitelor are o componenta nespecifica( este tratamentul care se face in toate formele de iridociclite) si o componeneta specifica( in functie de etiologie); Tratamentul nespecific local se face cu corticoizi topici sau injectati periocular, midriatice, AINS topice;tratamentul nespecific general consta in administrarea de corticosteroizi sistemici, AINS, imunosupresoare, eventual Ac monoclonali;Numai bine
da, iridociclita, se pare ca am scris eu gresit. am primit un tratament pt 9 zile cu medrol, picaturi de maxitrol de 6 ori pe zi si picaturi de tropicamida de 3 ori pe zi.problema e ca in aceasta perioada sunt obligata sa lucrez la calculator. e abia a doua zi de tratament dar vad inca in ceata si nu pot face nimic. e tratament dat la urgenta - daca mai aman investigatiile poate fi periculos?
Buna dimineata!Te sfatuiesc sa iei concediu medical pe perioada tratamentului, tropicamida produce middriaza si paralizia temporara a acomodatiei, prin urmare nu vezi bine aproape;ar fi bine sa faci investigatii pentru a descoperi cauza, in vederea administrarii tratamentului etiologic si a prevenirii recidivelor;Numai bine
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Recomandare clinică Bucuresti
- 1La oftalmologie îți vede propriul ochi pe monitor 3D că într-o tomografie ?
- 2Microftalmie
- 3Tratamente retinopatie de prematuritate pentru adulți. Ce progrese s-au făcut?
- 0Ochelari de citit folositi pentru distanta
- 1Privire in jos, nimeni nu- mi raspunde
- 0Vedere in jos
- 1Ochelari -0, 75 si -0, 5
- 2Inlocuire cristalin artificial
- 0Reducerea dioptrii, gimnastica