Anxietate si panica fetita 10 ani
Buna, sunt mama unei fetite de 10 ani.Problemele noastre au inceput in urma cu trei ani cu batai puternice ale inimii, suspine, teama de intuneric.La momentul respectiv am facut toate investigatiile medicale, cardiolog, neurolog, analize medicale din care a reesit faptul ca nu are nici o cauza medicala.A facut sedinte la pshiholog si a reusit sa se calmeze.
Probleme au inceput din nou in urma cu o luna de zile.Cauza, tind sa cred cele doua decese din familie.Mereu suspina, se plange ca nu primeste aer, batai neregulate a inimii.Este mereu speriata ca are ceva la inima.Am reluat din nou mersul la medici...cardiolog_unde totul este in regula, ia dat calciu si vigantol, urmeaza analilezele medicale si terapiile la phiholog.
Intrebarea mea este ar trebuii sa fac ceva suplimentar, unde sa o mai duc, cum sa o ajut?
Multumesc
Probleme au inceput din nou in urma cu o luna de zile.Cauza, tind sa cred cele doua decese din familie.Mereu suspina, se plange ca nu primeste aer, batai neregulate a inimii.Este mereu speriata ca are ceva la inima.Am reluat din nou mersul la medici...cardiolog_unde totul este in regula, ia dat calciu si vigantol, urmeaza analilezele medicale si terapiile la phiholog.
Intrebarea mea este ar trebuii sa fac ceva suplimentar, unde sa o mai duc, cum sa o ajut?
Multumesc
3 comentarii
Buna ziua!Parerea mea, dupa cele descrise de dumneavoastra, este ca face atacuri de panica intr-adevar acestea putand fi declansate de evenimentele negative din familie.Foarte bine ca ati reinceput psihoterapia, mai ales ca prima data a avut succes, insa este nevoie de timp pentru a vedea rezultatele.Avand in vedere ca somatic a fost evaluata si totul este in regula, daca de aceasta data doar psihoterapia pare sa nu reuseasca singura sa rezolve situatia poate e cazul sa apelati la un pedopsihiatru, care sa o sustina cu un pic de medicatie.Nu va fi un tratament puternic ci doar atat cat sa creeze cadrul optim pentru eficientizarea psihoterapiei.
Buna ziua, dupa cum a recomandat dna psihiatru, va recomand sa verificati daca psihologul cu care face psihoterapie fetita are specializare de psihoterapeut si experienta in lucrul cu copii. Psihoterapia cu copii necesita calitati si competente specifice. Uneori este nevoie de mai mult timp pentru a se rezolva aceste probleme si sunt multe de discutat : ce fel de relatie a avut copilul cu cei care au decedat, daca i-a vazut, ce reprezentare area ea fata de ideea mortii si deci cat de pregatita a fost pentru o astfel de situatie, etc.
Bună ziua!
Pe lângă ședințele de psihoterapie la care merge fetița(bineînțeles cu verificările bine motivate mai sus de colegul meu) eu cred că e nevoie și de o ședință cu toată familia, pentru a depista dacă sunt factori care să-i stimuleze problema. Totdeauna pe lângă factorii ce provoacă o anumită problemă, mai sunt și unii care o mențin. De ex. copiii sunt influențați și de ce se discută în jurul lor, de modul de comportare al celorlalți, de informațiile pe care le primesc despre ce înseamnă viață și moarte, etc.
Pe lângă ședințele de psihoterapie la care merge fetița(bineînțeles cu verificările bine motivate mai sus de colegul meu) eu cred că e nevoie și de o ședință cu toată familia, pentru a depista dacă sunt factori care să-i stimuleze problema. Totdeauna pe lângă factorii ce provoacă o anumită problemă, mai sunt și unii care o mențin. De ex. copiii sunt influențați și de ce se discută în jurul lor, de modul de comportare al celorlalți, de informațiile pe care le primesc despre ce înseamnă viață și moarte, etc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Atac de panica sau frica baiat de 8 ani jumatate
- 3Copil 5 ani - atac de panica sau reactie adversa
- 0Posibil leucemie copil 12 ani?
- 0Hormoni mariti copil 8 ani
- 1Fetița 13 ani probleme cu respirația
- 2Copilul meu face atacuri de panica
- 1Anxietate si frica de straini
Mai multe informații despre: anxietatea la copii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: