iridociclita - sfaturi, recomandari

13-12-2009
Stefan56
Nu este medic/terapeut
Stefan56
Am fost diagnosticat cu iridociclita (dureri oculare, inrosirea gobului ocular, pierderea claritatii vederii, lacrimare abundenta).
la un prim tratament totul parea ca decurge bine.
(TobraDEX, Fenefrin, cap Prednison)10 zile
Am terminat tratamentul si cum nu am mai folosit picaturi aceeasi jena ochi, dureri.
Am fost din nou la medic si am primit alte medicamente MAXITROL, CECLOR, PADUDEN.
Citind prospectul acestor medicamente am constatat ca lucrurile nu sunt simple.
Carui medic trebuie sa ma adresez pentru a gasii cauza afectarii grave a ochiului.Cu 5-6 ani in urma am fost operat la sinusul de pe partea ochiului afectata pentru comunicare buco-sinusala (o extractie nereusita a unei rest molar)
Intrebare cate zile pot folosi picaturile MAXITROL.! ????

NOMAL dupa indicatia medicului, eu am fost vazut la spitalul de urgenta si locuiesc in Fetesti unde nu avem medic sau avem mai vine din Bucuresti particuar.
7 comentarii
0
13-12-2009, ora 18:22
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Buna seara! Eu va recomand , pentru a stabili cauza iridociclitei, si consult ORL si Rg sinusuri( sau CT); mai trebuie sa faceti si investigatii sangvine: screeninng( HL, VSH, fibrinogen, Pr C reactiva, glicemie, uree, creatinina, acid uric, TGP, TGO, examen sumar urina), eventual FR, Ag HLA B27; Maxitrolul sau Tobradexul poate fi administrat si timp de cateva luni ( se poate administrata o doza minima activa de 2-3 picaturi pe zi, sub care simptomatologia iridociclitei se remite); numai bine
0
18-12-2009, ora 13:41
Charlotte Munich
Nu este medic/terapeut
Charlotte Munich
Buna Ziua Dna Doctor! Ce picaturi se mai pot folosi pentru sindrom ochi uscat? Am incercat systane, eyestil, blu gel, oculotect gel si nici unul nu ma ajuta, chiar ma irita si mai tare. Pot sa spun ca e mai bine fara ele. Daca se agraveaza ce consecinte poate avea acest diagnostic? Va rog frumos sa-mi raspundeti!
0
21-12-2009, ora 17:17
Oftalmologie, Bucuresti
Buna seara! Eu recomand investigatii; trebuie sa stabilim care este cauza aparitiei iridocilcitei, pentru a alege un tratament corect, pentru a preveni recidivele si aparitia complicatiilor; care sunt complicatiile unei iridocilite cronice, recidivante? extinderea procesului inflamator si la structurile oculare invecinate, secluzia -ocluzia pupilara, glaucomul secundar, cataracta complicata; Daca se stabileste ca etiologia este o afectiune autoimuna si nu obtinem rezultate cu preparatele cortizonice, intra in discutie administrarea unui imunosupresor( ciclofosfamida, ciclosporina, metotrexat, etc) ; exista si un colir care contine o substanta imunosupresoare: cyclosporine 2%; ca lubrifiant ocular, ti-as recomanda Corneregel- 1 aplicatie in sacul conjuctival inferior, dimineata si seara sau Optive; numai bine
0
22-12-2009, ora 06:48
Charlotte Munich
Nu este medic/terapeut
Charlotte Munich
Ce este iridocilcita si ce legatura are cu sindromul ochi uscat ? Va rog frumos precizati pentru cine suna raspunsul cu stima Charlotte.
0
23-12-2009, ora 11:48
Oftalmologie, Bucuresti
In afectiunile autoimune, se intalneste si sindromul de ochi uscat;de exemplu, sindromul Sjogren ( caracterizat prin uscaciunea mucoaselor, inclusiv a mucoasei conjunctivale, hiposudoratie, pierderea firelor de par la nivelul scalpuli, sprancenelor, genelor, dintii friabili), asociat in 50 % din cazuri cu poliartrita reumatoida( PR);de asemenea, in PR, apar frecvent manifestari de iridociclita; numai bine
0
10-01-2010, ora 20:22
Cdenis
Nu este medic/terapeut
Cdenis
Buna seara. Am si eu o problema: In octombrie m-am trezit cu o iridociclita "frumoasa" la ochiul drept. Am fost internat, am facut analizele. VSH-ul era marit, si mi-au descoperit si o mica sinuzita. Am luat tratament cu Prednison si injectii la ochi. Iridociclita a trecut, dar la sf. lui decembrie a recidivat. Am inceput din nou tratamentul si acum iarasi este bine. Ce ar trebui sa fac sa nu mai recidiveze???
0
20-04-2012, ora 09:55
myrabela95
Nu este medic/terapeut
myrabela95
Buna ziua! doresc sa stiu daca se mai poate face ceva in acest caz: am fost diagnosticata cu secluzie ocluzie oculara glaucom secundar si cataracta.Mi s-a spus ca oriunde m-as duce nu mi se mai poate face nimic decat sa-mi faca ochiul de forma atat.Astept un raspuns...Va multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: